Екскметът, обвинен в изнасилване, остава в ареста

Трети ден хората в Стрелча протестират заради скандалния случай
Обновена: 19 яну 2016 20:08 | 19 яну 2016 19:37,
107

Снимка: Dnes.bg

Районният съд в Панагюрище остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража" бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка.

Магистратите уважиха искането на прокуратурата с аргументите, че Евстатиев може да окаже натиск върху свидетели, ако е на свобода и да се укрие или извърши друго престъпление.

Още по темата

Съдебното заседание продължи повече от 5 часа. След като двама районни прокурори в Панагюрище си направиха отвод по случая, делото беше прехвърлено в Пазарджик.

Според източници на разследването екскметът на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е признал за половия контакт с непълнолетното момиче, но по думите му актът бил доброволен.

На влизане в съда в Панагюрище обаче бившият градоначалник заяви, че е невинен и дори че не познава момичето. Пред съда го чакаха гневни жители на Стрелча.

"Имала е цепнатина на устните и цялата е била в кръв, когато е намерена", разказа жена, която беше дошла пред съдебната палата в Панагюрище, за да чуе присъдата.

"Този трябва да се изсели, няма място за такъв перверзник в Стрелча", заяви друг жител на града.

Трети ден хората протестираха в Стрелча заради скандалния случай, а 800 човека са се подписали в подписката с искане за справедлив процес.

Десетокласничка, учеща в училището в града, е подала жалба за сексуален тормоз. Тя твърди, че е пила само сок, но се предполага, че той е съдържал упойващи вещества. Предстои да бъде направена експертиза.

"Боклук, пълен боклук и педофил!", така възкликна по адрес на екскмета жител на Стрелча, след като чу решението на съда. 

БСП-Пазарджик оттегли доверието си към Евстатиев, а Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия в сряда, за да отнеме почетното гражданство на бившия кмет. Ще бъде поискана и неговата оставка като общински съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Някой от неговите другари му спретнаха този " номер". Ще се разбере ,но късно.И какво прави тази ученичка пияна там?! И защо пияна?)!Защо родителите и не знаят тя къде е ?Някой тъпкано му го върна, но не е този начинът.
58
0
 
1
 
! Отговори
истина ви казвам преди 8 години
Туй младите много лъжат - хич не им се връзвайте! Примерите станаха много! Е, то винаги ще се намерят няколко *** по площадите!
57
1
 
3
 
! Отговори
Stoian преди 8 години
Като гледам всичките коментари и информации по случая се чудя нямаше ли нещо като "Невинен до доказване на противното". Или всички са стояли зад пердето при "изнасилването" и са го изненадали накрая като за рожден ден. Според мен както коментират някой тук - РАБОТАТА НАМИРИСВА. Значи той е завършил право знае какви са последствията, знае че новия кмет му е дигнал мерника, и отива да си върши тази работа с малолетна в хотела точно до общината в центъра на малкото градче.
56
1
 
3
 
! Отговори
Балканец преди 8 години
А дали некому идва наум, че ако вкарат тези хора от площада в читалището и им предоставят материалите по делото, и на обвинението, и на защитата, то ТЕ ЩЕ ОТСЪДЯТ ПО-СПРАВЕДЛИВО отколкото некоя полуграмотна фръцла с ъс съмнителен морал, назначена и наречена от некого "магистрат".
55
0
 
2
 
! Отговори
guncho преди 8 години
Nali biaha patrioti v Panagurishte!!!
54
0
 
7
 
! Отговори
... преди 8 години
Всичко е една голяма политческа игра,уважаеми зрители.Защо измислиха лъжата с изнасилването и опиатите?Защо измислиха абсурда,че малката не усетила 300 грама водка в сок?Защо морално виновния,но законово невинен Евстатиев е разпънат на кръст като най-черния в държавата?Защо за този случай на ДОБРОВОЛЕН секс се шуми десет пъти повече по медиите отколкото за случая,в който психар забива нож 13 пъти в 15 годишно момиче?Не оправдавам лицето Евстатиев - постъпката му е гнусна и не отива на човек...
53
3
 
