Гърци плащат между 8 000 и 12 000 евро за новородено българче

Момиченцата по-търсени, често децата стават донори на органи
24 яну 2016 07:30, Красимир Ангелов
41
Гърци плащат между 8 000 и 12 000 евро за новородено българче
Снимка: Булфото, архив

Между 8 000 до 12 000 евро плащат за новородено българче в Гърция, показва разследване на Нова телевизия. Според един от участниците в схемите за търговия с бебета, само за месец около 10 родени у нас деца тръгват по каналите.

Още по-шокиращото е, че част от децата на практика се осиновяват, за да стават донори на органи.

“Аз съм чувал за такъв канал и знам човек, който държи такъв канал и... Така говорят, така предполагам... Човекът ми казва така: "Пламене, докарай ми момче, момиче, не ме интересува на колко години е, никакви документи не искам да имам. И да няма документи, вика, не ме притеснява тази работа. Той не иска да има никакви документи това дете", разказва през телевизията Пламен Димитров.

Мъжът разказва още, че някои от клиентките в престъпната схема си купували деца, просто защото не искали да развалят фигурите си с бременност. От разказа на Димитров става ясно още, че момичетата се търсят повече и се продават за повече пари, отколкото момчетата. Когато обаче става дума за близнаци, съществува голяма вероятност те да бъдат разделени, защото така организаторите на схемата ще получат повече пари от отделната им продажба.

В момента в Солун текат разпити, а скандалните разкрития за пазара на новородени провокираха и проверка на версията за трафик на деца за търговия с органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждал съм очите си как румънски *, даваха бебета си срещу 30е на други просят д тях по ктъстовищата. Kampo Gfande LISBOA или Лисабон.
17
0
 
3
 
! Отговори
ЯЯЯ преди 8 години
Ще им подобрят генетично расата .
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
братя гърци вземете ги всички с родителите и ги откарайте на остров лесбос да се смешат с мигрантите. баба меркел ще ги изхрани.
15
1
 
6
 
! Отговори
Ванин преди 8 години
Въпроса е защо държавата не дава между 8000 и 12 000 евро на българско дете за да могат българите да раждат и отглеждат повече деца?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги винете гърците. От русия ангел не разбрахте ли кой купува ромски бебета?Гръцките роми, които вече не могат да имат деца, за да вземат оп 1000евро помощи и да ги пускат децата да просят или да ги продават за органи, естествено. Но таво не са гърци, а гръцки граждани какато и ромите не са българи, а български граждани.От толерастия ще ни затрият като нация.
13
1
 
9
 
! Отговори
Братя грци преди 8 години
Браво на братята гърци, взимайте повече , вземете и родителите им!
12
1
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Точно тези "българчета" могат да ги вземат всичките и то без пари. Но ще се получи демографски срив в електората ;), затова пищят, и няма да могат да се "усвояват" едни средства.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето така се чувства човек когато го поставят под общ знаменател. Българите си продават децата. Ходи разправяй, че ти никога няма да го сториш и т.н. Това е проблема на днешното общество. Всичко се обобщава. Мюсюлманин = терорист. Бежанец = престъпник. Българин = продава си децата. Нещата никога не са толкова прости.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слугинажни медии лъжат най безцеремонно.Прикриват истината и вменяват вина и лошо име на българите за сметка на всички знаем кои.Цензурират и трият истината.Спокойно ли спите като лъжете за жълти стотинки.
9
1
 
15
 
! Отговори
оревахте света.. преди 8 години
екзистенциално и философски погледнато това е ужасно престъпление, нечовешко, нехуманно, нормално е всеки човек да се отврати, погнуси, натъжи... реално и практически погледнато - всяко едно малко ци.г.а..нче, изнесено зад граница е един голям + за нас българите и за нашетео оцеляване, защото всеки здравомислещ би се сетил какво щеше да стане в това бебе като порасне... поредния убиец, изнасилвач, крадец... не, мерси!! така, че стига ревахте за глупости.. и стига ги наричахте тия българи!!!!!!!!
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хибридната руска война продължава Бебешките органи малки и недоразвити не стават за нищо ЕБЕТЕе СИ МАМАТА МАМАШИСТАНЦИ
7
4
 
6
 
! Отговори
Boyan преди 8 години
Продължавайте да се радвате на гърците и морето им?!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам повод да се злобее така, това е тревожно, ако е истина. Тези, които са готови да дават толкова пари за дете за органи, може и някой ден да поискат беличко дете за 20 000 например. Ако ваше дете бъде отвлечено с тази цел, няма да ви е забавно...Ако тея го правят с тая цел за вземане на органи са супер долни ***, да гният в ада дано!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не мога да изразя с думи какво мисля за подобни престъпници
4
1
 
41
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Ако някои му е интересно: полиция, прокуратура, разследващи журналисти .Малко джокери.Безработни роми с татуировки, слизат от скъпи БМВ-та. Извеждат 3-4 млади бели жени, бременни, водят ги при частен гинеколог. Когато дойде времето, заминават в Гърция, жените раждат в гръцка клиника, гръцкия гинеколог завежда гъркинята, че е родила.По веригата всички си взимат парите . Такива пари отиват за наркотици, който се продават на българчетата в училищата, а държавата спи !
3
0
 
19
 
! Отговори
Оногондур преди 8 години
Мръсни робовладелци.
2
0
 
31
 
! Отговори
писна ми преди 8 години
И вие ли пишете за продадени българчета така ще е докато онези на помощите *** които са ни гърбовете ги пишете българи.
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, българче ще да е, само дето няма да забравя когато бях на бачкане за пръв път в Гърция 2007-*** година как един работодател грък се срещна с мен и един грък който ни превеждаше и каза: Ти си българин? Кимнах му и оня: За пръв път виждам толкова бял българин!Смятайте!