Сиромашия и страх: Нападнаха старци за едните 8 лева

Баба Ани и дядо Стефан се страхуват от нападателя, знаят кой е
Обновена: 2 фев 2016 10:16 | 2 фев 2016 09:52,
51
Сиромашия и страх: Нападнаха старци за едните 8 лева
Снимка: bTV

Възрастни, над 80-годишни баба и дядо, бяха заплашвани с нож от крадец, влязъл в дома им. Взел им последните 8 лв. Историята е от котелското село Кипилово.

"Изгърмя се силно и стъклата дойдоха по масата и в стаята. От прозореца влезе. Като счупи стъклото, единият му крак на пералнята – другият – на мивката", разказва баба Ани, която е инвалид и е неподвижна.

"Скочи и извади нож. И каза: "200 лв. ми дайте или ще ви заколя", разказа тя пред bTV.

Възрастната жена отвърнала, че са пенсионери и нямат 200 лв. Тогава нападателят заплашил дядо Стефан, че ще го убие. Хванал го, навел му главата и доближил острието до нея.

Като видял, че хората нямат парите, си поискал 40 лв. Но възрастното семейство нямало и толкова, имали само 8 лв. и му ги дали.

"Тогава остави ножа, грабна парите и ги смачка, пъхна ги в джоба си", казва баба Ани.

Възрастната двойка познава човека, който ги е нападнал. Това бил младеж, който живее на съседна улица. Имал и други криминални прояви.

"Водил се на отчет към съвета и го викат там да се разписва", разказва дядо Стефан. В селото обаче няма полиция, идвала само по нужда.

Местните жители разказват, че ги е страх от младежа. Казват, че в селото има още 5-6 такива като него, "записани в съда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Бойко е добре, това е важно.
37
0
 
10
 
! Отговори
Марияна преди 8 години
Този трябва да се хване да се пребие. После да го накарат да оправи прозореца на бабата и дядото после пак да го бият .След това да го задължат да плати обезщетение и след това, пак да бият и чак тогава да го вкарат в затвора или по Крумово време да му отсекат едната ръка .
36
0
 
11
 
! Отговори
Азармо преди 8 години
Крайно време е да се организират доброволни отряди за защита на населението. "Държавата" има други грижи!
35
0
 
8
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Българинът е несигурен за живота си ,за имота си , за старините си, за всичко.Това налага - Сбогом на това небългарско правителство и с надежда за по-добро бъдещо такова.Стига геноцид !!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът в БГ с престъпността започва бездействието на корумпираните милиционери и съдии!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо журналистите-мишоци НИКОГА не задават въпроса:Къде са милиционерите и защо не вършат нищо за многото пари, които получават?От сутрин до вечер бълват хиляди статии, никому ненужни, с единствената цел само да вържат надницата!Вината на тези драскачи е съизмерима с тези, които съсипаха България и продължават да се гаврят с хората.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са културни особености на привилегирования етнoc.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разстрел за управляващите и всички висши съдебни магистрати. От там идва всичко.
30
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 8 години
До до 27На този няма да успееш да му го вкараш...акъла т черепчето! Аз помня как Хубавото и Много Умно Наде се изцепи и каза, че и при соца престъпността е била същата, но хората не знаели, защото милицейските доклади били предназначени само за ...ЦК! И неосведомените хора поради това не си слагали блиндирани врати и решетки на прозорците. И тази п.атка ни беше министър на МВнР, а сега - посланничка!
29
1
 
10
 
! Отговори
Стойко преди 8 години
Трябва да има наказателни отряди,сега ако ги имаше тия *** щяха да са в реанимацията,а след две-три седмици като излязат от там да идат да целуват ръка на старците и да молят за прошка!!!!!!
28
2
 
21
 
! Отговори
Кошарев преди 8 години
Хайде сега любителите на демокрацията да кажат какво е това? Едно време при бай Тошо се действаше по практично - такива неща се пресичаха още в зародиш. Първо в милицията те сурвакат яко и ако това не ти оправи поведението трошиш камъни в урановите мини докато на края не ти върнат само ватенката у вас.
27
0
 
6
 
! Отговори
1872 преди 8 години
Това са пра пра вниците на Димитър Обши , от него учат занаята
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kade e rumana ba4varova kade e toja evgeni. Ot konizentara deto govori gluposti pred m Zonev toja deto Po vremeto na komunistite besche v konizentara kolesvhebi besesche koi da igrae i koi ne toi govori sa komunisama Ami kafe besche be 45 g Sega koja ti e lubovniza donosnizi milizioneri ot jivkov do Sega nagada4i Ste
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия стари хора нямат ли дъщери и синове които да потърсят сметка на разбоиника след като държавата не и пука за тях!Гледах снощи репортажа в новините дадоха го престъпника живее срещу тях .
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходил съм и на село през соца всичко си стоеше отворено а хората на нивата и няма никои да краде !
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходил съм в едно село където видях за какво става въпрос и попитах стопанина на къщата в която бях отседнал не го ли е страх а той извади една пушка помпа и ми каза нека дойдат !
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самотните стари хора като тези трябва да имат начин да се защитят не да чакат полицията в САЩ всеки има пушка на село.
21
0
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
През онова време не се заключваха по селата а в София нямаше железни врати като Днес.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ботев и Левски ако бяха хленчили като ВАС нямаше да ги помни никои !Всеки трябва да даде отпор на престъпноста кой както може без да разчита на помощ от държавата.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато не се намира решение наедин проблем от властите хората трябва сами да го решът без много шум както правят престъпниците клин клин избива.