От румънка конфискуваха златни бижута за 70 бона

Те са открити при проверка на ГКПП Капитан Андреево
29 яну 2016 13:07, Красимир Ангелов
6

Снимка: Агенция "Митници"

Митничарите от Капитан Андреево конфискуваха златни бижута за 66 906 лева, съобщават от Агенция "Митници".

Накитите били пренасяни от румънска гражданка при влизане от Турция.

Жената пътувала в лек автомобил, управляван от неин сънародник. Превозното средство било отклонено за щателна проверка, като пред митническите служители шофьорът и неговата спътница заявили, че нямат нищо за деклариране.

При личен преглед на дамата обаче били открити в чантата й, в джобовете на якето и на панталоните й четири найлонови пакета, пълни със златни изделия. Освен това, около шията на румънската гражданка били открити закачени на два синджира и още много други украшения от ценния метал.

Митничарите са открили общо 578 златни бижута, сред които 117 медальона, 112 златни пръстена, 56 гривни, 140 синджира и 153 чифта обеци. Направената експертиза от вещо лице е установила, че златните бижута са с общо тегло 1,239 килограма и са от висока бижутерска проба, на стойност 66 906 лева.

Бижутата са конфискувани, а румънската гражданка и лекият автомобил са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при митницата в Бургас.

Това е втори случай на конфискувани контрабандни бижута от митническите служители на Капитан Андреево през последните дни, отбелязват от Агенция "Митници".

Ден по-рано са били иззети 4,194 килограма сребърни накити, отново от румънска гражданка. На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е луд да обяви кило злато и то в България бе
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не губи ли? Митничарчето само се обажда, на 300 метра от там ще я причакат, ще и земат златото и ще и сменат мутрата! С парите е същата история, защо мислите, че над определена сума се обявават? Да се информират навреме подходящите хора, да не изпуснат парата
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 3.Сигурен ли си?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И се га какво? Тия накити половината някой ше си ги прибере, другата половина някой ше ги купи на 1/10 от цената
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пладнешки грабеж!Да не ги е крала румънката? Купила си гие! Бaхви у гaдните крадци, па и оправдание си търсат, що са ги откраднали!