Две баби станаха жертва на телефонни измами в Силистра

Жените дали около 2 000 лева
5
Две баби станаха жертва на телефонни измами в Силистра
Снимка: Dnes.bg

Две силистренки са станали жертви на телефонни измами вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

В първия случай 80-годишна жена е получила обаждане от мъж, представил се за лекар. Той съобщил, че синът й е обгорял при инцидент и се нуждае от лечение, разходите за което не се поемат от НЗОК. Изплашената жена предала 820 лева на непознат, с когото се срещнала пред жилищния си блок.

Втората жертва - на 73 години, припознала по телефона гласа на свой близък, който я помолил да доплати предплатени от него агрегати, за да не пропадне важна сделка. Дал й телефонен номер, от който потвърдили казаното.

Така жената доброволно дала на непознат 1 200 лева.

От полицията предупреждават гражданите да не се доверяват на телефонни обаждания с искане на пари. Най-популярните сценарии са за избягване на наказателна отговорност след тежко ПТП, скъпоструващо лечение, изгодна търговска сделка, освобождаване на колет от чужбина с пари и ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
l-t. Kolombo преди 8 години
Вижте само.Затвориха се 4-ти и 5-ти block на АЕЦ "Козлодуй".Родиха се зелените енергийки от типа "Гергов".Плевнелиев замяка ,че било хубаво.НЕК изплащаше скъпата енергия чрез БЕХ и се задлъжняваше.Дупките получени навсякъде не са "черни",но ЕВРЕЙСКИ. Вашта мама и на цио-изпражненията !!!! Идва Дренов ден! Ако се направи компромис от типа "плачещи лелки куневи"-поколенията ще страдат !
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пресен случай от вчера : обаждане от енергоснабдяване. Нова версия за измами явно.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2000лв слаба работа - поне да беха капарирали 3-4 климатика!