Задържаха трима за каналджийство в Пазарджик

Превозвали 10 нелегални, сред тях жена и дете
21 фев 2016 13:15, Петя Славова
7
Задържаха трима за каналджийство в Пазарджик
Снимка: архив, Reuters
Полицията в Пазарджик задържа десет нелегално пребиваващи у нас чужди граждани, както и трима българи, участвали по първоначална информация в каналджийство, съобщават от МВР.
 
Задържаните са предложили и подкуп на органите на реда, за което са получили обвинение, а нелегалните в автомобила им са били без лични документи.
 
Инцидентът се случва на 20 февруари към 12.00 часа в района на 59-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София. Тогава автопатрул на магистрална полиция е засякъл и спрял за проверка миниван "Крайслер".
 
Шофирал го е 40-годишният Я.Д. от Банкя, а до него е пътувал 42-годишният столичанин К.Т. При инспекцията е установено, че в минивана е имало десет чужденци, сред които жена и седемгодишно дете. Те били без документи за самоличност и се представили за граждани на Афганистан.
 
Незабавно към мястото били изпратени и екипи на полицията от Септември. Тогава дошъл още един българин - 27-годишният Б.П. от София, който заедно с другите двама предложил на полицаите пари в евро и левове, за "да си затворят очите" и да ги пуснат да продължат по пътя си.
 
Последвало задържането на тримата българи, срещу които са образувани полицейски производства, освен за каналджийство и за предлагане на подкуп на длъжностни лица. Чужденците са прегледани от лекар и са транспортирани в Дом за временно настаняване на чужденци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ви видиме после какво ще ги правите и каналджиите и бежанците. А и те какво ще прават с вас. И да видиме кой ще ви е виновен после.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...без документи за самоличност и се представили за граждани на Афганистан...директно депортиране.Каналджийте да ги придружат без право да завръщане в България
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в момента топ-новините са 3, и и трите са на криминална тематика. престъпленията и в трите се разрешават с едно-единствено решение: ограничаване на свободното притежаване на лични МПС.
3
1
 
5
 
! Отговори
Bulgarians преди 8 години
Bulgarians = criminals
2
0
 
8
 
! Отговори
до кога преди 8 години
За какъв дом за временно настаняване иде реч всичките за пандиза едните за трафик ,а другите за нарушаване на границата .
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
malko sa predlogili na polizaite.