Кражба на трансформаторно масло остави без ток "Враждебна"

Това е третият повреден трансформатор само за седмица
29 яну 2016 10:52, Красимир Ангелов
6
Кражба на трансформаторно масло остави без ток "Враждебна"
Снимка: ЧЕЗ, архив

Кражба на трансформаторно масло е причината в четвъртък в 15 часа около 100 клиенти на ЧЕЗ да останат без електрозахранване в продължение на 5 часа в столичния квартал Враждебна, съобщиха от дружеството.

Вследствие на посегателството изгоря трансформатор на компанията на стойност 23 000 лева. С цел обезопасяване на работата, по време на подмяната му беше прекъснато електрозахранването на още 2200 потребители за 45 минути.

Това е третата кражба на трансформаторно масло само за тази седмица, отчитат от ЧЕЗ. Само преди два дни беше източено маслото от два работещи трансформатора в гр. Бухово. Вследствие на кражбите изгоряха съоръжения на обща стойност 35 000 лв. С това щетите само от този тип кражби тази седмица достигат 60 000 лв.

"За пореден път става ясно как от кражбите страдат редовните клиенти на ЧЕЗ, на които им се налага с часове да стоят без ток. Крадците явно са се чувствали достатъчно уверени, за да източат маслото през светлата част на денонощието. Призоваваме за строги наказателни мерки и нетърпимост към този род престъпления", поиска Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

През 2015 г. вследствие на кражба на 30 000 литра масло бяха повредени 54 трансформатора. Преките и непреки щети в резултат на тези посегателства възлизат на общата стойност от 2,2 милиона лева, отчитат от ЧЕЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
LP преди 8 години
С това масло което са откраднали ще си смазват халките на задниците си!Народа прогресивно изпростява ....
4
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Това масло не става за коли. Единствено /предполагам/ го ползват за горене в някакви печки. Неслучайно съвпадат обирите с големия студ...А кои са крадците ? И да хванат някой, какво от това...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Ако не бяхте източили маслото за гоуфу нямаше да спира тока!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак опираме до липсата на страх от правосъдната система у нас. Този който го е направил знае, че няма как да го намерят и съдят, и няма как да отиде в затвора. Този който ще купи маслото също. Вече и малките деца го знаят това, а органите умишлено бездействат и си затварят очите и се правят че не са оттук и са за малко (докато не вземат 20 заплати).
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората стояха с часове без ток с малки деца,добре,че не бяха -20 градуса температурите навън.Монополиста да си охранява по-добре обектите,защото всяка кражба или авария ще бръкне пак в нашия джоб.Не чакайте и компенсации за изгорелите си уреди при десетките проби.