Екскметът, обвинен в изнасилване, остава в ареста

Трети ден хората в Стрелча протестират заради скандалния случай
Обновена: 19 яну 2016 20:08 | 19 яну 2016 19:37,
107

Снимка: Dnes.bg

Районният съд в Панагюрище остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража" бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка.

Магистратите уважиха искането на прокуратурата с аргументите, че Евстатиев може да окаже натиск върху свидетели, ако е на свобода и да се укрие или извърши друго престъпление.

Още по темата

Съдебното заседание продължи повече от 5 часа. След като двама районни прокурори в Панагюрище си направиха отвод по случая, делото беше прехвърлено в Пазарджик.

Според източници на разследването екскметът на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е признал за половия контакт с непълнолетното момиче, но по думите му актът бил доброволен.

На влизане в съда в Панагюрище обаче бившият градоначалник заяви, че е невинен и дори че не познава момичето. Пред съда го чакаха гневни жители на Стрелча.

"Имала е цепнатина на устните и цялата е била в кръв, когато е намерена", разказа жена, която беше дошла пред съдебната палата в Панагюрище, за да чуе присъдата.

"Този трябва да се изсели, няма място за такъв перверзник в Стрелча", заяви друг жител на града.

Трети ден хората протестираха в Стрелча заради скандалния случай, а 800 човека са се подписали в подписката с искане за справедлив процес.

Десетокласничка, учеща в училището в града, е подала жалба за сексуален тормоз. Тя твърди, че е пила само сок, но се предполага, че той е съдържал упойващи вещества. Предстои да бъде направена експертиза.

"Боклук, пълен боклук и педофил!", така възкликна по адрес на екскмета жител на Стрелча, след като чу решението на съда. 

БСП-Пазарджик оттегли доверието си към Евстатиев, а Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия в сряда, за да отнеме почетното гражданство на бившия кмет. Ще бъде поискана и неговата оставка като общински съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари