В нападнатото инкасо в Средец имало 140 000 лв.

Оцелелият крадец е задържан за 24 часа, чака го обвинение
33
В нападнатото инкасо в Средец имало 140 000 лв.
При нападанието единият от крадците загина. Снимка: Булфото

В инкасо автомобила, който бе нападнат от двама маскирани в Средец е имало 140 000 лева. Те са направили опит да избягат с автомобила. Това съобщи в Бургас апелативният прокурор Любомир Петров, цитиран от БТА.

Според него става въпрос за тежко умишлено престъпление. За него законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Още по темата

Маскираните мъже са използвали за обира пистолет. Те нападнали охранителите на бронирания автомобил около 8.55 часа тази сутрин. Автомобилът е превозвал пари, с които е трябвало да бъдат раздадени пенсии. Бил е паркиран пред пощенски клон, разположен на улица "Христо Ботев" 12 в Средец.

Охранителите простреляли единият от нападателите, който заедно със съучастника си се опитал да избяга, но на около 200 метра паднал на улицата и починал. Вторият нападател е задържан по-късно от полицаи.

Нападателите са двама братовчеди - 20-годишните Бойко от Бургас и Христо от Черноморец, който е и загиналият.

Прокурор Петров съобщи, че Бойко Б. е задържан за 24 часа. Утре предстои повдигане на обвинение и задържане за 72 часа. Ще бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

Прокуратурата няма данни двамата обирджии да са използвали оръжието. Срещу охранителите на инкасо автомобила не е повдигнато обвинение, те са разпитани и освободени, каза прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Средецинкасозагинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
27
 
! Отговори
не за друго ама преди 8 години
Питам защо държавата респективно ние трябва да спасяваме живота на един крадец и като знам как се извъртат нещата при нашето кривосъдие да не стане спасения крадец и прострелялия го охранител да се окажат съседи в кафеза.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На бургаските MMA ceлинджъpи 140 хил. им се виждат мн пари.
4
5
 
27
 
! Отговори
az преди 8 години
Бойко Б. е задържан - uraaaaaaaaaaa
3
1
 
22
 
! Отговори
Мддаа преди 8 години
Не са милиони, но не е и кокошка.
2
4
 
35
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
"Всеки четвърти млад - мързелив, нито учи, нито работи" !!!
1
5
 
35
 
! Отговори
Неа преди 8 години
А какво се случва с този който го е прострелял ? Струва ми се , че не бива да носи отговорност . Аз лично му благодаря че е отървал обществото от тези двамата ! Гадно звучи , но си е факт . Не искам да се развивам по улицата с такива .