Стрелбата във Враца: Поръчка на конкуренти или грешна мишена!

Криминалисти не изключват стрелецът да е взел бизнесмена за брат му
22 яну 2016 18:00,
27
Стрелбата във Враца: Поръчка на конкуренти или грешна мишена!
Снимка: Булфото

Криминалисти предполагат, че стрелбата срещу един от най-богатите бизнесмени във Враца Красимир Николов може да е била поръчана от конкуренти в бранша или хора от сенчестия бизнес, на които собственикът на "Спътник-96" е пречел да се внедрят в спедиторската дейност.

Разследващите не изключват и версията нощният стрелец да е объркал мишените и да е стрелял по Красимир Николов вместо срещу брат му Тодор, който живее със семейството си в същата къща на ул. "Хан Аспарух" във Враца, пише "24 часа4.

Тошко Яричката от години има фирма за изкупуване на вторични суровини. Според слуховете именно Тодор Николов често имал разправии с хора, на които давал пари да запазят бизнеса си, но те се бавели с връщането на борчовете. Не било изключено някой от големите му длъжници да е решил да го отстрани, но погрешка е стрелял по брат му.

Още по темата

В същото време за Краси Яричката се говори, че е нямал дългове и във Враца е известен като дарител по различни социални програми. 

Маскираният стрелец опита да убие Красимир Николов с шест куршума снощи. Около 22.30 ч. в четвъртък дебнещият в засада пред дома на Николов стрелец го изчакал да влезе с джипа в двора си на ул. "Хан Аспарух" и тогава открил огън. 51-годишният мъж тъкмо се отправял към входа на къщата си, когато куршумите го повалили.

Съпругата му Петя и брат му Тодор чули изстрелите от къщата, изскочили и заварили простреляния паднал на земята. Без да чака идването на линейка, Тошко Яричката веднага качил брат си в неговата кола и го откарал в спешния център.

Докато все още бил в съзнание Краси казал на брат си, че успял да мерне стрелеца в тъмното, но бил с качулка на главата и бързо изчезнал по улицата. Лекарите установили, че Краси Яричката е прострелян в корема, ръцете и краката и след като обработили огнестрелните рани, спешно го препратили с линейка за столицата. Николов е във ВМА, където все още се борят за живота му.

Предстоят му редица интервенции, които да стабилизират състоянието му, казаха от столичната болница.

По ирония на съдбата докато стрелецът дебнел около дома на Николови, 14 екипа на полицията и жандармерията провеждали мащабна акция във Враца за противодействие на свързаните с МПС нарушения и противодействие на престъпността. Минути след стрелбата групата за тежки престъпления от областната дирекция на полицията е отцепила района около къщата на Яричките, намираща се в непосредствена близост до гимназията "Васил Кънчов".

Оцелелият след стрелбата по него бизнесмен е известен във Враца и в цялата страна с фирмата си за транспортни услуги "Спътник-96". Красимир Николов я създава преди 20 години и бързо си спечелва име сред превозвачите. Фирмата му разполага с близо 100 камиона и ремаркета и извършва превози в цялата страна и десетки страни в Европа.

Врачани твърдят, че той винаги се занимавал с чист бизнес и никога не се бил забърквал в незаконна дейност. Във фирмата му работят около 200 души. Според зам-управителя на "Спътник-96" Росен Тотков фирмата има собствена гаражна площ от 30 хиляди кв. м. и включва ведомствена бензиностанция и автомивка за собствени нужди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя просто се е е......вал с жандармерията.
1
0
 
13
 
! Отговори
edin преди 8 години
,,АГРЕСИЯ,,