Стрелбата във Враца: Поръчка на конкуренти или грешна мишена!

Криминалисти не изключват стрелецът да е взел бизнесмена за брат му
22 яну 2016 18:00,
27
Стрелбата във Враца: Поръчка на конкуренти или грешна мишена!
Снимка: Булфото

Криминалисти предполагат, че стрелбата срещу един от най-богатите бизнесмени във Враца Красимир Николов може да е била поръчана от конкуренти в бранша или хора от сенчестия бизнес, на които собственикът на "Спътник-96" е пречел да се внедрят в спедиторската дейност.

Разследващите не изключват и версията нощният стрелец да е объркал мишените и да е стрелял по Красимир Николов вместо срещу брат му Тодор, който живее със семейството си в същата къща на ул. "Хан Аспарух" във Враца, пише "24 часа4.

Тошко Яричката от години има фирма за изкупуване на вторични суровини. Според слуховете именно Тодор Николов често имал разправии с хора, на които давал пари да запазят бизнеса си, но те се бавели с връщането на борчовете. Не било изключено някой от големите му длъжници да е решил да го отстрани, но погрешка е стрелял по брат му.

Още по темата

В същото време за Краси Яричката се говори, че е нямал дългове и във Враца е известен като дарител по различни социални програми. 

Маскираният стрелец опита да убие Красимир Николов с шест куршума снощи. Около 22.30 ч. в четвъртък дебнещият в засада пред дома на Николов стрелец го изчакал да влезе с джипа в двора си на ул. "Хан Аспарух" и тогава открил огън. 51-годишният мъж тъкмо се отправял към входа на къщата си, когато куршумите го повалили.

Съпругата му Петя и брат му Тодор чули изстрелите от къщата, изскочили и заварили простреляния паднал на земята. Без да чака идването на линейка, Тошко Яричката веднага качил брат си в неговата кола и го откарал в спешния център.

Докато все още бил в съзнание Краси казал на брат си, че успял да мерне стрелеца в тъмното, но бил с качулка на главата и бързо изчезнал по улицата. Лекарите установили, че Краси Яричката е прострелян в корема, ръцете и краката и след като обработили огнестрелните рани, спешно го препратили с линейка за столицата. Николов е във ВМА, където все още се борят за живота му.

Предстоят му редица интервенции, които да стабилизират състоянието му, казаха от столичната болница.

По ирония на съдбата докато стрелецът дебнел около дома на Николови, 14 екипа на полицията и жандармерията провеждали мащабна акция във Враца за противодействие на свързаните с МПС нарушения и противодействие на престъпността. Минути след стрелбата групата за тежки престъпления от областната дирекция на полицията е отцепила района около къщата на Яричките, намираща се в непосредствена близост до гимназията "Васил Кънчов".

Оцелелият след стрелбата по него бизнесмен е известен във Враца и в цялата страна с фирмата си за транспортни услуги "Спътник-96". Красимир Николов я създава преди 20 години и бързо си спечелва име сред превозвачите. Фирмата му разполага с близо 100 камиона и ремаркета и извършва превози в цялата страна и десетки страни в Европа.

Врачани твърдят, че той винаги се занимавал с чист бизнес и никога не се бил забърквал в незаконна дейност. Във фирмата му работят около 200 души. Според зам-управителя на "Спътник-96" Росен Тотков фирмата има собствена гаражна площ от 30 хиляди кв. м. и включва ведомствена бензиностанция и автомивка за собствени нужди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен17да, ако имаш достатъчно голяма прашка да замериш по-равния . всички са равни пред миротвореца на самюел колт. бедната жалка копирка на валтер става само да си подпреш хладилника с нея.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименмного тънък хумор , изкефи ме
20
0
 
1
 
! Отговори
boss преди 8 години
Ало мвр-то поръчката е от кирил крумов лукаров 22 10 1961 cornatte d Adda Monza italia тои е хитър ***
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А мене ми се струва, дека тоо пущиняк Красимир Николов пръв е стрелял срещу нападателите си, и остен т'ва той е имал бокс. И тия са гръмеле при самозащита и са му нанесли с тия куршуми само една лека телесна повреда. Ама той е бил болен, имал е сърдечни проблеми, ревматизъм, хемороиди, пърхот, пришки и е дюстабанлия. За т'ва никой нема да му плати кръвнина ич и да се не нада! Ако некой има против пак че изкараме мутрите да протестират, като за Тодор. Никой не ин'ги е крив! И те така те!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, какви сега , трябва да го очистят, че е богат ли? Че е дал работа на стотици хора ли? Трябва да се радваме ли? Така ли се прави в 21 век? Скапана *** *** сме - не държавата , а ние... Винаги се радваме богатите когато плачат , а ОБИКНОВЕНния човечец, които само мрънка и не си е мръднал кутрето през живота си непрекъснато трябва да бъде съжаляван. Защо за Бога сме толкова лоши?
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред "Макаров" всички са равни. И милиарди да е откраднал от народа, хоп едно куршумче в главата и после в ковчега. Нека си ги носи парите на оня свят. :))
16
2
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
много грешно съждение. кой ти гледа в амбициите, хм.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги първите коментари са , че това е много добър и честен бизнесмен. Нека да е така , ама баба викаше - ОН ЗНАЕ ЗАЩО ГО БИЯТ . Дано да е грешка , ама знам ли ...
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първия коментар който чета "еха, ама палат". Той има пари, нека го трепят. :) И аз живея в подобна къща и хората това виждат само. Ама че като се събират приятелите ми аз работя, че не ми остава време и семейството си да видя. Това си е за мене.. Все тая, всеки сам си избира живота. Ама не бъдете толкова злобни, всеки си има проблеми в живота и лични борби. Обикновенно хората с пари са по-нещастни, ама страдат от амбициите си. Трудно се слага граница кога да спреш
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се чистят мутрите. Само да не пострада някой нормален, обикновен човек.
12
8
 
13
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Ето къде издиша реформата на Москов и се вижда, че всичко е лъжа. Защо пострадалия се транспортира в Столицата (най вероятно Пирогов). Във Враца също има спешен център. Какво е това благосклонно поведение към пострадалия, Столицата да не му е длъжна с нещо. Има си регионално разделение на болници по градове.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еха, ама палат. грешна мишена ли.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е така е и в Америка какво недоволствате
9
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нали гласувате за герб сега нали сте доволни днес прочетохте и що за птицае кмета на враца
8
2
 
16
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Сега казват законен бизнес няма дългове след 30 дена да не излязат с друга информация.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде стига с тия кримита бе
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дни на северозападната култура.
5
0
 
60
 
! Отговори
За чий са ни ченгета преди 8 години
Жандармерия,полиция, акции и накрая убиха човек на 2 мин. от тях и те пак не можаха да го хванат.....на 2 мин от тях, докато са мобилизирани и по колите.....За какво са ни тези ченгета?
4
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
живеем в пълна лудница!Бойко не е ли време вие и целия парламент да се изнасяте ?
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами вие ще кажете , ние не сме гадатели ..