Мъж падна в 5-метрова преспа сняг, спасиха го

Свищовлията изкарал нощта в снега, тръгнал след запой
22 яну 2016 12:22, Анисия Иванова
7
Мъж падна в 5-метрова преспа сняг, спасиха го
Архив: Булфото

Мъж падна в 5-метрова снежна преспа. Благодарение на бързата и адекватна намеса на спасителните екипи 59-годишният свищовлия е спасен, съобщиха от МВР.

Спасителната операция започнала рано тази сутрин, в нея са участвали полицаи, пожарникари и служители на свищовската община.

Около 07.20 ч. в полицията бил получен сигнал от притеснени граждани, че техен близък не се е прибрал в дома си.

Обяснили, че снощи група приятели се събрали в къща във вилната зона на града, почерпили се и през нощта единият от гостите – 59-годишен мъж, решил да се прибира. Компанията направила всичко възможно да го разубеди, но той останал непреклонен и тръгнал.

Незабавно била сформирана група от 11 полицейски служители на РУ – Свищов, екип на РСПБЗН, "Гранична полиция” и Община – Свищов.

На място, в района на вилната зона, пристигнали началникът на полицейското управление и кметът на Свищов. Издирвателните действия продължили повече от два часа.

Към 09:30 часа в дълбоките преспи бил забелязан мъжът, който лежал безпомощен с фрактура на крака. Наложило се той да бъде пренесен на ръце през дълбокия сняг и качен на специализираната техника на пожарната, която го транспортирала до линейката, пристигнала на достъпно място.

На мъжа е оказана своевременна медицинска помощ и животът му е вън от опасност, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
уточнете преди 8 години
Преспата на височина ли е 5 метра или на дължина.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Научете се най-после да пишете статии, така и не се казва къде се е случило произшествието. По косвени признаци се налага да гадаем и да стигнем до заключение, че може би случката е в Свищов, евентуално...
1
0
 
14
 
! Отговори
Крумчо преди 8 години
Асене, ти ли си???