Синът на насилника Евстатиев: Баща ми не е плейбой!

Демонизирането му е плод на политически игри, смята Борис Евстатиев
11 фев 2016 19:35,
66
Синът на насилника Евстатиев: Баща ми не е плейбой!
Снимка: Булфото, ахрив

Съгласен съм, че баща ми е сгрешил във връзката си с това непълнолетно момиче. И разбирам моралния аспект на ситуацията, но демонизирането, което последва, е плод на политически игри, коментира Борис Евстатиев, син на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча.

Баща му Иван Евстатиев е обвинен в изнасилване на непълнолетната Ирена. Скандалът избухна, когато на 17 януари той бе арестуван, след като семейството на момичето подало сигнал срещу него.

"Семейството на момичето също е жертва на политическите игри. Те също страдат от целия този шум и нападките, които последваха. Самата реакция говори, че има нещо нагласено", смята синът на кмета.

Още по темата

"Баща ми не е плейбой или женкар и това са пълни глупости. За това трябва повече самочувствие, а той си има психични проблеми от 2008 година. Изпадаше в депресивни състояния и се притеснявам, че това, което се случи, ще го убие. В момента делото срещу него е последната ми грижа, защото не мисля, че ще се възстанови някога отново психически", казва Борис пред "България Днес".

Той споделя, че не одобрява постъпката на баща си към непълнолетната ученичка. Определя я като грешка.

"Това не е първият случай, в който тийнейджърка има връзка с по-възрастен мъж. Нито ще бъде последният. В този ред на мисли смятам и че те са имали някакви отношения. Бяха направени три експертизи. Първите две не откриха доказателства за насилствени действия, но накрая третата, която излезе 8 дни след инцидента, го доказа. Това навежда на мисълта, че нещата са нагласени, а присъдите - произнесени", смята Борис Евстатиев.

Той също се занимава с политика, както и двамата му дядовци. Според него политиката е мръсна работа, която в случая разсипва семейството му.

"Срещу нас отдавна има нападки в Стрелча и това не е тайна. Времето ще покаже истината. А аз не просто заставам до баща си, защото ми е такъв. Заставам до истината", казва Борис.

Синът на Евстатиев не го е виждал от две седмици - след като баща му бе преместен от ареста заради инсулт.

"Видях го два пъти, докато беше в ареста в Панагюрище. Единия път беше веднага след задържането. Тогава беше тревожен, изплашен и се разбрахме да му донеса нещо за ядене следващия път. Отидох 2 дни по-късно на свиждане в Пазарджик. Тогава той вече не можеше да говори. Не искаше да се вижда с адвокатите си. Не ме и позна", разкрива Борис.

Семейството на Евстатиев изпраща няколко писма до прокуратурата с искане за преглед от лекар. Изпратена е фелдшерка, която твърди, че кметът преиграва. Въпреки това му бие инжекции, без да има поставена диагноза.

Писма за критичното състояние на кмета има и от надзирателите, които се притеснявали, че може да умре в килията. Прокурорът преценил, че не е нужно да променя мярката, и се стига до момента, в който адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева отива да го посети вечерта преди да е приет в болница.

"Тя го е видяла, че влачи единия си крак, а устата му била с пяна. Вдигнала е страхотен скандал и едва когато виждат, че той се парализира, изпращат линейка по спешност", разказва Борис.

Вече две седмици Евстатиев е в болницата. От два дни отговаря с да и не. Прогнозите са, че физически ще се възстанови. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Защо ,когато политиците вършат престъпления , винаги са склонни да ги изкарват "политически"?,
28
0
 
2
 
! Отговори
saki преди 8 години
Хайде сега си сложете ръка на сърцето и си кажете, колко от вас ако имат възможност да правят секс с 16 г. мома и ви е гарантирано ,че няма да ви преследва закона, ще откажете. Сигурен съм ,че 99% ще го направите.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** тука бе - комунисти, русофили, .... и всякакъв друг буламач. Все пак има някаква надежда, че народът не е изтрещял окончателно и това е дело само на един, който не си е пил хапчетата.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата работа отдавна мирише на нещо нагласено, но медиите продължават да ни промиват мозъците, както беше и в случая във Враца с Тодор. Медиите ни убеждаваха, че уж братята били виновни, а то се оказа, че не са, което много хора тук си го помислиха още в началото, но тях цензурата ги триеше и им забраняваше достъпа до сайта. Сега нещата се повтарят и с Евстатиев, като тук е по-сложно - няма как да се докаже, дали момичето е било съгласно или не и винаги ще има съмнение какво точно се е случило.
25
4
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Учудващо много хора обичат да пишат без да знаят. Пишат, тук че бил педофил, ама не знаят какво е това и че в случая Евстатиев не е педофил и че не е забранен сексът с момиче навършило 14 години, ако трябва да е съгласна всяка жена над 14 години, за да правиш секс с нея.Пишат, че е виновен, но не знаят никакви доказателства, защото такива не са публикувани и ако ги има си ги знаят само в прокуратурата. Прекалено много случаи има на набеждаване, за да отсъждаме с толкова лека ръка - виновен е.
24
6
 
