76-годишна от Попово даде 1300 лева на ало апаш

Била заблудена, че са необходими пари за операция на близък
4 фев 2016 14:37,
0
76-годишна от Попово даде 1300 лева на ало апаш
Снимка: Dnes.bg

76-годишна жена от Попово стана жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията в Търговище. Измамата е станала вчера около 20:00 часа.

Непознат звъннал по телефона на възрастната жена и казал, че са необходими пари за операция на неин близък роднина. Измамникът въвел в заблуждение 76-годишна жена от града и й отнел сумата от 1300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

От ОДМВР-Търговище отново напомнят на гражданите в областта да не се поддават на внушения, осъществени върху тях от непознати посредством обаждане на стационарен телефон.

Тъй като в голяма част от случаите обаждащите се им се представят за техни близки или твърдят, че се обаждат от тяхно име, е необходимо гражданите своевременно да се свържат с въпросния си близък, като лично наберат телефонния му номер, за да установят доколко е достоверна предоставената им информация.

Необходимо е също да сигнализират на тел. 112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР, за да бъдат предприети своевременни действия за пресичане на престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари