Парчето на "Хемус" паднало заради студа и леда

В пукнатините на бетона прониквала вода, която замръзвала
25 яну 2016 17:52,
30
Парчето на "Хемус" паднало заради студа и леда
Снимка: Булфото, ахрив

Причина за откъсването на бетоновия къс на магистрала "Хемус", който прати един човек в болница, са големите температурни амплитуди в последните седмици, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Амплитудите водят до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода.

Още по темата

Екипи на Областното пътно управление в София и на пътноподдържащата фирма днес и утре ще извършат оглед на съоръжението на път I-1 при гара Яна и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението.

Надлезът при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Съоръжението не е част от АМ "Хемус", а осигурява безконфликтното преминаване на първокласния път над автомагистралата, казаха още от агенцията.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
На това, моя учител по математика от прогимназията - Павел Белошапков от с. Царски извор, му викаше обратно-пропорционална зависимост ! И аз правилно съм го разбрал и запомнил през годините: Колкото по вече се вдигат цените на такси, данъци и винетки - толкова по-вече пътни елементи и съоръжения падат! Разбира се,че пада и рейтинга на политиците ни !! Но това е вече политически въпрос !
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази вечер плътната министърка с комунистическото потекло защо я нямаше по телевизията?
18
2
 
5
 
! Отговори
Нелко преди 8 години
Комисията установи че това са ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА ГЕРБ !
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Назначената комисия е заключила, че:а. Разликите в температурите водят до нарушаване целостта на обектите.б. Обектите трябва да се ремонтират
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли паднало от цените на винетките?
15
2
 
21
 
! Отговори
дедо преди 8 години
Нито дебелото Лиле нито стройния и красив Бойко,,слънчице народно,,са виновни.Виновен е шофьора на колата.Къде се вре по това време на това място.Да не си мисли,че като си е купил винетка от 97лв.вече е безсмъртен.Ама че шотладски боец!
14
1
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
aaaa, aз си помислих, че е се руши защото: ..Надлезът при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г...Сега вече всичко е ясно с тия големи температурни амплитуди:)
13
1
 
18
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
На криво АПИ, водата в пукнатините му виновна...
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иск за телесна повреда, не материални и материални щети!
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновна е гравитация но не и държавата. Тук винаги се намира виновен ни истинският отговорен никога не си понася отговорността. Както да сега така и сега ще забравим случаят за два дни. Какво стана с катастрофата на Витиня в тунела? Какво стана с убийствата и грабежите от началото на годината? Какво стана със стрелбата с гранотомети в центъра на София по А.Петров? Какво, какво, какво?
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз пък си мислех, че е паднало заради некадърните крадливи тикви.
9
1
 
18
 
! Отговори
Kitov преди 8 години
#СТОЛЕВАВИНЕТКА
8
3
 
23
 
! Отговори
Нека преди 8 години
Ленторезът да каже защо АПИ не са направили необходимата оценка и профилактика и не са обезопасили съоръжението. Това е тяхна работа и отговорност. И Свинетка да не се спотайва а да поеме отговорност.
7
3
 
25
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Само обяснения, оправдания чета по цял ден и тъпотии... Как така само при нас има проблеми? Как така само при нас пътищата са калпави? Само при нас се плаща винетка и данък МПС... Само ние седим, плащаме и гледаме как парите ни потъват в пукнатината в бетона на магистралата...
6
3
 
22
 
! Отговори
циника преди 8 години
аз пък си помислих, че Лилито е седнала отгоре....
5
1
 
25
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Какви са и къде са тези "пътноподдържащи фирми" ?Даже и тъй наречените "реновирани" пътища се без всякаква поддръжка !! Само след три-четири години банкетите обрастват с треви и храсти ! Водата от валежите си тече по платното на пътя и....... какво да се очаква! Пътят се разрушава скоропостижно! "Висококачественият " асфалт се напуква и .... дупка до дупка. И .... и почват /някъде, някакви/ ремонти... Безотговорност на куб....
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е отговорен за състоянието на съоръжението ? Предполагам ромънския премиер министър !? Лазаров е време да си подаде оставката, както и Лиляна Дебелана. Трябва да поемат отговорността. Защото почти съм сигурен, че на шофьора ще съставят акт за това, че е самокатастрофирал и че ако беше се движил със 5 км/ч по-бавно никога, нямаше да се срещне с бетона. Т.е. отново НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ !
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не студа, а липсата на поддръжката са виновни. А липсата на поддръжка е защото имаме банда некадърници, коит се правят, че управляват.
2
1
 
28
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Павлова прави магистрала ко очаквате.
1
1
 
37
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха пак студа и леда са виновни нали са безгласни как да се защитят . Въпроса е защо има пукнатини в бетона и кога ще е следващия случай може би другата седмица нали пак се чакат студове.