Убийството на Георги в Борисовата – "случайно събитие"

Полицията не изключва убиецът да е напуснал България
19 фев 2016 15:30,
56
Убийството на Георги в Борисовата –  "случайно събитие"
Снимка: Булфото, ахрив

Убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина миналото лято вероятно е станало след случаен инцидент. Това е основната версия, по която работи МВР, обясни старши комисар Младен Маринов пред БНР.

Полицията не изключва възможността момчето, видяно на камерите да бяга минути след убийството, вече да не е в България.

"Съвсем възможен вариант. Така биха постъпили по-голямата част от родителите. Към момента ежедневно проверяваме значителен брой сигнали. Виждате, че случаят периодично се пуска и по медиите, това активира получаването на сигнали, но за съжаление...", каза старши комиса Маринов.

Още по темата

По думите му с оглед на фактите, с които разполага МВР, се работи усилено по версията, че това е някакво "случайно събитие".

15-годишният Георги Игнатов бе убит в Борисовата градина посред бял ден на 2 юни. Неизвестен извършител го прободе с нож. До ден днешен следствието няма заподозрян, а опасността убиецът да е напуснал страната е напълно реална.

Малко след убийството МВР започна да търси извършителят из училища и интернати. Той бе заснет от камери в Борисовата градина да се движи близо до мястото, където беше убит Георги.

Анализ на полицията показа, че убиецът със сигурност е импулсивен и избухлив. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян, казаха тогава униформените.

Разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след детектор на лъжата.

Първи бе разпитан ученикът от строителния техникум Марио. Според показания, дадени в първоначалните часове след инцидента, той бил съперник на Георги заради любовната му връзка със съученичката Лора.

Младежът бе подложен на детектор на лъжата. След като отговори на поредица от въпроси, свързани с жертвата Георги, с местопрестъплението и с оръжието на убийството, резултатът категорично показва, че момчето няма нищо общо с инцидента.

Двама близнаци от Строителния техникум също бяха придружени от родителите си при психолозите от МВР. И при тях разпитът започна с няколко контролни въпроса и продължи с такива за местопрестъплението, Георги и местонахождението на ножа, с който е убито момчето.

Резултатите и на двамата близнаци също показаха толкова категорично, колкото и тестът на Марио, че те не са участвали в престъплението.

Около 15 мин след като е бил наръган с нож, Георги е бил жив, твърдят разследващите. Времето е приблизително и за него се съди по степента на съсиреците кръв в тялото, но не може да се каже с абсолютна точност. Вероятно в първите минути Георги не е осъзнавал, че намушкването е смъртоносно и е можел да се движи.

Ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Острието е влязло леко от ляво на дясно и леко от горе на долу. От тези данни не може да се направи извод за ръста на нападателя.

Ножът е поразил черния дроб, стомаха и панкреаса, а не сърцето, както се твърдеше в първите дни след убийството. Георги е починал от силна кръвозагуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
ЛОШ преди 8 години
максим стависки ще играе на концерта на Васко Василев на 29 февруари в Арена Армеец
38
0
 
6
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Характерното в случая е, че няма никой наказан от структурите на следствието и МВР. Макар че е очевидно безсилието на органите да предпазят обществото от най-сериозните престъпници - убийците.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40"..и все комуисти пречат..."--------------------------------------------Комунистите(с каквито и партии да се накичиха леви , десни и др.) не пречат на прехода. Те си го съдадоха и извършиха. И то перфектно.
36
1
 
9
 
! Отговори
Ехе преди 8 години
Психо портрета на Убиец жесток ,нисък импулсивен и избухлив отговаря на описанието на Цял Перник .И 70 от България . мВР малоуници знаят кой е ама не го търсят ,Умишлено се прикриват факти и обстоятелства замазва се всичко
35
0
 
6
 
! Отговори
хамалин Хали преди 8 години
човек ако види пресата последните 5г за Борисова градина ще падне Бъчварова там през месец стават жестоки убийства не е случайно събитие,а си е направо систематични убийства.Навежда над мисълта ,че там вилнее някакъв култ сериен убииец и МВР спи умишлено и бездействува заради некадърности и поради вродена некомпетентност,МВР или не не може или не иска да се справи с серийния убиец в Борис.градина или всичко дотук взето заедно.Серсема Ботьо Ботев да осветли а Бъчварова да му държи фенера
34
0
 
