НСО се използвала за политически цели

Кабинетът бил решил да огласи опита за убийство на Пеевски
Обновена: 23 фев 2016 10:27 | 23 фев 2016 10:04, Камелия Цветанова
2
НСО се използвала за политически цели
Снимка: Булфото, архив

Информацията за заплаха за живота на Делян Пеевски може да навлезе в публичното пространство само контролирано със санкция на Министерския съвет, обяви  полк. Николай Марков, бивш служител на НСО, пред bTV.

Още по темата

Според него НСО се използва за политически цели, което не е добър знак, но законът го позволява.

Той твърди, че просто в случая е бил търсен повод да се сложи охрана на депутата от ДПС и заради това е изнесена информацията за връзка между опита за покушение срещу Алексей Петров и опит за убийство на Делян Пеевски.

Николай Марков смята, че заплаха за Пеевски в България няма и изказа хипотезата, че заплаха за него може да има отвън и да е свързана с дейността на "Булгартабак" и евентуално финансиране на терористична организация.

"Контрабандата е бизнес, контрабанда има навсякъде по света, въпросът е в какво се инвестират парите, едни ги използват за създаване на икономика, макар и сива, но Пеевки придобива акции и ги продава с такава скорост, че въпросът е дали той е само депутат", коментира бившият служител на НСО.

Марков е на мнение, че Пеевски не е съществената личност в този процес.

Съществената личност е премиерът Бойко Борисов, защото в неговите ръце е цялата власт като в царска държава. В България няма друг човек, който да може да разиграе такъв сценарий, коментира той.

По думите му държавата ни не функционира като парламентарна република и ЕС са съучастници това да се случва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари