Борч прати фермер в болница със счупен крак, ребра...

Николай бил нападнат с бухалки от трима маскирани на улицата
1 фев 2016 09:22,
25
Борч прати фермер в болница със счупен крак, ребра...
Снимка: bTV

Счупени ребра, счупен крак и множество травми – това е резултатът от жесток побой над фермер от видинското село Воднянци. Преди няколко дни 52-годишният Николай Милков е нападнат с бухалки от трима маскирани и изоставен на улицата.

Милков, който след побоя е закаран в отделението по реанимация на видинската болница, казва, че е разпознал нападателя. По думите му това е "един контрабандист, дилър на цигари без бандерол".

Заподозреният зареждал с цигари работниците на Николай и когато те не платили за стоката, мъжът потърсил парите си от него. Милков обаче отказал да плати борча.

Николай се занимава със земеделие от над 20 години. Започнал с обработване на земя, после започнал да отглежда и животни. За по-малко от две години обаче загубил голяма част от тях.

"Аз съм рекордьор по откраднати животни. Имам 78 откраднати биволи и крави, още 28 са отровени и полиция и прокуратура нищо не разкрива. Просто водя дела, по-точно се опитвам да водя дела", споделя той пред bTV.

Личната му борба е събрана в дузина папки с десетки жалби и сигнали – "към 80 жалби до различни инстанции. И нищо не се действа", обобщава баща му Милко Милков.

Според Милков-старши посегателствата върху сина му целят да го откажат – и от бизнеса, и от многобройните сигнали до полицията. Зад тях стоял набеденият контрабандист, който бил и арендатор.

"Полицията е чест гост във Воднянци заради набези върху фермата на Николай", споделя кметът на селото Мария Лозанова. Тя обаче е категорична, че проблемите не се решават с мутренски методи.

Според нея в селото все пак има мир. "Тука хората не са с такива настроения да се борят един срещу друг и да се бият", казва още кметицата.

За самия Николай най-голямата корупция е раздаването на пасища, защото тях "не ги владеят животновъдите – ние, на които ни трябват, а ги владеят хора, които нямат животни".

На този етап извършителите на последния побой върху него, както и на предишните няколко, са неизвестни. Кражбите на животни също не са разкрити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Миков,така ли е у вашия край.?
20
0
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Абе ти четеш ли изобщо ? Ако написаното е вярно човекът не е взимал никакъв заем. Работниците му дължали пари на някакъв контрабандист, който незнайно защо пък никой не го пипа.Относно застраховането: ами едва ли някой застраховател ще иска да го прави, при условие че рискът от настъпването на застрахователното събитие е твърде голям. Или ако все пак го застрахова направо жив ще го одере. Решението е огнестрелно оръжие, което ако не всички ще реши голяма част от проблемите.
19
6
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Е като няма пари да плаща, какъв бизнес прави? То българанът все пари няма. Ама и акъл няма за оптимизация.
18
5
 
0
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Отговорът е ного ***..защото няма пари да плаща!!!
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам няколко въпроса:1. Защо е взел кредит от лихвар, вместо от банка или от ЕВРО ФОНДОВЕТЕ?2. Защо не си е застраховал животните, след като толкова много се крадат или тровят?3. Защо не се е насочил към адвокати на европейско ниво, ами се занимава със селските феодали?Защо ли? Ами защото явно получава по-голяма сума на заем. Защото не му се дават пари за застраховки. Защото мисли по български. Тънката лайсна. Мутрите не бият хора, които нямат вземане даване с тях!
16
1
 
8
 
! Отговори
shady преди 8 години
Значи този фермер се занимава със земеделие към 20 години вече и защо по дяволите не си е изкарал още разрешително за огнестрелно оръжие. Едномесечния курс е към 250 лв. и оръжието напр. Glock, 45-ти калибър е на цена между 1 400 и 1 700 лв. Този калибър е перфектен за самозащита.Аз ако реша да се занимавам с някакъв бизнес едно от първите неща, които ще направя е да изкарам разрешително и да си купя поне 1 боен пистолет. В момента за самоотбрана нося единствено автоматичен нож Smith & Wesson.
15
0
 
12
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Началника на руп едва ли ще му разреши оо. Ако го използва ще си има огромни последсвия, законите са такива, че са в полза на бандитите. Газово е по-одачния вариант, няма курс, няма предупреждение, досъщ като истинско, а има само сълзи и сополи. Полицията помага до толкова колкото им позволява закона. Закона от своя страна се пише и приема от престъпниците в нс.
14
2
 
26
 
! Отговори
бг действителност преди 8 години
Така като не си член на ОФ, БКП или ГЕРБ нямаш право на личен бизнес. Бухалката и в дерето. БГ действителност.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето за това съм високообразован и богат - за да нямам борчове, че не е работа.
12
1
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Ф.С.ВПравдоподобно звучи... Чакаме деня в който народните отмъстители ще слязат от Балкана, ще превземат Общината и ще изгорят тефтерите на бирника... На там са тръгнали нещата. Ако преди това държавата не се разпадне доброволно....
11
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фермера би трябвало да знае, че който не си плаща борчовете ,яде бойтака е навсякъде по светаи по филмите е така
10
7
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
ДО 6 --Ромите работници са си взимали цигарки на кредит - но работодателят не им дал уговорените пари на уговорената дата --и -- "цигареният бизнесмен" решил да действа като синдикалист и да реши проблемите на работническото тъмнокожо съсловие като вземе нещата в свои ръце .
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
де е ББ да каже да ходим да развиваме селското си стопанство??
8
1
 
13
 
! Отговори
Магистрат преди 8 години
Ахааа! Днес.бг ни светва каква е единствената правораздавателна система у нас.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ми се струва не му е чиста сметката, доста послъгваИстината е, че не е плащал на работниците си заплати от месеци, и те са го пребилиа историята с цигарите и маскираните е за отвличане на вниманието
6
0
 
14
 
! Отговори
Зайцев преди 8 години
Трагично е положението в БГ... А по-добро няма да става. Всеки да си опича акъла.
5
3
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Нещо не е ясно, какво точно се е случило! Кучето е заровено някъде в Заподозреният зареждал с цигари работниците на Николай и когато те не платили за стоката, мъжът потърсил парите си от него. Милков обаче отказал да плати борча.Доста изсмукано от пръстите...
4
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
чистка в мвр от там да се започне защо кметицата не дава общ земи на хоратакоито гледат животни кой ще му плати на този човек откраднатите животни и нервитепрез тези години
3
1
 
50
 
! Отговори
как преди 8 години
Аз не знам този човек какво го спира да си купи оръжие и да си раздаде справедливост. Толкова време вече го дават по телевизиите с неговите проблеми, не разбра ли, че няма справедливост в тази държава. Ако съм на него си купувам оръжие и и си решавам нещата, до там се е стигнало.
2
21
 
6
 
! Отговори
Кацарова преди 8 години
Не преекспонирайте нещата! В моя свят такива безобразия не стават, следователно говорим за изолиран случай. Всеки да се оправя както може - в джунглата важат законите на джунглата.