Съдът остави в ареста крадец на икони за 200 бона

Мъжът ошушкал храм във варненското село Михалци
22 яну 2016 16:37, Анисия Иванова
0
Съдът остави в ареста крадец на икони за 200 бона
Архив: Булфото

Съдът наложи мярка задържане под стража на крадец на икони и църковна утвар на стойност 200 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Задържаният е привлечен като обвиняем, за това че на 15 ноември миналата година в село Михалци, община Павликени, е откраднал от храм "Успение Богородично" 6 икони, плащеница, 2 кандила, метален кръст и дървено сандъче за миро, на стойност 200 000 лева, собственост на Великотърновската митрополия.

Мъжът е имал двама съучастника. Тримата са се предвижили с лек автомобил Форд "Фокус", в църквата влезли като счупили един от прозорците.

Съдът е приел за основателни доводите на Районната прокуратура в Павлекени, че съществува реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

След извършване на кражбата повече от два месеца той се е укривал от органите на МВР. Обявен е за общодържавно и местно издирване. При залавянето си е оказал съпротива. Осъждан е многократно и деянието, за което е привлечен като обвиняем, е извършено при условията на опасен рецидив.

Предвиденото наказание за престъплението е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Другите участници са задържани непосредствено след кражбата и са им наложени мерки задържане под стража. Под наблюдението на прокуратура продължават действията по разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари