Кражбите на коли у нас – с ръст

Една четвърт от автомобилите са намерени през 2015-а
17
Кражбите на коли у нас – с ръст
Снимка: архив, БулФото

Увеличават се кражбите на автомобили както в столицата, така и в цялата страна. Това стана ясно по време на брифинг в СДВР.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски обясни, че за миналата 2015-а година в цялата страна са откраднати 3 460 автомобила. 25% от колите са намерени.

За да се работи по-ефикасно срещу кражбите на автомобили, от МВР ще поискат промяна в закона.

От СДВР обясниха още, че преди два дни в района на Владая, са задържани двама души от Перник с автомобил, откраднат в столицата. Единият от задържаните е Иван Райков - Патицата, съобщи БНР.

Мъжете са оказали съпротива и са се опитали да избягат, стигнало се е и до преследване с полицейски коли.

Столичните полицаи отчетоха и задържана група за кражби от хипермаркети и търговски обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
xDrive35d преди 8 години
Еееееееее, най-после нещо с ръст в тая държава.:D
11
3
 
4
 
! Отговори
Агата преди 8 години
Българин=моженник, некадърен
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
определено няма адекватни закони ,Но защо толкова се бавят с нови закони не е ясно .Още преди 20 години това беше на дневен ред
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като знаем кой управлява е повече от нормално да се крадат масово коли.Едно време ЛИЧНО премиеру ги връщаше крадените коли срещу откуп.А плебса пасе ли пасе.
8
3
 
12
 
! Отговори
Teo преди 8 години
До пич на 30Идеята е хитра, но и автокрадците са по-хитри. Профитата използват тапи, с които заглушават сигнала, защото доста голяма част от автомобилите са снабдени с GPS проследяване. Разкостят ли автомобила все ще намерят телефона и тогава след като го флашнат, и него ще продадат. Яко, а? Иначе за нивото на батерията ... връзва се към акумулатора и може 2 месеца да държи, това не е проблем. Иначе ченгетата ги знаят всички, просто трябва малко воля и това е!
7
6
 
6
 
! Отговори
до пич на 30 преди 8 години
И като ти звънне в колата , щото трябва да има някаква карта , алармата ще проглуши целия квартал ! Има си чипове за тая работа , слагат се на всевъзможни места в колата!
6
3
 
8
 
! Отговори
ivo do 2 преди 8 години
айде стига с тез платени коментари е ! махни граничарите, махни пойарникарите, махни жандармерията,махни 112, махни и тез дето личните карти вадят и ще видиш че остават едни 15 хиляди истинска полиция. Махни свободния щат махни и офицерите дето не излизът по улицата и остават едни 10 хиляди за 5 милиона тариката. Дето перфектната държава за тях е всички да спазват закона освен тях и ей те така... *** атакист
5
2
 
19
 
! Отговори
Бочко Борисов преди 8 години
Глупости ! Клатят МИ държавата!В България никога не е било толкова прекрасно - работа, високи заплати, българския бизнес процъфтява, образованието е на ниво, медицинско обслужване е перфектно, ред, сигурност и законност. И всичко това го дължите на МЕН !
4
1
 
8
 
! Отговори
perhulio преди 8 години
по скоро 2.5%
3
3
 
12
 
! Отговори
пич на 30 преди 8 години
Купувате си смартфон за 100 лв, поставяте го на скришно място в колата, инсталирате му приложение, което отчита къде се намира телефона и разбирате къде е колата Ви. Разбира се, трябва да се следи за нивото на батерията, но идеята е хитра.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Борисов ша ва опрай, гласувайте още за него
1
16
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Ами, какво да се прави? Русофилите нямат парици и се учат от джуджи! :-D