Свидетел №1: Братята – бити, Тодор с бокс в ръката!

Мариан разкри всичко, което е видял от фаталната случка във Враца
Обновена: 22 яну 2016 16:45 | 22 яну 2016 11:37,
243
Свидетел №1: Братята – бити, Тодор с бокс в ръката!
Снимка: Нова тв

Тодор имаше признаци за получен инфаркт, котегоричен бе пред Нова тв Мариан Иванов – мъжът, оказал първа помощ на 18-годишното момче, което почина след сбиване с братята Иван и Десислав Дамянови в центъра на Враца.

"Когато пристигнах на мястото, бой вече нямаше. Десислав беше със затворено, насинено око, а Иван – с разбита уста. Тодор стоеше по средата, видимо му беше доста забавно", разказа Иванов.

Мъжът е старши планински спасител от 12 години и в над 600 случая е оказвал първа помощ на пострадали.

Още по темата

Мариан видял метален бокс в ръката на Тодор, който бил взет от момче, слязло от такси на мястото на побоя. Полицаи все още нямало.

"Малко след това дойде и майката на Тодор. Тя започна да му крещи: "Стига, бе! Не ти ли писна?!". Той й отвърна: "Виж какво ми направиха колата, ма! Виж ми огледалото! Когато дойде полицията, ще видим кой кой е!". А жената му каза: "Ти за едно огледало ли си?", разказа още Мариян.

Секунди по-късно Тодор се сринал на земята. Майка му извикала: "Никой да не го пипа! Той си има здравословни проблеми!".

Мариан предположил, че Тодор е епилептик: "Такъв човек не се пипа, те сами възстановяват жизнените си функции", допълни мъжът.

"След това някой тръгна да му дава вода, аз им се скарах да не му дават, за да не му попадне в гърлото и да се задави", обясни още Мариан.

По думите на свидетеля когато той се е обадил на 112 никой все още не е имал нужда от медицинска помощ, защото Тодор е бил видимо добре. Наранени били само братята и то не сериозно.

Мариан обяснява, че по Тодор нямало никакви видими наранявания, нито по лицето, нито по тялото.

"Тодор няколко пъти опита да се изправи на крака. Аз го поставих да легне. Тогава той вече нямаше пулс – нито на врата, нито на ръцете, нито на гърдите", спомня си свидетелят.

"Категоричен съм, че не познавам нито една от страните", обяви свидетелят.

Майката на Тодор обаче отрече между нея и синът й да е имало скандал. "Тони никога не ми е създавал проблеми", категорична беше майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
15
 
! Отговори
Prost преди 8 години
Много ми е тъжно за българското общество. Готово да хвърля на кладата само поднесено от вихъра на общественото мнение и недоволство. Даже това недоволство не е конкретно свързано с братята обвиняеми, ами към цялата система. Толкова силно огорчение и ненавист, че важното е да има възмездие, няма значение дали е оправдано или не. Общо взето правото на дивия запад. Всички изведнъж станаха експерти по съдебно право или се подведоха, четейки гръмките и крайни медиини заглавия по случая.
124
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вече е ясно че Поничките имат пари и ще си плащат докато се забрави случая
123
2
 
1
 
! Отговори
До 150 преди 8 години
Какво пише в статията, според теб? Може би че до сега се е крил в бункер, изпълзял е за малко и после пак се прибира в дупката си?
122
8
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Ситуацията е ясна...пича се е направил на герой пред дамата на сърцето, ония са го ошамарили набързо, сбутали са се и вероятно това е задвижило други процеси в организма му..две неща са ясни момъка не е трябвало да се прави на мъж..и мъжете нее трябвало да се вдетиняват...резултата е тоя...
121
8
 
23
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Много повече вярвам на този човек, отколкото на майката, бащата или гаджето на Тодор...
120
6
 
22
 
! Отговори
2+2 преди 8 години
Какво очаквате от прости *** от Враца, да разбират от елементарно правосъдие ли? То не бяха циркове то не беше чудо. 1/2 от ефира всяка сутрин заемаше тоя *** случай. То не бяха разпитваници на пиклите от 9 а клас, то не беше исканици за смъртно наказание..петиции даже. Правите ли си сметка сред колко прости хора живеем?
119
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо всички роднини и приятели твърдяха, че Тодор е света вода ненапита и че той бокс през живота си не е виждал, после запяха друга песен, не било толкова важно, че излязъл да се саморазправя. Абе въобще за какво харчим пари за дела, направо да ги бесят братята на площада, за радост на тълпата. На нас цивилизация така и така не ни трябва, на нас ни дай боксове, псувни, саморазправи и т.н.
118
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ какъв СВИДЕТЕЛ е като не е присъствал на самия бой,Само като му гледам ФИЗИОНОМИЯТА ми става ясно че за някой лев и майка си ще продаде
117
8
 
