Британският Рамбо Джон Кери се измъква без присъда?

Бил временно невменяем, когато вилнял в Слънчев бряг
Обновена: 2 фев 2016 08:12 | 2 фев 2016 07:29, Александър Попов
71
Британският Рамбо Джон Кери се измъква без присъда?
Снимка: Булфото, архив

26-годишният британец Джон Кери, който вилня през септември в Слънчев бряг и подлуди полицията е на път да се отърве от присъда.

Досъдебното производство срещу него е прекратено с постановление на Районната прокуратура в Несебър, потвърди адвокатът му Калоян Кръстевич, цитиран от "Монитор". Той обаче уточни, че случаят не е окончателно приключил, защото пострадалите имат право да обжалват прокурорското постановление, а последната дума ще има съдът.

Държавното обвинение е решило да прекрати разследването след като назначената психиатрична експертиза е установила, че Джон Кери е бил временно невменяем в момента, в който вилнял в курорта.

Според българския наказателен закон, при доказана невменяемост, дори и тя да се е проявила моментно, извършителя не носи наказателна отговорност. Психичното разстройство и невменяемостта най-вероятно са били провокирани от смесването на алкохол с упойващи вещества.

Прокурорското постановление за прекратяване на разследването е издадено преди седмица и в момента тече срока за обжалването му. Ако никой от пострадалите не го оспори, то британският Рамбо ще бъде свободен да се завърне в родината си. В момента той все още се намира в Бургас, с мярка за неотклонение "подписка" и има забрана да напуска страната.

Джон Кери спретна екшън в Слънчев бряг. Първо разби склад на частна фирма, от който открадна мотокар, а след това наниза и коли на "вилиците" му. После нападна полицаи, а накрая нахлу в бензиностанция и се барикадира там, въоръжен с огромен гаечен ключ и два ножа.

След като дойде на себе си, британецът твърдеше, че нищо не си спомня от изминалата нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Слънчев брягДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Абе,баце Боко като чете за тия работи не го ли е срам,че е премиер на такава държава?Кога ще дойде човек на власт,който ще дръпне юздите на държата здраво и ще се случи нещо от което ,хопата да имат поне малко самочувствие.То не бяха простотии по морето,то не бяха обири на възрастни,то не бяха изнасилвания на баби,а нашите куки се чешат и мрънкат за повече пари.Ами изработете си ги бе *** такива,свършете работа за 5 стотинки и тогава претендирайте.
44
1
 
5
 
! Отговори
Паляци преди 8 години
Какво страхопочитание изпитват бг властите само като чуят британски гражданин. Робското самосъзнание си остава.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ушев седи....и за хура го държи ..
42
2
 
3
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Отървава се, защото има само имуществени щети, и леки наранявания, както и самонаранявания. Което действително доказва временната му невменяемост, да се млати сам по чутурата не би могъл никой вменяем.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остана да се надяваме като го освободят по път за летището да спъне и случайно да налети на някой на ножчето, докато бели ябъла и да се реши проблема с него и невменяемостта му завинаги.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 622 милиона българи избягаха щото вече не могат да чакат светлото бъдеще в страни където им дават червеи вместо пържоли, пък ние с теб седим я в къщи безработни, я в офиса губейки си времето щото няма работа и спорим за утопии, дакато другите живеят пълноценно..
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 60ДрОгарю ТролВ България няма демокрация !!! Има посткомунизъм !! И то блатодарение на червени кхмери като теб на които залповете на Аврора още им кънтят в ушите. Демокрацията е прекрасно нещо за народите които имат за разлика от българите някаква такава.
38
4
 
12
 
! Отговори
Роки Балбуа преди 8 години
Роби сме и такива ще си останем!Вина нямат византийците и османлиите.Ние сме за трепане:)
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По живо по здараво, че и полицая му носи куфара да не му тежи на господина от Англия. Просто сме смешни и жалки.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 50Не чети закона както дявала евангелието ! При невменяемост настъпила по независещи от дееца причини, да, но при положение, че в състояние на вменяемос сам си се докарал до невменяемост чрез злоупотреба с психоактивни вещества, не.П.П.На времето в САЩ е имало проектозакон, който давал статут на невменяеми на жените в менструален цикъл. Слава Богу в бг такива юридически кретении няма.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пиколото със синия блейзър...;)) Как тЪпо зяпа само ;))) СМЯХ како Сийке....ЦирКа нема край ;)) После викат,ама ти защо не плащаш данъци??защо не плащаш здравни и пенсионни,защо не плащаш гражданска-преглед-винетка и т.н...;)))) Те те за това нема да ви дам лев дорде дишам и гледам на тоя свят...Кинта не давам на тая мащеха дето винаги във всяка ситуация гледа като тоя "синия" горе ;)) Аиде със здраве...
34
2
 
4
 
! Отговори
Джо преди 8 години
Нашите са длъжни да го освободят, иначе ще се наложи да арестуват дилърите, които са му дали дрогата, а те дилърите сигурно работят за големи началници, така че никой няма интерес нещата да се разплитат и Джон да влиза в затвора. По живо по здраво и тихичко, така се прави за да върви бизнеса.
33
0
 
6
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
От подзаглавието разбирам едно само - да взема и аз да се надрусам яко, да изпия колкото мога и още 2 отгоре и да тръгна да троша наред, да бия хора, да грабя и крада колкото мога и каквото мога и после - временно невменяем съм бил временно, значи нищо не могат да ми направят. Еми супер, кво. Нито ще ме съдят, нито ще плащам щети, нито нищо. Ни лук ял, ни лук мирисал - временно невменяем. Временно докато правя щуротиите, после съм си вменяем и трябва да спра че може да ме осъдят. Що за държава??
32
2
 
11
 
! Отговори
смях преди 8 години
А ушевия му носи куфарите... Този *** народ си заслужава съдбата!
31
0
 
1
 
! Отговори
40 преди 8 години
chavs, не chaves. Извиняам се.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след над 10 години в Англия искам да ви кажа следното: този *** е от възможно най-нисклата социална прослойка, така наречените chaves. без образование, ниско заплатени, сменящи често работата,, висящи на врата на работещия данъкоплатец, абсолютно аругантни и проблемни, агресивни, до болка *** и примитивни. Демонизиран е образът на работническата им класа, но С ПРАВО! Язък, щях да се радвам да отнесе една хубава присъда, барем го видим пред нашите бабаити що за ММА-ец е...
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те това ни е полицията става само куфари да носи .
28
1
 
13
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Такова е правораздаването у нас! От нас се очаква такива решения да не ни правят впечатление. Спомнете си случая "Мишо Бирата", "двете каки", прегазените деца на пешеходни пътеки и гонки и т.н. Всички от властимащите се оправдават с другите. Много добре виждаме как живеят с държавните си заплати. А ние мигаме като мишки в брашно. Срам ме е и ми писна.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е пълна!И онея с костюмите пълнят гушки...Горкият обикновен, честен човек, няма бъдеще за него!Посрана държава!
26
0
 
9
 
! Отговори
Няма значение преди 8 години
Смятам да развия временна невменяемост и да резна гръкляна на съдията. А после може и да не ми носят куфарите, няма да се сърдя.