Борч прати фермер в болница със счупен крак, ребра...

Николай бил нападнат с бухалки от трима маскирани на улицата
1 фев 2016 09:22,
25
Борч прати фермер в болница със счупен крак, ребра...
Снимка: bTV

Счупени ребра, счупен крак и множество травми – това е резултатът от жесток побой над фермер от видинското село Воднянци. Преди няколко дни 52-годишният Николай Милков е нападнат с бухалки от трима маскирани и изоставен на улицата.

Милков, който след побоя е закаран в отделението по реанимация на видинската болница, казва, че е разпознал нападателя. По думите му това е "един контрабандист, дилър на цигари без бандерол".

Заподозреният зареждал с цигари работниците на Николай и когато те не платили за стоката, мъжът потърсил парите си от него. Милков обаче отказал да плати борча.

Николай се занимава със земеделие от над 20 години. Започнал с обработване на земя, после започнал да отглежда и животни. За по-малко от две години обаче загубил голяма част от тях.

"Аз съм рекордьор по откраднати животни. Имам 78 откраднати биволи и крави, още 28 са отровени и полиция и прокуратура нищо не разкрива. Просто водя дела, по-точно се опитвам да водя дела", споделя той пред bTV.

Личната му борба е събрана в дузина папки с десетки жалби и сигнали – "към 80 жалби до различни инстанции. И нищо не се действа", обобщава баща му Милко Милков.

Според Милков-старши посегателствата върху сина му целят да го откажат – и от бизнеса, и от многобройните сигнали до полицията. Зад тях стоял набеденият контрабандист, който бил и арендатор.

"Полицията е чест гост във Воднянци заради набези върху фермата на Николай", споделя кметът на селото Мария Лозанова. Тя обаче е категорична, че проблемите не се решават с мутренски методи.

Според нея в селото все пак има мир. "Тука хората не са с такива настроения да се борят един срещу друг и да се бият", казва още кметицата.

За самия Николай най-голямата корупция е раздаването на пасища, защото тях "не ги владеят животновъдите – ние, на които ни трябват, а ги владеят хора, които нямат животни".

На този етап извършителите на последния побой върху него, както и на предишните няколко, са неизвестни. Кражбите на животни също не са разкрити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ники, ми напускай тази скапана държава бе. Като останат само градци и мушеници, ще се избият взаимно и ще се освободи терен. След 50 години нормалните може пак да се върнем, ако са измрели тарикатите!