7
 
! Отговори
реален преди 8 години
А какво прави това момиче невинно само с мъж на 50-60 години... Усетило е, че са я разкрили къде е била и какви ги е вършила, и затова е решила да се оправдава пред родителите си от срам.Че кметът си е ***, *** е, но и тя си има вина. Така че ако не я е насилвал, си получила това, което си е искала... Насила не може да те напият посред бял ден.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ta koia tenisistka re4e i otse4e 4e Boiko na korta sa barala za kurta i tatko ii sasto mu bese dignal satara da ga trepa, ama tikvata se trkulila ot korta do Bankia po ta4a...momi4eto da go sadi za iznasilvane, za unijenie, za gavra, za pedofilia, za gnusotiata drtaka da ii pushka po tialoto, za otravianeto s alkohol, za srama da e iznasilena ot takav *** za... za kvo se seti i da mu razkatae fizionomiata kogato go osadiat da ii plati sas vsi4kite si spestiavania i imoti koito kmeta e zbral
51
3
 
6
 
! Отговори
HANNS GRUBER преди 8 години
ВРЕМЕ Е ДА МАХНЕМ СИКАДЖИЯТА ОТ ВЛАСТ.....БРАТЯ ВУЛГАРИ----НА 20 ФЕВРУАРИ --- ГОЛЯМ НАРОДЕН БУНТ !
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един достоен социалист и русофил
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човек като всички останали , аз лично го оправдавам а на родители ще кажа следното , до нас има барче в което мъжете пият кафе и пушат а до него училище нито един орган или родител дойде да видят къде пушат непълнолетните му деца и приказват само за секс или лесни пари е кой е *** този или вие родите май трябва да си поделите вината а и това е постановка , кой няма да намуши младо агънце айде да сме честни , бабите ни се жениха на по 15 :) айде наздраве от криско :)
48
0
 
4
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Има нещо дето не е така , но ние ще го дочакаме.Ще видим кой крив кой прав. Не защитавам никого но......Не съм очаквала такова нещо.......
47
0
 
8
 
! Отговори
Манипулации? преди 8 години
Четох му биографията преди малко. Сам си е виновен за съдбата; завършил с пълно отличие право в СУ (по времето когато студентите се бореха дори за една 3-ка), след това докторат по право. Ако беше станал един адвокат вместо да се занимава с политика, сега щеше да бъде милионер.Четох и някои от поръчковите издания. Сюжета се върти от няколко дена, че издумкали една бутилка водка, а след това той я бил дефлорирал (60 г мъж след 450 г водка??).Сега за дефлорация и не става дума.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
га момата пи 3 водки ни ривася оти риве
45
2
 
10
 
! Отговори
Токмака преди 8 години
Гаиба ученичката ни рива, ся ривеш
44
5
 
5
 
! Отговори
ЕвроТолераст преди 8 години
ако бяха гей двойка щеше да е европески и толерантно,но щом са хетеро е проблем
43
2
 
9
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Врачанин влиза в сладкарница у Враца и си поръчва еклер и отхапва от него и вижда косъм.Пита продавачката:- Г-це, с какво ги правите тия еклери?-С яйца!- Ми бръснете ги поне малко тия яйца!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много си милостив с тази кремация, освен ако и тя не е публична и кремираният не е в съзнание :-D
41
1
 
5
 
! Отговори
Tube преди 8 години
Жуков често е критикуван заради това, че хвърля войските в безсмислени челни атаки, давайки многобройни жертви. Нему се приписва от съветската пропаганда циничният цитат: "Бабы опять нарожают" ("Жените пак ще народят"), когато го упреквали, че не му е жал за загиналите войници.А Евстатиев паметник му открива: Жуков често е критикуван заради това, че хвърля войските в безсмислени челни атаки, давайки многобройни жертви. Нему се приписва от съветската пропаганда циничният цитат: "Бабы опять нарожают" ("Жените пак ще народят"), когато го упреквали, че не му е жал за загиналите войници.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без талибански коментари, моля!Дъртият пезевенк е за затвора след кастрация. Публична.