11
 
! Отговори
анонимна-продължава преди 8 години
....самозащита. А и Тодорчо каква само адвокатка в лицето на кифлата си е намерил! Малееее, егати и кресливата и лъжлива празноглавка. А и семейството... Не се спряха пред тв да се показват. Хората плачат при трагедия, а те докато не се наситят няма да спрат да огласят тв пространството. А въпросният Мариан може би казва истината... Нека малко разследване се направи бе. Стига са се слагали етикети на хората. ПОДХВАНЕТЕ ГИ ТАЯ ПРИЯТЕЛКА И ТАЯ МАЙКА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СЕ ИЗРОВИ. Жалко за момчето.
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор е жертва на криворазбраната ДЕМОКРАЦИЯ в България
115
2
 
15
 
! Отговори
До 138 преди 8 години
Ти защо реши, че той е свидетел 1, след като той самия твърди, че не е присъствал на боя? И сигурен въпросния Мариан Иванов не се крил, но не е бил интересен на медиите, защото те търсят евтината сензация, за да задоволят извратените потребностите на прости злобари и сеирджии като теб.
114
15
 
8
 
! Отговори
88 преди 8 години
ТОЗИ МИ ИЗГЛЕЖДА МНОГО СЪМНИТЕЛЕН.......ПРЕЦЕНКАТА МИ Е С 95% ТОЧНА . ИМА МНОГО НАГЛАСЕНО .КАТО ЧЕ ЛИ ОТ ЧУЖДО НЕЩАСТИЕ НЯКОЙ ХУБАВИ ПАРИ МОЖЕ ДА НАПРАВЯТ....
113
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи тоя иска да каже че Тодор се е бил сам срещу двама големи мъже и те са се оставили той да ги удря и наранява ,Тодор ги бил и те стояли и гледали
112
9
 
21
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
Не може 18 годишен хлапак да ходи с бокс, да вози в колата си руса кифла и да демонстрира пред нея бабаитлък"Виж сега тия как ще ги размажа!", а майката да казва , че нямала никакви проблеми с Тони. Ами този Тони, след като са му счупили огледалото, защо не е повикал полиция? Защо слиза с бокс в ръката? Явно е искал да се докара пред кифлата. А тези мъже да се оставят да ги бие ли?.... Ех, издиша версията за кроткия син. Не че братята не са виновни, но би се поспорило дали не са действали при...
111
3
 
4
 
! Отговори
георги преди 8 години
безобразна манипулация на думите....никъде не е казвал първата част от заглавието..не ви ли е срам???
110
8
 
16
 
! Отговори
До 134 преди 8 години
Точно родителите на момчето са виновните за смъртта на сина им! Те са моралните убийци на детето си. След като не са научили Тодор на елементарно възпитание, след като не са го научили да не влиза в скандали с непознати на улицата, след като не са го научили да не се бие и след като не са поинтересували какво носи детето им в автомобила които те са му купили! Жалка история е това, жалка и много показателна за нашето общество, с много изкривено, направо деформирано мислене.
109
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, помислете малко. Кога пешеходци са искали да нападат шофьори и обратно? Пешеходците носят ли бокс, или във всяка врата на кола има по един бокс или бухалка? Пещеходците ли искат да блъскат коли или колите ги газят на пешеходната пътека? Ако не бяха двама братя, а онзи пенсионер от автобуса, той с бокса щеше да му избие зъбите по същия начин.
108
26
 
8
 
! Отговори
Д1 преди 8 години
И колко му платиха на тоя да говори глупости???
107
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори най-общите факти говорят, че починалото момче не е невинна жертва, а активен участник в скандала прераснал в бой. Няма как да си автомобил и изведнъж да се окажеш на тротоар с бокс в ръка.
106
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тони не е бил проблемно дете, учителите му са виновни, другите деца са му виновни. Основния проблем, е че родителите нямат реална представа за децата си! Живеят в един идеализиран свят където си представят какви са децата им. И когато реалността ги връхлети са неспособни да я приемат. За това уважението към учителите е под нулата, защото родителите са слепи за реалността! Докога ще се оправдавяме с другите? Кога ще поемем отговорност за децата и за живота си?