Безработна изкарала с лъжи 50 000 лева от чужденци

Данъчните обаче я хванаха, пратиха я на съд
17
Безработна изкарала с лъжи 50 000 лева от чужденци
Снимка: Булфото, архив

36-годишна жена от село Ясеновец ще се изправи пред съда, защото не си е платила данъците от 4721 лева, които пък изкарала с измама, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Срещу нея е повдигнато и обвинение за неправомерно получаване на семейни помощи за двете й деца в размер на 1610 лева.

През 2008 год. безработната жена решила да изкара пари и започнала да установява случайни контакти по интернет с мъже от Великобритания, Австрия, Белгия, Швеция и Турция.

Разказвала им различни драматични истории и така успявала да ги накара да я подпомогнат с пари, които й били превеждани чрез системата за международни бързи разплащания "Уестърн Юнион".

Получената от жената сума за шестте години надхвърля 50 000 лева.

През 2014 год. Окръжната прокуратура в Разград е внесла 26 обвинителни акта за същите престъпления, каквито е извършила подсъдимата тази жена, като по 11 от тях са нанесени щети за дирекцията "Социално подпомагане".

През миналата година са внесени 59 акта, като по 30 от тях са получени семейни помощи за деца също чрез измама, допълват от съдебната институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евати държавата. Ако си откраднел по малко от 2 мин. раб. заплати си е законно (вчерашна статия). Ако откраднеш повече, но си платиш данъка, също си е законно. Тази държава е рай за крадци и мошеници. Те и законите са си правени от мошеници за мошеници.
8
1
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
българската работа, па цъфти и върже
7
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тия държавни ведомства в стремежа си да изпълняват и преизпълняват поръчките на боко, с цел да пълнят хазната, съвсем се *** вече!!! Трябва да ги осъди тая жена накрая!!!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах колко данъци дължат на държавата ,тези които днеска обраха инкасо автомобила?
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха... проблема не е, че е лъгала и мамила. Проблема е, че не си е платила данъците. Еволюирахме. Държавата вече не се интересува от нищо друго, освен от лапането на пари чрез данъци и такси.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това се необлагаеми пари , някой и дал пари .. Някой ако изпраща пари на родителите си трябва ли да ги облагат и да им дават социални помощи..
3
3
 
24
 
! Отговори
Ива.н преди 8 години
Не става ясно защо жената да плаща данъци. Тя е получавала пари от чужденци като физическо лице, това не са работни отношения а лични. Ако например брат ми изпрати от Германия 1 000 евро и така няколко пъти, данъци ли трябва да плащаме. Това са лични приходи, не от трудови и други облагаеми отношения. Простаци ***.
2
3
 
14
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
4721 лева данъци не е патила? Еха каква измамница!То пък за това е колониалния ЗНИ, за да може да се помпат по 50-100млрд. на година от жалката ни колония и никой нищо да не внася в хазната!Браво ГЕРБ бравооооооо!
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do pobarkan ***:da ne si na repeticiq po muzika STARA PESEN NA NOV GLASpredi malko go napisahte sas drugo zaglavie