Братът на Евстатиев: Той няма вина, пуснете го да се лекува!

Според Динчо Евстатиев брат му носи само морално отговорност
6 фев 2016 19:56,
94
Братът на Евстатиев: Той няма вина, пуснете го да се лекува!
Снимка: Нова телевизия

Според брата на задържания и обвинен в изнасилване кмет Иван Евстатиев, той носи морална отговорност, но не и вина за престъпление.

Динчо Евстатиев смята, че брат му е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Братът е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години, съобщава Нова тв. 

"Казват, че моят брат не е болен и иска да заблуди правосъдието. Той не ме познава и не може да говори. А това не е Стрелча. Стрелча е много по-голяма и реално трябва да се изчакат нещата като доказателства", коментира Динчо Евстатиев.

Протестиращите от Стрелча обаче са на друго мнение. След отлагането на делото срещу Иван Евстатиев, жителите на град Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет на града. Причината за акцията им е, че местните се съмняват във влошеното здравословно състояние на Евстатиев и настояват за справедлив процес. 

Още по темата

Местните жители настояват новата пета медицинска експертиза, която съдът поиска, да бъде направена в Пловдив, а не в Пазарджик. Опасенията им са, че в Пазарджик бившият кмет ще използва политическите си връзки.

"Очакваме да спрат да работят парите за такива като Иван Евстатиев. Съдът да си погледне работата", заяви един от протестиращите Пламен Шопов пред bTV.

По думите на брат му Евстатиев бил убеден, че обвинението срещу него е нагласено.  Във всичко това виждал "ярък отттенък на политическа саморазправа".

Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташенка Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса.

Тя заяви, че ще сезира специализираната прокуратура. 

Междувременно психолог продължава да работи с пострадалото 16- годишно момиче. Семейството ѝ все още не може да преживее случилото се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
граничар преди 8 години
*** ЧЕРВЕНИ САМО СТЕ ЗА РАСТРЕЛ КАЛКО ЛИ СЪДБИ СТЕ РАЗРУШИЛИ ГАДОВЕ БЕЗПОДОБНИ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ВЕ ПРЕБИЕ ДА СЧУПИ *** ВИ ГЛАВИ *** НЕЩАСНИ КЪДЕ Е ЯНАКИ ДА КАЖЕ ДО КЪДЕ Е МОРАЛА НА ТОЗИ ИЗВРАТЕНЯК ДЕТО ТОЛКОВА ГО ЗАЩИТАВА НЕГОВИЯ БРАТ ВИЖДАТ МУ КАПАНИ ДА С 16 ГОДИШНИ НЯМАШЕ ЛИ ПО СТАРИ А ТОЧНО С ТОВА ДЕТЕ ГОЛЯМ КАПАН НО ЗА РАСТРЕЛ.
53
0
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
До анонимна. 62 Е, другарко червено - анонимна наглостта ви е потресаваща!!! Търсех някаква обидна дума отговаряща на отвратителният ви психо портрет, но не можах... Но определението: червен партиец, безрезервно предан на партията смятам за подходящо!
52
0
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
а партията червеният поет е изквичал раболепно " аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори!" Е, съгрешил другаря, човешко е. Всички грешим...По зурлите им ще ги познаете. Под чадъра на член 1ви другарите грешеха перманентно - та те и нямаха друга работа. Сега, след поредната гнусотия на другаря Евстатиев, червените кохорти начело с другаря Янаки Стоилов, като Матрозов защитават "големият, всеотдаен общественик, изключителния учен, защитника на онеправданите"!? Каква червена мерзост!
51
0
 
6
 
! Отговори
vot42 преди 8 години
Как този партиен жребец не е получил инсулт при секса с момичето,а сега горкия се разболял сериозно,БСП е активирала всички възможни и невъзможни начини,за да спасява такъв ценен партиен кадър.Между впрочем,не беше тайна,че преди 1989 г.редица ръководни кадри на БСП по учреждения и предприятия,активно се трудеха на сексуалния фронт,играейки си със съдбата на подчинените си!.Няма как,това !си е партийна традиция!
50
0
 
9
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Защо някой изверг като извърши някоя необратима глупост, после се изкарва психично болен и не знам си какъв? А преди това нищо му е нямало! А?
49
7
 
