Убийството на Георги в Борисовата – "случайно събитие"

Полицията не изключва убиецът да е напуснал България
19 фев 2016 15:30,
56
Убийството на Георги в Борисовата –  "случайно събитие"
Снимка: Булфото, ахрив

Убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина миналото лято вероятно е станало след случаен инцидент. Това е основната версия, по която работи МВР, обясни старши комисар Младен Маринов пред БНР.

Полицията не изключва възможността момчето, видяно на камерите да бяга минути след убийството, вече да не е в България.

"Съвсем възможен вариант. Така биха постъпили по-голямата част от родителите. Към момента ежедневно проверяваме значителен брой сигнали. Виждате, че случаят периодично се пуска и по медиите, това активира получаването на сигнали, но за съжаление...", каза старши комиса Маринов.

Още по темата

По думите му с оглед на фактите, с които разполага МВР, се работи усилено по версията, че това е някакво "случайно събитие".

15-годишният Георги Игнатов бе убит в Борисовата градина посред бял ден на 2 юни. Неизвестен извършител го прободе с нож. До ден днешен следствието няма заподозрян, а опасността убиецът да е напуснал страната е напълно реална.

Малко след убийството МВР започна да търси извършителят из училища и интернати. Той бе заснет от камери в Борисовата градина да се движи близо до мястото, където беше убит Георги.

Анализ на полицията показа, че убиецът със сигурност е импулсивен и избухлив. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян, казаха тогава униформените.

Разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след детектор на лъжата.

Първи бе разпитан ученикът от строителния техникум Марио. Според показания, дадени в първоначалните часове след инцидента, той бил съперник на Георги заради любовната му връзка със съученичката Лора.

Младежът бе подложен на детектор на лъжата. След като отговори на поредица от въпроси, свързани с жертвата Георги, с местопрестъплението и с оръжието на убийството, резултатът категорично показва, че момчето няма нищо общо с инцидента.

Двама близнаци от Строителния техникум също бяха придружени от родителите си при психолозите от МВР. И при тях разпитът започна с няколко контролни въпроса и продължи с такива за местопрестъплението, Георги и местонахождението на ножа, с който е убито момчето.

Резултатите и на двамата близнаци също показаха толкова категорично, колкото и тестът на Марио, че те не са участвали в престъплението.

Около 15 мин след като е бил наръган с нож, Георги е бил жив, твърдят разследващите. Времето е приблизително и за него се съди по степента на съсиреците кръв в тялото, но не може да се каже с абсолютна точност. Вероятно в първите минути Георги не е осъзнавал, че намушкването е смъртоносно и е можел да се движи.

Ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Острието е влязло леко от ляво на дясно и леко от горе на долу. От тези данни не може да се направи извод за ръста на нападателя.

Ножът е поразил черния дроб, стомаха и панкреаса, а не сърцето, както се твърдеше в първите дни след убийството. Георги е починал от силна кръвозагуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Докато платените телевизии ни проглушиха ушите за кмета-изнасилвач от Стрелча, този случай бавно, но сигурно бива забравен ...
18
8
 
7
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Този за 15 минути е провел поне 1 телефонен разговор доколкото четох. Е защо не е казал кой го е наръгал, а е говорил празни приказки ?
17
1
 
26
 
! Отговори
тя преди 8 години
За да си разследващ се изискват качества , а нашите нямат такива , те нищо не могат да свършат както трябва!
16
1
 
23
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
За съжаление е така. МВР само регистрира в кръгла папка (кошчето на пода) такива случаи и издава бележки за застрахователи и за месторабота, когато примерно ти откраднат служебен компютър от къщи. Такива неща като разследвани и разкриване на престъпниците, в МВР май не знаят какво значат.
15
2
 
34
 
! Отговори
СофиянецЪ преди 8 години
Не точно по темата,но силно говори за разбиранията в МВР за задачите им:Бяха ми счупили страничното стъкло на колата и в 6-то РПУ София (след 1ч. чакане):Вие за какво?Счупиха ми ...Аха, занчи за документ за застрахователя!Не, тя не е застрахована.Ми тогава (леко учудване) за каво сте дошли?Ами знам ли? Нещо не водите ли статистика, все пак...не знам редно ми се стори да докладвам!(Вече силно учудени и леко притеснени) Ми чакайте да попитам ... то до сега никой ...Не, оставете,довиждане.
14
1
 
41
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Случайно събитие е да те удари гръм. Да наречеш наръгване случайно събитие значи, че си изключително глупав дори за милиционерския стандарт. И този кухар ще е на хранилка до пенсия на 40 г., когато ще го освободят с почести и 20 заплати компенсация.
13
0
 
33
 
! Отговори
Шофер преди 8 години
За какво ни е видео-наблюдение в Борисовата, когато подобно престъпление не може да се разкрие?Изобщо за какво ни е видео-наблюдение????
12
1
 
6
 
! Отговори
mi преди 8 години
Тоназ да взена да гръмна две трибпрасета те така и нищо не правят
11
1
 
14
 
! Отговори
BULGARIN преди 8 години
NE NI SE PODIGRAVAITE S TEZI ZAGLAVIA,SLUCHAINO MOJE DA ZAVALI SNIAG,NO NE I DA SE UBIE CHOVEK V PARKA.SMESHNITSI
10
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво ни е такова МВР, което оставя неразкрити почти всички престъпления? При убийство МВР се стараят малко повече, но не си дават и тогава много зор, щом не можаха да разкрият това убийство. Да не говорим за битовите кражби, за които хората вече се отказаха да се оплакват в МВР и които МВР никога не разкрива.
9
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На убиеца дядо му също така безнаказано е обирал мандри. Нама да го установят със сигурност.
8
3
 
8
 
! Отговори
da преди 8 години
До макетоАми ходи си някакъв дето мрази хората или българите, видял потенциална жертва на по-скришно място и действал. Аз също допускам, че онзи от снимките е убиеца и щом НИКОИ не го разпознава може да е бежанец, офейкал вече.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е разбира се че ще е напуснал БГ, дори да не знаят кой е, но ще имат доказателства за това, много удобно за прояденото и изцяло корумпирано МВР
6
1
 
57
 
! Отговори
макето преди 8 години
некой мое ли да обясни на нас по простите как едно убийство юридически се получава случайно
5
6
 
35
 
! Отговори
Пак дълг! преди 8 години
"България ще вземе до ?2 млрд. нов външен дълг"Това трябва да ви е водещата новина. Убийството в Борисовата е неприятно и гадно нещо, но не е с такава важност за страната. А и всички знаем, че няма да бъде разкрито.
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойковата лудница
3
33
 
6
 
! Отговори
Zapadnoevropeec™ преди 8 години
Русофилска му работа!
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за малките деца е ясно, че този беше от мигрантите. Естествено, че отдавна няма да е в България.
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питайте някоя врачка,може да е по добра от милицията.