Бракониер нападна горски служител в Кюстендилско

Преди години инспекторът му е съставил актове
21 фев 2016 20:20,
3
Бракониер нападна горски служител в Кюстендилско
Снимка: Архив Булфото

За пореден път е извършено посегателство върху горски инспектор, съобщават от Изпълнителна агенция по горите.

Горски служител от Регионалната дирекция по горите - Кюстендил, е бил нападнат снощи в местен ресторант по време на вечеря от бракониер от село Уши, на когото същият инспектор е съставил преди години актове по Закона за лова и опазване на дивеча.

Още с влизане в заведението горският служител и неговото семейство са получили устни заплахи от съпругата на бракониера, че не са желани на това място, пише БТА.

Инспекторът решава, че ще напусне заведението, за да не се притеснява семейството му. Тръгвайки си, той е нападнат от бракониера и е ударен силно с юмрук по главата, посочват от агенцията по горите.

Извикана е спешно полицейска група от РУ "Полиция" - Кюстендил, която се е отзовала веднага. По случая е образувано дело.

Вследствие на засилените мерки за контрол по опазването на горските територии, наложени в последната година, горските инспектори от РДГ в цялата страна нееднократно са заплашвани от нарушители на закона, отбелязват от агенцията по горите.

Те осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители, които ще продължават да извършват контрол по опазването на горските територии и да налагат строги санкции за всички, които нарушават законовите нормативни актове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
по големи заплати и права ,,,
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се оплаче на мая общата - опрай щата кюстендил тръгна да се занимава с топлофикация!
1
0
 
15
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Такива трябва да ги съберат пет -шест, да заградят една територия гора 20 - 30 хектара, да им сложат едни каски с рога и да пуснат дружинката с гумени патрони да им нашари задниците - две в едно, хем ще се почувстват като дивеча, който убиват, хем и ще ги насинят от бой!