Шофьор вилня по "Цариградско", помля 12 коли, удари патрулка...

Той е задържан пред сградата на БНТ, след като се врязал в бариерата
11 фев 2016 12:10,
66
Шофьор вилня по "Цариградско", помля 12 коли, удари патрулка...
Снимка: flickr

Шофьор е блъскал като обезумял коли по "Цариградско шосе", след което е влязъл в малките улички в близост до Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Той е задържан при сградата на Българската национална телевизия, след като се е врязал в бариерата.

Шофьорът, който е около 50-годишен, е ударил 12 автомобила, съобщи началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Инцидентът е станал около 11 часа.

По информация на МВР, движейки се по "Цариградско шосе" в посока Орлов мост, мъжът е ударил и патрулка.

Алкохолната му проба е отрицателна.

"Цариградко шосе" е един от най-натоварените булеварди в столицата. Само за два часа във вторник сутринта там станаха две тежки верижни катастрофи.

Ограничението на скоростта е 80 км/ч, но често не се спазва от шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички в тая държава са в депресия.Сигурно е от спокойния живот в БГ?Навсякъде тръбят че човекът е в депресия.Та кой не е?А има едни 240 + бивши.Те са тотално деградирали ***:)
45
10
 
2
 
! Отговори
ТРЕ преди 8 години
До ПенеКАТО СА ЗАПЛАТАДЖИЙ ЗАЩО ГИ ТЪРСИШ КАТО ИМАШ ПРОБЛЕМИ ОПРАВЯЙ СЕ САМ АМА ДАНО НЯКАДЕ СЕ ОБЪРНЕШ ЧЕ ТОГАВА ТЕЗИ ЗАПЛАТАДЖЙИ ДА ТИ ГЛЕДАТ СЕИРА
44
0
 
1
 
! Отговори
Loopianix преди 8 години
До До 53Да, но това са идеални условия, вероятно при прав участък без включване. Като прибавим и пътните възли и се получава това, на което сме свидетели ежедневно :)Но от друга страна това си е до известна степен и търсен ефект - основния път да се насити максимално с коли и да се облекчат второстепенните защото ако нямаше никакви задръствания по Цариградско колите щяха да се изсипят на светофарите на Орлов мост или кварталните и времето пак да го пропилеят. За включването - аналогично...
43
0
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Има нещо вярно, в това, което пишеш, но принципно, ако се сравнява пропускателната способност, за която пишеш, при различна скорост, пропускателната възможност е различна. Примерно при 40 км/час е една, а при 80 км/час е двойно по-голяма. Ограничението от 80 км/час води до по-бързо задръстване, а при задръстването скоростта пада още, пропускателната способност също намалява, още по-голямо задръстване и пак и пак и води до скорост, която може и да е 20-40 км/час даже и по-малко.
42
0
 
9
 
! Отговори
Loopianix преди 8 години
До РеалистНа Цариградско шосе и без таван на разрешената скорост да го направят пак няма да се увеличи съществено пропускателната му способност.В час пик средната скорост от детелината при Младост/Дружба до центъра е между 20 и 40 км./ч. Просто колите са в пъти повече от капацитета на пътя. А през останалото време и 80 км. са си достатъчни.
41
5
 
10
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Ти май и първи клас не си завършил дедовото.Ако при 80 км/час за единица време някъде си преминават 8 коли, при 100 км/час, което с 25% по-висока скорост, колко коли ще преминават? Задачка за кой клас е това, или не знаеш, защото не си стигнал до там. И чети как се създава ефекта на снежната топка в случая и как по-ниската скорост води до още по-ниска скорост. Толкова за изтрезняването! Жалко, че хора, които нямат елементарна грамотност определят важни неща в България.
40
0
 
19
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
Така се влиза в новините и те дават по телевизията.От едни и същи физиономии по телевизиите вече ни омръзна.Това е пътя за нови лица в предаванията от сутрин до вечер и най вече да ти научат името.......България.демокрация
39
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От много русофилия човек накрая полудява...
38
4
 
32
 
! Отговори
чайна преди 8 години
Сигурно е бил напушен с чай.Сега това е модерно.
37
5
 
18
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
39 - емблемата не е на Тойота, а на Мазда. Освен това, снимката не е от събитието, а от сайт за споделяне на изображения.Ей, изпращя от простотия този народ. И не ме притеснява един луд по Цариградско, а хилядите безумци зад клавиатурите.
36
7
 
9
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
Реалист, ти как си завършил трети клас, бе татьовото? Дори при идеални за целта на допускането ти условия, ако намалиш скоростта от 100 на 80, това са 20%. Но и 25 да бяха, не знам от кой ръкав извади 2-3 пъти намаляване на трафика. Приказни наедро, хвърляне на някакви безумни числа и претенции за анализ на ситуацията. Че и за какпа, се кръстил "Реалист". Поизтрезней малко и хващай лопатата, остави мисленето на други.
35
6
 
9
 
! Отговори
50 преди 8 години
Може да е получил инфаркт, инсулт, или да му е прилошало. Трябва да се изчака.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нормалните медии заглавието е такова:"Луд шофьор вилня по Цариградско! Удари поне 10 коли"Но в днес.бг така и не им светка че само ЛУД може да прави такива идиотизми.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалистКато идея е добре , но като реализация е трудно понеже масово хората карат с по-ниска скорост в най-лява лента и пречат на движението.Даже от вчера има пример как жена спряла , за да си помисли в лява лента и предизвика катастрофа. Въпросът не е да се вдигне ограничението на скоростта , а в това хората да карат в най-дясна лента и да се държат адекватно на пътя. Тогава няма да има задръствания. Има стотици примери в който шофьорите от не знание или нарочно правят задръствания.
32
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като видя емблемката "тУйоткЪтЪ" и ми е ясен и собственика.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИлИктУратУ изтреще!На Баце избирателите полудеха.
30
2
 
5
 
! Отговори
Гина Клюкарката преди 8 години
Този шофьор е влезнал сам в зградата на БНТ ! никой не го е преследвал или задържал . Ако беше решил можеше и при Грозната Бъч или при Роско Момата да отиде и да го забележат в кабинетът му ! За какво плащаме данъчи ,винетки и всякъкви глупави данъци и такси за пътища и сигурност когато болни хора могат да правят такива пакусти ? Пишман минисътрката Бъч и всички отговорни за ситуацията да дават обяснения . ТОВА Е В СЛЕДСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА У НАС НАЛИ КАМЕРИ ИМА
29
19
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
За да се отпуши Цариградско шосе и за да намалеят катастрофите е добре да се вдигне разрешената скорост на поне 100 км/час, а може и на 110 км/час. Може и да има различна максимална скорост за отделните ленти и тогава в най-лявата лента спокойно може да сложат и 120 км/час, за да намалеят катастрофите и да няма задръствания.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквунчо нещо май са го прецакали с експериментални амфетки. Ама да няма да ги пише брак, естествено, че ще ги пусне из страната...
27
14
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
При ограничението от 100 км/час по Цариградското шосе, както беше преди, се получаваше по-малко задръствания и катастрофи, заради по-голямата пропускателна способност при тази скорост. С намаляването на разрешената скорост от 100 на 80 км/час, пропускателната способност на Цариградско шосе спадна с 25%, което доведе до задръствания и ново спадане на скоростта, а оттам и пропускателната способност. С други думи сега там могат да минават около 2-3 пъти по-малко коли в сравнение с преди.