Британският Рамбо Джон Кери се измъква без присъда?

Бил временно невменяем, когато вилнял в Слънчев бряг
Обновена: 2 фев 2016 08:12 | 2 фев 2016 07:29, Александър Попов
71
Британският Рамбо Джон Кери се измъква без присъда?
Снимка: Булфото, архив

26-годишният британец Джон Кери, който вилня през септември в Слънчев бряг и подлуди полицията е на път да се отърве от присъда.

Досъдебното производство срещу него е прекратено с постановление на Районната прокуратура в Несебър, потвърди адвокатът му Калоян Кръстевич, цитиран от "Монитор". Той обаче уточни, че случаят не е окончателно приключил, защото пострадалите имат право да обжалват прокурорското постановление, а последната дума ще има съдът.

Държавното обвинение е решило да прекрати разследването след като назначената психиатрична експертиза е установила, че Джон Кери е бил временно невменяем в момента, в който вилнял в курорта.

Според българския наказателен закон, при доказана невменяемост, дори и тя да се е проявила моментно, извършителя не носи наказателна отговорност. Психичното разстройство и невменяемостта най-вероятно са били провокирани от смесването на алкохол с упойващи вещества.

Прокурорското постановление за прекратяване на разследването е издадено преди седмица и в момента тече срока за обжалването му. Ако никой от пострадалите не го оспори, то британският Рамбо ще бъде свободен да се завърне в родината си. В момента той все още се намира в Бургас, с мярка за неотклонение "подписка" и има забрана да напуска страната.

Джон Кери спретна екшън в Слънчев бряг. Първо разби склад на частна фирма, от който открадна мотокар, а след това наниза и коли на "вилиците" му. После нападна полицаи, а накрая нахлу в бензиностанция и се барикадира там, въоръжен с огромен гаечен ключ и два ножа.

След като дойде на себе си, британецът твърдеше, че нищо не си спомня от изминалата нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Слънчев брягДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
18
 
! Отговори
А! преди 8 години
Щом е бритаски, нормално е!
4
0
 
37
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Ето за това цяла Европа ще ни се подиграва и някои съседни страни. Запалянковците са казали...бий да те уважават...Срам за т.н. български съд и прокуратура. Колко плати този *** за да отпадне обвинението и накрая полицай ще му разнася куфарите. Срамни службогонци !!!
3
0
 
41
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Поредният epic fail за българското правосъдие...
2
1
 
37
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
А някой няма ли да му повдигне обвинение за употреба на наркотици ??
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A защо не му хвърлиха един бой, както си му е реда. Във всяка държава най-малкото е да плати щетите, които е направил.