1
 
! Отговори
Лиана преди 8 години
Както е написан коментара не става ясно дали братята близнаци са минари на детектор на лъжата. Пише, че "също" са били придружени от родителите си при психолозите...което не значи, че са тествани с детектор, може само да са разпимвани...и ми се струва не маловажно кои са родителите на въпросните близнаци...
33
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Май витае страх в мвр да кажат истината,че убийството е на верска основа,и сл.е замислено по-рано.Само жертвата е случайна.Търсил е удобно място за да го извърши.Не забравяйте датата 2.юни.Ако беше в нормална държава,отдавна да са го хванали.Жалко за момчето .Това е.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а мвр смята ли да си свърши работата или ще напуска?
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиста случайност е и липсата на 3 000 000 българи за 25 години калпав преход. Просто малшанс...
30
1
 
5
 
! Отговори
Препатил преди 8 години
За многознайковците - ако не сте завършили медицина, моля не словоблудствайте.Преди около месец ми се случи да си ударя главата... и първите 5 минути си бях много добре, после изведнъж ми причерня и припаднах. Така че недейте да си правите изводи кое какво е - защото нещата не винаги стават така, както си мислиш.
29
0
 
1
 
! Отговори
хорейшио кейн преди 8 години
До Джонпечелиш една виртуална бира за рекламата на виртуалната полиция.
28
0
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Тази полиция или я изградете наново по радикално различен начин за да е ефективна или я разпуснете и раздайте на хората оръжия, ние ще се оправим с престъпността. Хората ще се преродят като усетят улично правосъдие, защото макар и улично ще е правосъдие каквото сега е в недоимък.
27
0
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Детекторите на лъжата не работят знам поне четири начина да бъдат неутрализирани, освен това ако някой е нервен, възбуден или под силна емоция полиграфа може да покаже заблуждаващи резултати. За да се разкриват ефикасно престъпленията трябват качествено обучени криминолози (да драги като при Хорейшио), лаборатории които да изследват доказателствата и днк. От една адвокатка знам, че в България такива няма и нашата полиция е с десетилетия назад защото всичко отива за заплати.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Жоро "кой по дяволите убива ''случайно'' 15 годишно дете."15 годишно "дете" стои на пейката.Минава 16 годишно "дете". -Ти кво ме гледаш уе.- Кажи бе отворко.- На къв се париш уе и т.нНе казвам,че тук е станало така.Отговарям ти на въпроса по принцип.
25
0
 
19
 
! Отговори
мм преди 8 години
Откраднаха ми телефона. Обяснявам на въпросното ченге и той с ехидна усмивка открадна си и ти.
24
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
иначе по темата: не мога да разбера некадърност и безхаберие ли им пречи да решат случая или има нещо друго...щом един случай с некви *** не могат да решат, какво да очакваме за ''наглите'', ''октоподите''...''водните кончета'' и тем подобни...кой по дяволите убива ''случайно'' 15 годишно дете...
23
0
 
7
 
! Отговори
onz преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !явно случайния събитник дето закла левскарчето, преструвайки се на ултрас не е чак толко случайно наше монче.
22
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
До СофиянецЪбратле, аз ги чаках 4 часа да дойдат ( не знам кое РПУ е за Младост-1) и накрая отидох до кобрата да ми сменят стъклото, щото все пак нали :)...и след още един час ми звъни сержант еди кой си и ми вика дали съм на мястото...казвам, че не и той ми вика: значи се отказвате от подадения сигнал...няма нужда да пиша какво му казах на ум :)
21
0
 
18
 
! Отговори
Ясно е преди 8 години
Ясно е , щом е случайно събитие, не е толкова важно за МВР. Виж МПС на Мартинчо е друга работа....а освен това не знаем кой е , но явно е извън България...милиционерска логика....Но извода е ясен-----спираме да търсим убиеца------не че сме го търсили!
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи няма файда от тия камери а ? Лошо дано не станат серийни случайности