Екскметът, обвинен в изнасилване, остава в ареста

Трети ден хората в Стрелча протестират заради скандалния случай
Обновена: 19 яну 2016 20:08 | 19 яну 2016 19:37,
107

Снимка: Dnes.bg

Районният съд в Панагюрище остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража" бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка.

Магистратите уважиха искането на прокуратурата с аргументите, че Евстатиев може да окаже натиск върху свидетели, ако е на свобода и да се укрие или извърши друго престъпление.

Още по темата

Съдебното заседание продължи повече от 5 часа. След като двама районни прокурори в Панагюрище си направиха отвод по случая, делото беше прехвърлено в Пазарджик.

Според източници на разследването екскметът на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е признал за половия контакт с непълнолетното момиче, но по думите му актът бил доброволен.

На влизане в съда в Панагюрище обаче бившият градоначалник заяви, че е невинен и дори че не познава момичето. Пред съда го чакаха гневни жители на Стрелча.

"Имала е цепнатина на устните и цялата е била в кръв, когато е намерена", разказа жена, която беше дошла пред съдебната палата в Панагюрище, за да чуе присъдата.

"Този трябва да се изсели, няма място за такъв перверзник в Стрелча", заяви друг жител на града.

Трети ден хората протестираха в Стрелча заради скандалния случай, а 800 човека са се подписали в подписката с искане за справедлив процес.

Десетокласничка, учеща в училището в града, е подала жалба за сексуален тормоз. Тя твърди, че е пила само сок, но се предполага, че той е съдържал упойващи вещества. Предстои да бъде направена експертиза.

"Боклук, пълен боклук и педофил!", така възкликна по адрес на екскмета жител на Стрелча, след като чу решението на съда. 

БСП-Пазарджик оттегли доверието си към Евстатиев, а Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия в сряда, за да отнеме почетното гражданство на бившия кмет. Ще бъде поискана и неговата оставка като общински съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мож да е грях ама аз също щях да я опраскам,извинете вие виждали ли сте малолетните как се гримират ,какви дрехи носят и колко са разкрепостени ?Тази е била само за тройка но с млади мъже не с тоз чичка дет не мой да стреля,туй го разпарях кат стой та гледай и да видим дали щеше да има оплаквания
18
1
 
20
 
! Отговори
Секуритате преди 8 години
Гнус ме е от комунисти, ама тая малката как точно е поела 300мл. твърдо, и още няколко см. не толкоз твърдо, без да се усети; комай е имало съзнателен момент при процеса на поемането...
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще бъде арестуван Румен Сариев от гр Доспат,за което блутстваше със момиче от село Любча.Румен е на 75 години а момичето беше под 20.Излъгаго със пари и екскурзии до Гърция.Гн Сариев си позволяваше тези неща,защото синът му беше прокорор на гр Девин.И със ученички също сее чувал.Знаетели как сасе чуствали родителите на това девойче.Или защото е приятел на председателят на ГЕРБ.Елин Радев и настоящ кмет във гр Доспат..
16
6
 
9
 
! Отговори
До от Стрелча: преди 8 години
Ти знаеш ли какво е положението в САЩ сега.Зъболекарите и лекарите имат камери и задължително присъства медицинска сестра (жена) когато в кабинета им влезе жена.В часовете за консултация по университетите и училищата учителите са ДЛЪЖНИ да оставят отворена вратата когато някой ученик получава консултация.
15
2
 
3
 
! Отговори
Кочо до коментатор 8 преди 8 години
Кво правим ли?Направи справка по делото"Чвкъра"и ще получиш отговор!
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сесил Каратанчева също е била малолетна когато вожда я е насилил
13
2
 
26
 
! Отговори
От Стрелча преди 8 години
Момичето е имало назначен час при зъболекар в същия час, на същия ден. На път за там вижда Евстатиев на терасата на хотелската си стоя и отива сама при него. Момичето изпива 300 г. ракия, *** Евстатиев и си тръгва. Останала недоволна девойката решава да го вкара в затвора. Седейки и гледайки в тавана си представих, какво щеше да се случи , ако "детето" беше отишло при зъболекаря ? Намерих отговора на въпроса. Ами тази вечер вместо Евстатиев в полицейската джипка щеше да се вози доктора.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам подобна случка с 15годишна палавница която като ме видеше и ми се лепеше за пакета да бара меча,кефеше се да го точи,даже ми беше банална,деца ко да ги прайш
11
2
 
20
 
! Отговори
Мислете! преди 8 години
Абе, вие наистина ли си мислете, че излизането на тези данни точно сега е случайно?Че е случайно излизането на селфито на Радан, точно сега?Че е случйно, че някой се опита да яхне политически протеста във Враца, точно сега?
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този да го направят евнух. Момето с мотика на полето да копа до припадък, за да не мисли за хотелски стаи. За родителите на момичето обществено порицание, защото тяхна е най-голямата отговорност за поведението на дъщеря им.
9
4
 
21
 
! Отговори
охо преди 8 години
Значи за убийство във враца домашен арест,за обвинение за "изнасилване"на малолетна-пияна,постояннен арест! НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали помните че тази комунистическа муцуна, уреди *** на руските си гости. Тогава го отнесе негов подчинен и потулиха случая.А *** и болшевики пердашиха за сметка на държавата.
7
4
 
13
 
! Отговори
БСП преди 8 години
ВИНАТА САМО С МЕЗЕТАТА ! ! !Някой НЯКОЙ да помни агент Гоце като блудстваше с деца какво стана? Не, нали? ОВЦЕ! ***! Заслужавате си Тиквата, ***!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмета мъжката го наредиха в стил Берлускони.Прецакан си кмете
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз да питам малолетната сладурана какво прави в хотелска стая с възрастен мъж който може да и е дядо ?
4
6
 
21
 
! Отговори
Metalic преди 8 години
Искам да попитам като девойката е отишла доброволно и е пила сок... как е погълнала 300мл алкохол, който е бил в сока, който Кмета_урунгел и е предложил, без да се усети. След първата глътка ще установи, че има нещо нередно. Малката *** си е била корве явно. Работата намирисва. Неоправдавам Палавника...но работата смърди отвсякъде ;)
3
3
 
30
 
! Отговори
... преди 8 години
Дърт педофил!Това което е направил е ужасно,но на мен ми е по-интересно как така 16 годишно момиче няма да се сети за какво я кани един мъж в стаята си.В днешно време им е пределно ясно за секс и т.н.Другото интересно нещо ми е как се изпиват 300мл алкохол без да се усетиш,че ще се напиеш при положение,че 15-16 годишните редовно ходят по купони и си попийват.Дано не съм прав,но лично на мен ми се струва,че това не се случва за първи път.УЖАС!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за кмета.Такива са му обичаите и разбиранията,да бъдем толерантни а и като му гледате годините едва ли е имало проникване,по скоро е гали,целувал и се е барал
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А прокуратурата кога ще се заеме с 12 годишните майки? Нека този и всички като него изверги да си получават заслуженото!