Двама загинаха край Хасково, и двамата – без книжки

Единият изобщо не изкарал курса, на другия била отнета
19 фев 2016 14:22,
30
Двама загинаха край Хасково, и двамата – без книжки
Снимка: Булфото, ахрив

Двама шофьори загинаха, а още трима пътници са ранени в жестоки катастрофи в Хасковско.

От полицията съобщиха, че единият водач изобщо не е изкарал курсовете, а другият е с отнета книжка от съда.

Първият от случаите е в свиленградския квартал "Капитан Петко войвода". 25-годишният неправоспособен шофьор тръгнал да изпреварва и се забил в електрически стълб, пише "Труд".

После колата се обърнала в канавка. Тежко пострадали още трима млади мъже, които били в колата. Животът на един от тях е в опасност. Друг е с открита фрактура на левия крак, черепът му е строшен и има кръвоизлив в мозъка.

Вторият случай е на 32-годишен водач с отнета книжка. Той буквално размазал своя "Шевролет" в димитровградското село Черногорово.

Шофьорът навлязъл в насрещната лента, ударил се в задницата на "Субару", след което американското возило се блъснало в ограда на къща и стълб. Шофьорът издъхнал на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Валерия няма представа как се кара автомобил в България, затова статията и, въпреки циничния натурализъм на описанията, има хумористичен характер. Наистина е трудно обяснимо, как навлязъл в насрещното движение се блъска в задната част на автомобил? Кой е глупакът в случая - загиналият, автомобилът пред него, или авторът на глупостта?
20
0
 
1
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Шофьорът навлязъл в насрещната лента, ударил се в задницата на "Субару" - хаххаха, невроятно, но факт
19
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Само в България докато си караш в насрещтната лента някой може да те блъсне отзад, и точно така е станало във вторият случай.
18
0
 
6
 
! Отговори
онз преди 8 години
нещо им нема имената или инициалите, да не са специални и тия?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две неща трябва да ги има, за да се оправи движението по пътищата - по-леки наказания и те да се налагат винаги. Пътят за това минава през премахването на КАТ като особено вредна структура за безопасността на движението. За съжаление това няма да стане и повечето хора са с промити от КАТ мозъци и искат под диктовката на КАТ все по-строги наказания, а това винаги води до по-лошо, т.е. хората реално искат да стане по-лошо.
16
0
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Омразата ти не е насочена в правилната посока - държавните органи, които не прилагат закона към изброените от теб случаи, т.е. към КАТ. Ако КАТ прилагаше винаги закона, нямаше шофирането ти да е тото-лото, както си написал. Никъде по света закона не се спазва само по добра воля. Навсякъде по света държавата със сила е наложила спазването на закона, като е налагала и налага наказания при всяко нарушение.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 14,Това твоето си е чиста проба злоба и омраза и разбира се за нищо не става.
14
2
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
И ти си сред масово заблудените от КАТ, че огромните наказания записани в закона ще спрат нарушителите. Това никога и никъде по света не е станало. Където по света се спазват законите, хората ги спазват защото знаят, че ако ги нарушат ще бъдат наказани. Самото записване в закона на огромни наказания без те да се прилагат винаги при всяко нарушение, води само до по-лоши резултати, както е в България от 26 години и както ти искаш да продължава и занапред.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Караш без книжка - глоба 5000 лева. Ако не платиш до месец - блокиране на заплатата. Ако нямаш заплата - разпродаване на имуществото. Ако нямаш такова - принудителен труд по временната заетост докато си платиш глобата.
12
1
 
5
 
! Отговори
До 9 Веско преди 8 години
Ако КАТ всеки път го санкционира, когато шофира без книжка, както изисква закона, всеки един много бързо ще спре и да мисли да шофира без книжка. Въпросът е в нагласата - ако всички сме убедени,ч е направим ли нарушение, неизбежно КАТ ще приложи закона и ще има санкция, няма и да помисляме да нарушаваме закона. Сега е обратното - огромни санкции записани по искане на КАТ в закона, които се налагат много рядко от КАТ, примерно при едно от 50000 нарушения, а това е огромен проблем.
11
8
 
4
 
! Отговори
Минго преди 8 години
Както казва "най-добрия шифеор"-"Книжката не кара колата, човека кара колата"
10
2
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
''тръгнал да изпреварва и се забил в електрически стълб'' :)браво, добре че няма невинни жертви
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е добра новина - двама убийци по-малко
8
6
 
9
 
! Отговори
Веско преди 8 години
До РеалистПричината не е в КАТ. Дори и да го спрат, какво могат да му направят в нашто хуманно и толерантно общество? Знаеш ли поне една причина гражданина нарушител да НЕ кара повече автомобил?
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой някога да е видял (чул) за правоверен (?@%%#^%) в учебен автомобил???
6
3
 
39
 
! Отговори
вън преди 8 години
Да се закрие безполезното МВР! Всички полицаи начело с министърката си на борсата на труда.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Palni *** v bG e Frageform s pari vsi4o stava i podkupi mutrite uj Darenie pravat na zz Sega na ba4vativa polizaite s zigari v usta se gavrat s Normalnite Hora a mutrite na Svoboda kradzite ubiizite na svoboda
4
1
 
44
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Така е във всички държави, където няма контрол и наказания за всяко нарушение. Тези двамата щяха ли изобщо и да си помислят да шофират без книжка, ако КАТ в България работеше? Нямаше, ама дайте да плюем по следствието, а не по първопричината.
3
5
 
17
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
А бай *** плюе ли плюе по самоуправляващите се МПС...
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле човек като шофира трябва добре да се замисля дали шофьорите около него в движението въобще познават знаците.