Като на кино: Мъж сгащи автоджамбаз в крачка

Баскетболистът Любомир подгонил крадеца и насочвал полицаите по телефона
21 фев 2016 19:00, Петя Славова
40
Като на кино: Мъж сгащи автоджамбаз в крачка
Снимка: БНТ

Пореден опит за нагла кражба на автомобил стана в София. За щастие, автоджамбазите нямат късмет този път, тъй като баскетболист ги гони пеша близо километър от квартал Витоша до Дианабад.

За Любомир Жечев това е 6-и неуспешен опит да задигнат автомобила му, съобщава БНТ. Сюжетът на криминалната история този път е от столичния квартал Витоша, където живее спортистът.

Малко преди полунощ, излизайки от вкъщи, той забелязал как двама мъже се опитват да разбият ключалката на автомобила му. Незабавно набрал телефон 112 и се приближил към крадците. След като го забелязали, мъжете решили да се оттеглят. Последвала размяна на реплики. Жечев казал на единия, че полицията идва и той тръгнал да тича. Любомир го подгонил, а докато тичал постоянно насочвал полицаите по телефона. 

"Тръгнах след него, но той нямаше как да знае, че съм печелил много кросове в Търговище като малък и нямаше никакъв шанс да ми избяга. Естествено, че е имало някакво чувство на страх в мен. В същото време има едно много сериозно чувство на ярост и на яд", разказва разгневеният баскетболист

Гонката приключила в Дианабад, където патрул задържал беглеца. По време на преследването той изпуснал мобилния си телефон и по него открили и останалите от групата. Престъпниците се оказали стари познати на полицията - преди година и половина били хванати с два крадени автомобила.
 
"Бяха ги скрили в гараж на територията на столицата. Задържахме ги, с повдигнати обвинения, с осъдителни присъди, но това не ги спира", обяснява Пламен Максимов от сектор "Престъпления, свързани с МПС".
 
Така и този път Любомир извадил късмет. Разказва, че преди няколко години му откраднали автомобил, който бил намерен от полицията часове преди да бъде разглобен на части. Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ммм преди 8 години
До Анонименмного филми гледаш
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна глупост е да се звъни на полицията. Никакъв резултат няма да има, утре пак ще вършеят. Да го е гонил до някоя забутана улична и прааас, после като се усвести вързан за един стол и напарфюмиран с А98, докато нашият му тръска пура на главата ще си каже всичко за другите. После да гори!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР спи, Любомир Жечев гони крадците ....Идилия ...
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осъдителната присъда не спирала крадците - АБЕ КАКВА Е ТАЯ ПРИСЪДА И КАКВО Е ТОВА ПРАВОСЪДИЕ БЕ?
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анти държава,дано да се разпадне.
30
0
 
20
 
! Отговори
Браво... преди 8 години
Трудно ми е да преценя коя институция е по безполезна МВР или Правосъдната система?Излиза че трябва хората да прибегнат към саморазправа. Всеки трябва да притежава поне едно огнестрелно оръжие. Да се върне военното обучение по някаква форма и всеки да може да се защитава сам. То е ясно че на институциите не може да се разчита.Като почнат да намират престъпниците заровени по горите и по дъната на язовирите, тогава нещата ще си дойдат на мястото. Мафията може да бъде победена само силово.
29
0
 
24
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Вижда се че крадците мразят да бягат. То и затова крадат коли. Иначе щяха да крадат маратонки.
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
........ТЕ ГИ ХВАЩАТ , НИЕ ГИ ПУСКАМЕ.....
27
1
 
14
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Тези колко са ле али ефективно в панделата, бе? 1-2 мензиса и айде пак на свобода! Ега ти државата!
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 24. УСТРОЙСТВОТО Е МНОГО ПРОСТО. КУПУВАТЕ СИ ЕДИН ИНВЕРТОР. ТОЗИ ИНВЕРТОР СЕ ВКЛЮЧВА В АКУМУЛАТОРА НА 12 ВОЛТА. ИНВЕРТОРА ТРЯБВА ДА Е ЗА 12 ВОЛТА. СЛЕД КАТО ГО ВКЛЮЧИТЕ В АКУМУЛАТОРА МУ ИЗБИРАТЕ МЯСТО КЪДЕ ДА ГО ПОСТАВИТЕ В КОЛАТА. СЛЕД КАТО ГО ЗАХРАНИТЕ С ТОК ОТ АКУМУЛАТОРА НА ИЗХОДА НА ИНВЕРТОРА ПОСТЪПВАТ 220 ВОЛТА С МОЩНОС 1500 ВАТА. САМИ РЕШАВАТЕ КЪДЕ ЩЕ ГИ ПУСНЕТЕ ТЕЗИ 220 ВОЛТА В КОЛАТА СИ.
25
1
 
13
 
! Отговори
ГЕРГЕ преди 8 години
До ГеоргиТИ ПЪК.ЖИВ КРАДЕЦ.БЕЗ ЛЯВО УХО ЩЕ СЕ ВИЖДА ОТДАЛЕЧ.ТОВА ШЕ ГИ СПРЕ.
24
2
 
29
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Не е автоджамбаз, а е автоАПАШ!
23
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е: що не са в затвора?Егати скапаната държава, егати и скапаните институции...
22
1
 
67
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Когато е крадец, само инициали, примерно Б.Б. Когато е СВИДЕТЕЛЯ ИЛИ ПОТЪРПЕВШИЯ - ЦЕЛИТЕ ИМЕНА! После да могат да го намерят за възмездие евентуално....ш.и.бана държава и полиция и система....
21
1
 
2
 
! Отговори
бре! преди 8 години
21, какво е това устройство?
20
1
 
8
 
! Отговори
ко прайм ся преди 8 години
Ся ше ги постоплят малко и айде.Някои аматьорчета гачили.Дали са ги пуснали вече.
19
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, не разбирате ли че седемдесет хилядната копойска корумпирана банда потомствени щатни шуробадженакорушветчийски лапачи и кияци на държавна хранилка са просто прости регистратори. Всеки който има малко акъл е напуснал Министерството на Великите Регистрации. Заради тях няма нито един осъден, те не могат да съберат едно годно за съда доказателство,а струват над 1,5 милиарда лева годишно. Разтуряй пълчищата нищоправещи пиявици дремещи по трънки, глогинки и катакомби.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В МОЙТА КОЧИНКА СЪМ ИМ ПРИГОТВИЛ ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА НА АЙДУЧЕТАТА. НЯМАМ АЛАРМА НЯМАМ НИЩО КОЕТО ДА ГИ СПРЕ ДА ВЛЯЗАТ В КОЛАТА. НО ПРОБЛЕМА ИМ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СЕДНАТ НА ШОФЕРСКАТА СЕДАЛКА. ТОЗИ КОЙТО СЕДНЕ ЩЕ СЕ ИЗПЕЧЕ КАТО ГЕРГЬОВСКО АГЪНЦЕ. ПРОБВАЛ СЪМ ГО ЛИЧНО УСТРОЙСТВОТО И АКО НЕЗНАЕХ КАКВО МЕ ЧАКА ЩЯХ ДА СЕ ИЗПЕКА САМО ЗА СЕКУНДИ.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На крадците по 10 на год затвор, а за измета от "правосъдието" -по бързата процедура.Само така могат да потръгнат нещата.
16
1
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
БРАВО!