3
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Е, няма ли кой да напише отговорно, има ли медицински преглед и данни за изнасилване? Някаква фактология за престъплението има ли? Действително вече дълго време се тиражират само протестите без да се казва какво се е случило, за какво протестират? Самото предполагаемо престъпление остава тайна. А не е нормално момиче в съзнание да изпие 350 гр водка, ако не иска продължение. Как е станало напиването - да не би насила да и е наливал в устата? Не е нормално мълчанието по въпроса.
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тук ще стане като във Враца-уууу,аааааа,убийци ,престъпници и като излязоха експертизите излезе нещо съвсем друго.И пак да кажа 16 годишна е непълнолетна ,а до 14 г са малолетни.После пак съда ще ви е виновен .Или това ,че имал връзки.Абе кое момиче отива само в хотел за който цяла Стрелча знае какво става там,изпива половин кило водка и после като мама и тати са разбрали ,най-лесно е да ревнеш ,ами той ме изнасили.Близките на момичето имат една версия ,близките на Евстатияв друга.Съда ще реши
47
3
 
8
 
! Отговори
? преди 8 години
1.Кой нормален бивш кмет НАПИВА 16-годишна, за да прави секс с нея?2.Тези братя-кметове може да имат връзка със случая БЕЛНЕЙСКИ- малки момичета, партийни другари, местоположението, "заглъхването.3.Вероятно МНОГО ЖЕНИ през годините на "кадруването"им могат да се оплачат, но... "мълвата"...???4.Майката на 16-годишната също е била секретарка на Евстатиев...Предположения... Но жената вероятно се чуди "кой път да хване.."Ненаказани ***.
46
11
 
3
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
И кои протестират от Стрелча?! Близките на малката пикла.А тя какво прави там.?! Че той и е дядо бе хора!Има нещо дето ние не го знаем, но времето ще покаже и тогава......Ако е виновен- да приемам ако се окаже ,че не е тогава кой ще се извини на потърпевшия за наказанието , или ще му остане ярък спомен унижението и одумването.Да си разчоплим мозъчетата и да мислим преди да хвърлим камък.Ако е виновен защо я е оставил пред къщата й.?!!!!!!!1
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До колкото знам ,никой още не е казал и доказал дали секса е бил доброволен или е имало изнасилване.Ако е имало изнасилване ,значи този е виновен и да бъде съден.Ако обаче секса е бил доброволен нищо не могат да му направят защото момичето е на 16 г и е непълнолетна,а секса с непълнолетни не е забранен.Я вижте децата на братята роми вече на 12-13 г раждат ,и никой никого не съди или преследва.Закона преследва уж секса с малолетни ,а такива са децата до 14 г.
44
3
 
13
 
! Отговори
st.anger преди 8 години
затвор за отвратягата! няма значение , че е болен, даже е по-добре.да страда там, и то по-дълго.
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само мюсюлманин може да се изцепи, че жената/детето/бебето сама си е виновна за изнасилването. Най-глупавото оправдание, за да си начешеш нягона за нечия друга сметка! Най-страшното е комунист-мюсюлманин=лошо на квадрат
42
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
да не би и брат му да е бил в стаята става интересно шведска тройка
41
2
 
25
 
! Отговори
Ha преди 8 години
Ако ще го пускат, да кажат на местните къде ще е. Е тогава нужда от съд за такъв *** няма да има. Не може да си легнеш с непълнолетната дъщеря на твой служител и после да пледират невинен. Тоя брат ли му е какъв е не знам ама срама няма ли. Я и него под отговорност за съучастие.
40
1
 
34
 
! Отговори
Нещастник преди 8 години
Като е изнасилвал момичето пак ли е бил в много тежко здравословно?! айде сега да си оправи скапаното състояние и да си поеме потговорност за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО. Носел само морална отговорност, *** нещастен, тия в затворите какво носят?! Аман от разболяващи се престъпници ....... интересно как преди и по време на престъплението са си много добре, ти да видиш ...
39
3
 
23
 
! Отговори
nina преди 8 години
До ЦоневаЦонева,ако това беше твоята дъщеря или внучка,друга песен ще пееш,но такава *** констатация може да дойде само от една не особено умна патица..
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли вече това не е главна новина....
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предполагаемият втори случай е описан по идентичен начин като този с 16-годишната Ирена, за която тече дело. По това време Евстатиев е бил кмет на Пазарджик. В Стрелча се говори, че има дузина девойки, които са станали жертва на Евстатиев, но семействата им мълчали от срам и страх.Делото в Окръжния съд в Пловдив се гледа при закрити врата заради личните данни, които ще бъдат разглеждани по случая и заради това, че жертвата е малолетна.
36
40
 
6
 
! Отговори
Цонева преди 8 години
До АнонименКаквото търсила-получила си го е! Не считам,че е изнасилена-тя просто си е направила удоволствието и затова господина не и е платил,между впрочем тя трябва да му плати за труда и водката-какво е ревнала да вие или и трябват пари да си зашие *** за пореден път? Достатъчно я защитавате тая е.лива ученичка,а слагате чичкото да мре! Кой тогава ще обслужва тия ученички?
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са били Кметове ..!?!??))))))))))))))))))))))