33-годишна майка на две деца убила бебето си

Криела, че е бременна и изхвърлила детето си навън в студа
21 фев 2016 21:24, Василия Пейчева
16
33-годишна майка на две деца убила бебето си
Снимка: Архив Булфото

33-годишна жена, майка на две деца от димитровградското село Сталево, е убила новороденото си момиченце, съобщава Дарик.

По случая тече разследване, а хората в селото са потресени от случилото се и възмутени, че майката убила новороденото си бебе, е на свобода.

Сигналът до полицията подал кметът Пеньо Колев, на когото жени от селото разказали, че Невена, която има две момчета - на 7 и 1,9 години, вече не е бременна, но бебе няма.

Пред пристигналите на място полицаи 33-годишната Невена Тенева първоначално отричала, но след като я повели за преглед при лекар, сама признала какво е сторила и ги завела при трупа на новороденото, захвърлен в чувал до плевнята. Информацията бе потвърдена от полицията и прокуратурата.

Жената родила момиченцето сама, в порутената къща на родителите й, в края на село Сталево. В стаята са били и двете деца, които по думите й не разбрали нищо, защото било късно през нощта и те спели. Там тя е родила сама и второто си дете, но тогава потърсила лекарска помощ и пристигнала линейка.

По разказа й сега бебето не изплакало, изглеждало й уродливо и затова тя го изхвърлила навън в студа. Не потърсила лекарска помощ нито по време на бременността, нито при раждането, защото се страхувала, че нещо с детето не е наред, разказа Невена.

Според запознати със случая, детето се е родило живо и след около три часа е починало от измръзване. Причината за смъртта му е потвърдена и от аутопсията в хасковската съдебна медицина.

Невена признава, че тя е сложила телцето в чувал и го е захвърлила зад къщата, където го намерила и полицията, на която сама показала мястото.

За случая в село Сталево знаят всички и са възмутени, че жената е на свобода.

"Ходи си до магазина, все едно нищо не е станало", разказват сталевци.
Жените от селото коментират, че са потресени и възмутени от случилото се. Споделят още, че и трите деца на Невена са от различни бащи.

В момента жената е безработна, но получава помощи, а майка й Запрянка - пенсия. С тези общо около 400 лв. се издържа цялото 5-членно домакинство. Невена е работела в цех на шивашка фабрика и по програми за временна заетост в общинския траурен дом в Димитровград, както и към кметството в Сталево през 2013 г.

Хората в селото коментират, че нямат обяснение за постъпката й, тъй като до момента и Невена и майка й се грижели добре за двете момченца. По-голямото е ученик и по разказите на сталевци - изключително умно и будно дете, което за празниците рецитирало стихове в организираните там тържества.

Двете братчетата са изведени от дома на Невена още в нощта, когато е разкрито убийството и настанени от социалните в приемно семейство в Димитровград, след като Невена е била задържана за 72 часа.

"Съжалявам за това, което направих! Сгреших! Искам си децата", обясни през сълзи Невена.

Обяснението, което дава за постъпката си е, че се страхувала да признае на когото и да било за бременността си, тъй като плодът не мърдал в утробата й. Притеснявах се, че ще е недъгаво и в селото ще ме подиграват, разказа тя.

След тридневен арест Районната прокуратура в Димитровград е наложила на Невена Тенева най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Срещу нея се води разследване за убийство от майка на детето й веднага след раждането.

Предвиденото от закона наказание е до 3 години затвор.


16
Още по темата: детемайкаУбийствобебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щеше ли да го направи ако имаше възможности?За кои възможности говорите,да щеше и каква е вината на детенцето
10
1
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 2 години
"По разказа й сега бебето не изплакало, изглеждало й уродливо и затова тя го изхвърлила навън в студа" - прекалила е с четенето на бегемама. там всички са откачени и си въобразяват че децата им са аутисти
9
1
 
4
 
! Отговори
tler преди 2 години
За такава *** линч няма оправдание ей тиа от горе началството дайте малко по строго бе до кога ще ги пускате такива убийци на деца на свобода
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е : щеше ли да го направи ако имаше работа и нормални средства за издържка? Не я защитавам но това са симптомите на мизерията ....
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на тая статия!
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПАРТАНЦИТЕ И ВИКИНГИТЕ СА ОСТАВЯЛИ ТАКИВА ДЕЦА НА ВЪЛЦИТЕ.
5
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е отвратително, но тя си знае най добре защо го е направила. С 400 лв. трудно ще може да гледа и това дете. Мизерията и глада изтриват човешкия образ от хората. Глада и мизерията показват качеството и нивото на политиците на една страна.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Съжалявам за това, което направих! Сгреших! Искам си децата"

*** такъв. „Сгреших“ може да се отнася до много неща, но не и до убийство.
3
3
 
15
 
! Отговори
свинаря преди 2 години
Постъпката и е отвратителна,но ако влезе в затвора както искат съселяните и,кой ще и гледа децата? Явно не е добре с главата за да направи подобно нещо,но от статията разбирам,че има две малки деца и се е грижила за тях
2
1
 
27
 
! Отговори
Неа преди 2 години
А мен ме впечатли друго . Че го е убила защото е било с увреждания ....
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че има страшно много невежи хора и то не само по-селата и , тази държава с тези хора заслужава подобно управление и гибел !