Нападнат от пациент лекар: Това беше опит за убийство!

В опит да му помогнат, пияният мъж извадил нож на медиците
4 фев 2016 09:07,
6
Нападнат от пациент лекар: Това беше опит за убийство!
Снимка: Dnes.bg

"За мен нападението беше опит за убийство. Съвсем съзнателно можеше и мен, и колежката, и шофьора да прободе", заяви пред Dnes.bg 25-годишният д-р Лъчезар Василев от Бърза помощ.

В сряда сутринта той беше нападнат с нож от пациент, който трябваше да транспортират в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" за преглед.

"Инцидентът стана пред асансьора, когато искахме да вкараме пациента вътре. Той не искаше да се качва, но му казахме, че е за негово добро и че се налага да бъде прегледан. Тогава изведнъж бръкна в сака, извади един голям нож и замахна към мен. Реагирах за секунди и успях да го хвана във въздуха преди да ме прободе някъде по тялото. Колежката му хвана другата ръка. Едва когато видяха, че се случва нещо, охраната се намеси и му сложи белезници", разказа нападнатия лекар.

"Радвам се, че нещата минаха леко, защото беше страшно", добави д-р Василев. Пациентът имал над 2 промила алкохол. Бил открит да лежи върху релси до Централна гара.

"Не мога да си обясня тази агресия, която не е провокирана", каза още медикът от Бърза помощ.

След като бил прегледан, подал жалба във Второ районно управление, после се върнал на дежурство. Бил с разрязан пръст, но колегите му го залепили.

Засега той не се отказва от работата си и гледа на инцидента като част от рисковете на професията.

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който нападна с нож лекар от Спешна помощ. 51-годишният Димитър Мичков е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Охраната реагирала бързо, а в УМБАЛ "Св.Георги" са взели специални мерки за охрана на лекарите. В отделни кабинети са сложени паник бутони.

В близост до болницата има и постове на полицията. Така при нужда униформените пристигат за секунди в лечебното заведение, обясниха от ръководството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4. Съболезнования ! Ако не е тайна,може ли да ми кажеш в кой град стана това с *** ?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пациенти всякакви. Има Лекари и "лекари". Майка ми беше в кома а не я приеха в спешното щяла да се оправи. И така лежа два дена у дома. Вече реших да счупя някой лекарски нос и отново я закарах. Беше друг доктор и каза, че сме закъсняли много защото майка ми има менингит. След 20 дни в болница майка ми почина.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СмяхПловдив.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не мога да си обясня тази агресия, която не е провокирана", каза още медикът от Бърза помощ.Докторе, а аз мога да си я обясня!1. Пиян2. Прост3. Г*з4. Озлобен5. АгресивенВсичко това обяснява