10
 
! Отговори
ДААА.. преди 8 години
ТОВА ЧЕ Е СВЪРЗАНО С ПОЛИТИКАТА Е ЯСНО ОТ ПЪРВИЯ ДЕН БТВ И НОВА САМО ТОВА ПРАВЯТ ПОЧУДИХА СЕ КОГО ДА КАНЯТ МАЙКАТА БАЩАТА НА МОМИЧЕТО САМО ДА ОЧЕРНЯТ ПАРТИЯТА НА БАЩА ТИ ОТ КОЯТО Е БИЛ ИЗБРАН ТОВА СА МРЪСНИТЕ ИГРИ НА ЦВЕТАНОВ ЗАЩО НЕ И НА БОРИСОВ ТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ВЗЕМАТ И ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА СЕ ИЗНЕНАДАМЕ ДАЛИ НЕ ПЛАЩАТ И НА МАЙКАТА И БАЩАТА ЗА ДА ГОВОРЯТ А И ХОРАТА НА СТРЕЛЧА НО АКО ГИ ПОРАЗПИТАТЕ ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ВИ КАЖАТ ДРУГО СКЪПИ ВОДЕЩИ ОТ НОВА И БТВ
23
11
 
35
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Прав е синът му, не е плейбой а ПЕДОФИЛ, и то гнусен!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Счупили са и джама ама не и евстати.за счупен джам си требе у.......й .корав евстати със мекио мое счупи тоалетната чиния
21
2
 
10
 
! Отговори
се доизкажем преди 8 години
И жертвата не помни нищо или много малко, само от края на контакта. И не може да обясни как е станало. В лабораториите ги изследват, но за други наркотици. Винаги им предлагат и напитка, ако стане проблем, да се обясни с алкохола и тн.Абе поровете се в мрежата и ще се вцепените от реалността. Родители ваш дълг е да пазите децата си от всякакво негативно влияние. Стане ли нешто с детето и вас ви боли. По-добре е да си го напляскаш сам и да ти е мирна главата.
20
2
 
13
 
! Отговори
си каем преди 8 години
Наркотици за изнасилване... Потърсете в мрежата за "рохипнол" и други хипнотици, тоест медикаменти, които вкарват жертвата в хипнотично състояние. Потърсете и ще откриете, че това е стара практика на сводниците да изнасилват и скланят момичетата към проституция.Прочетете и как митио пищака и сина му мартин малкия пищов въртят бройки.И използват момичета за улов на малки момиченца. Момиче поканва на кафе малката и и сипва наркотика. После идва нейния приятел сутен. и я закарва, на поръчителя
19
13
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
И да е дошла сама да се е пробвала него да изнасили чисто гола да се е съблякла и да му се търка и натиска ........той трябва да и удари 2 шамара и да я прати при родителите и ! Закона сочи ....под 18 години момиче, искала или не искала ............е без значение ......виновен е мъжа ако е пълнолетен, а тоя е бая пълнолетен дърт извратеняк ! Тия които го защитават са същите *** мечтаещи и искащи деца за секс фантазиите си ! ПУ ...*** !
18
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не и наливал водката на сила у устата.дали е била изнасилена никой не знае.експерти се купуват.факт.а че работата е"редена"стана ясно на цяла България.съдии и прокурори се купуват камо ли експерти
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bashta ti go chaka svatba v zatvora,ako vleze.Ako ne vleze shte budete izseleni ot Strelcha i nejelani nikude.Imate pari shte se opravite
16
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Баща ми не е плейбой или женкар"Плейбоят, *** сине, ще съблазни жертвата, а комплексираният криминален *** ще я изнасили.
15
1
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Повече от ясно е.
14
3
 
10
 
! Отговори
до 15 shopp преди 8 години
Доста гнусотии изречени от л......та уста на индивид без определен пол, ежеминутно използващ модерни наркотични опиати, с една дума евроатлантик.
13
2
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
че е прос е ясно. Ама, че ти си *** евро.ге.. , също е ясно
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е плейбой, а е противен изнасилвач на деца
11
1
 
6
 
! Отговори
Агент Мълдър преди 8 години
Истината е някъде там
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баща ти не е плейбой,той е престъпник.