Зетят на Антов заложил фирма часове преди разстрела

Разследват дали вътрешен човек стои зад покушението
21 яну 2016 10:14, Александър Попов
10
Зетят на Антов заложил фирма часове преди разстрела
Основна версия за убийството все още няма. Снимка: Булфото

Две седмици след разстрела на модния бос Александър Антов все още няма основна версия, която да е огласена от МВР. Никой от обкръжението не е предполагал, че той може да бъде убит, притесненията били повече за здравословното му състояние след смъртта на втората му жена Мария през есента на 2015 г.

Той се затворил, не искал да захваща нищо ново и изцяло поверил на дъщеря си Мая семейната модна империя. Затова и всички хипотези за убийството му са насочени към предишни периоди на бизнеса му, пише "Стандарт".

Още по темата

Александър Антов е нямал публични видими врагове в бизнеса, които да искат да го превземат или пък да имат претенции към негови сделки или партньори. Единственият отлъчен от фамилията след конфликт е бившият съпруг на дъщерята Мая - Стефан Асенов. Двамата се разделят още през 2009 г., а две години по-късно се развеждат.

Разследващите активно работят по версията, че точно бившият зет би могъл да има желанието да срути модната империя "Агресия".

По времето, когато е женен за Мая, Стефан Асенов е търговски директор на "Агресия груп", върти както рекламата, така и връзките с медиите. Разводът обаче го връща на кота нула.

През септември 2014 г. Асенов изглежда е стъпил на крака и основава фирмата за бързи кредити "Кредит плюс". Когато частен съдебен изпълнител започва да разпродава имуществото на фамилията Антови, той поглежда с едно око към имотите и дори купува с фирмата си "Байт пропърти 2014" магазина на "Агресия" на бул. "България" 58. Помещението е от 170 кв. м и струва приблизително около 400 000 лв. Междувременно на 10 август 2015 г. Асенов взима кредит от близо половин милион, съобщава вестникът.

Точно в деня на убийството на Антов, на 8 януари тази година, "Байт пропърти 2014" е заложена срещу кредит от 473 980 лв., като цялата фирма е оценена за 947 960 лв. Заемът трябва да бъде върнат за 4 години - до август 2019 г. Договорът за залог е подписан буквално часове преди смъртта на Антов.

Тези "съвпадения" карат следователите внимателно да проследят плеяда от събития и възможни конфликти между Стефан Асенов и Александър Антов. Всички фирми на Антов от модната му империя вече не принадлежат поне на книга на фамилията.

"Агресия груп" и още няколко дружества с името "Вотан" в началото по документи се водят на името на Петко Васков Митов.

"Стандарт" се е свързал с жената, с която той живее на семейни начала. Дамата се представила като Саша.

"Петко е обикновен човек, държа да кажа, че не е циганин. Не знам как са го намерили, той няма собствен бизнес, занимава се със строителство, ходи и помага да се разрушат сгради", разказва тя. Самата тя била готвач, но от години страда от "нещо като множествена склероза". Казва, че е парализирана от кръста надолу, а Петко се грижел за нея.

"Не иска да говори с медии, той няма и какво да каже, няма пари. Сигурно съм, че не е взел фирмите заради пари - 200 или 400 лева", казва Саша.

В същото време експертите по убийствата ровят всяка стъпка на Петко Митов и Стефан Асенов в дните около убийството на Александър Антов. Те проверили по клетките на мобилните телефони къде са се намирали двамата, както и всичките им контакти в месеца преди разстрела.

Разследваме сериозно версията, че поръчителят или извършителят на убийството на Антов е човек от близкото му обкръжение", твърдят от МВР. Те са сигурни, че килърите знаели в детайли маршрута и навиците на бизнесмена, преди да го гръмнат с два куршума в тила, докато разхожда кучето си.

Доскорошният зет на разстреляния бос на модна къща "Агресия" Стефан, е отказал категорично да седне на детектор на лъжата. Той е заявил, че няма нищо общо с убийството на тъста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно разследването ще се води във форумите както обикновено. Така действат МВР набелязват жертва и присъдата е форумна. После, че няма никой осъден, кой му дреме....
4
2
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Бившия зет е убиеца - поръчител!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този "изряден" бизнесмен, му продават имуществото и го крие при безимотни хора. Явно и неразплатени заеми има, но те не са интересни, хайде те да се обявят, да видим кои са му кредиторите.
2
0
 
25
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Доколкото разбирам от статията, всичките фирми са прехвърлени на общак работещ по строежите. Защо ли ми се струва, че скоро всички са щяли да бъдат затворени с големи дългове? И честно казано, не схванах връзката между бивш зет, изкупуващ имущество от съдия-изпълнител и убийството?
1
1
 
24
 
! Отговори
диди преди 8 години
А къде е оня Домусчиев сега да каже нещо, а? Или е още на Тайланд? Ей, пълно е с ченгенца навсякъде.