Пенсионерка метна от балкона 11 000 на измамник

Дала пари, за да бъдат заловени телефонни измамници
28
Пенсионерка метна от балкона 11 000 на измамник
Снимка: Dnes.bg

70-годишна жена от Добрич стана поредната жертва на телефонни измамници.

На 5 февруари, около 14:30 часа, в Първо РУ МВР Добрич тя е подала сигнал, че около 11:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон, като й е поискана сумата от 30 000 лева за лечение на дъщеря й.

Малко по-късно жената получава второ обаждане от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Той заблудил жената, че е необходимо да предостави парите, с цел да бъдат заловени телефонните измамници от предното обаждане.

Малко по-късно, през балкона на жилището си, жената хвърлила 11 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РПУ Добрич.

При друг подобен случай, на 7 февруари около 17:00 часа 82-годишна жена е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за лекар. Мнимият доктор заявил на възрастната жена, че синът й е пострадал и за животоспасяващата операция е необходима сумата от 10 000 лева.

Малко по-късно през терасата на жилището си жената предала сумата от 2 000 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 8 години
Цитат от книга на Гришам: `Госпожо, вие сте ***, ***, ***!!!`
17
2
 
2
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Просто не знаете за какво става дума и пишете нелепици.Подобен род измамници са много изобретателни и е много трудно човек да не се хване, независимо на каква възраст е. Разликата между измамените по-млади хора и измамените по-стари хора, е че младите ги е срам и не съобщават за измамата, а по-старите са свикнали, че МВР прави нещо, както беше преди 1989-та и съобщават за измамата. При това същите тези измамени по-млади отиват и гласуват ....
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До uleДа, и тази жена утре ше иде да гласува !
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 18 "Добре бе, вие дядовци и баби нямате ли? Възрастни родители? Че оплювате така и не може да повярвате че може да са толкова глупави."Имам.Баща ми е на 75г,майка ми- 74 г.И двамата говорят английски.С компютрите са по-добре от повечето младежи.Баща ми шофира по-добре от тях.Те са с 5 години по-възрастни от въпросната баба.Едни бяха звъняли на майка ми и си останаха със звъненето.Извод:не е важно на колко години си,а какво имаш в черепната кутия.Тази баба и на 20г,да беше щяха да я измамят.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имала бол пари-дала !
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз затова съм си определила "парола" с майка ми - неща, които ги знаем само ние двете и сме се уговорили кой за каквото и да се представя, да задава тези конкретни въпроси. Иначе на няколко пъти се "сдобивах" с "брат", а за женски обаждания майка ми правеше контролно обаждане по мобилния телефон към мен. Ами пък научете родителите и бабите и дядовците си в крайна сметка, знаете ли какъв стрес е това за възрастните хора!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, вие дядовци и баби нямате ли? Възрастни родители? Че оплювате така и не може да повярвате че може да са толкова глупави.Първо-трябва да чуете някакво такова обаждане, че да разберете какви професионалисти са.Те имат много точна информация. Знаят на кого се обаждат, знаят и имена понякога. Като те стресират, първосигнално и разумен човек би се притеснил. Второ-това са стари хора, които губят разсъдъка си и стават като малки деца-колко е трудно да вземеш сладоледа на малко дете??!
11
1
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
как така е престъпление,когато сам дадеш парите си по собствено желаниеникой не им е виновен, че са ***..наскоро един *** дори беше предупреден от внука си да не дава пари,защото е измама...оня изчакал специално внука си да излезе и пак ги дал..*** си заслужава съдбата
10
2
 
18
 
! Отговори
Жиро преди 8 години
Аз се чудя как така има толкова пенсионери с десетки хиляди левове скътани под юрганите. Останал съм с впечатлението, че си броят стотинките и гладуват. Нещо има гнило тука!
9
1
 
8
 
! Отговори
Радио Йереван преди 8 години
Днес и аз изхвърлих от балконя 1 милион долара! Кат ми е толкоз акъля. *** арменец се оказах. Добрата новина е че имам още 5 милиона, ама ако требе и тях че хвърлим, щом е за залавяне на Ало ало измамници! Трябва да съдействаме на органите на реда с всичко което имаме ;))))
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възрастните хора са силно доверчиви е ясно на всеки,също като децата.Но въпроса е останалите защо не правят нищо по въпроса.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някъде много яко изтичат лични данни. Как иначе ще знаят адреса на уж произмолно набран телефонен номер.
6
5
 
9
 
! Отговори
Така е преди 8 години
Тези хора са свикнали както при соца , ако не дадеш няма да получиш. Всичко се взимаше с рушвет , телевизор , мебел , жилище и каквото друго се сетиш. Изпитал съм го лично много пъти.
5
8
 
6
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Бедни са ни пенсионерите!!!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги дават, щом нямат акъл, а и държавата никаква я няма. Настанал е рай за крадци, убийци и мошеници. Да живее демокрацията.
3
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Имала дала аман от *** като са *** и прости нека дават от къде в пенсионерка 11000лв. в брой под възглавницата аз мисля,че лъже и очаква,че държавата е длъжна да и даде компенсация.
2
4
 
51
 
! Отговори
ule преди 8 години
България...най- тъпата държава в Галактиката, заклевам се!!!! Да хвърлиш 11.000 лв през балкона за залавяне на измамници!?! Е, такава корава простотия не съществува в нито едно кътче на знайната Вселена!
1
8
 
18
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 8 години
Пенсионерката милионерка! На младини сигур е била милиционерка!