Арестуваха екс шефа на НАП в Търново

Пламен Томов и още двама бяха изведени от ведомството с белезници
24 фев 2016 15:07,
17

Снимка: Булфото

Пламен Томов, който до преди седмица беше шеф на НАП във Велико Търново, е единият от тримата задържани при спецоперацията на ДАНС и ГДБОП, съобщи "Труд".

Томов бе изведен от приходната агенция с белезници. Засега не е ясна причината за ареста, а сегашният директор на НАП-Велико Търново Ивайло Здравков заяви пред журналисти, че има разпореждане да не се дават изявления по въпроса.

Минути след това от сградата бяха изведени още двама служители - мъж и жена.

Още по темата

Пламен Томов бе назначен за временно изпълняващ длъжността директор на НАП- Велико Търново, след като предишния ръководител на приходната агенция напусна.

Той бе и един от кандидатите за директорския стол, но конкурсът бе спечелен от юриста Ивайло Здравков.

Спецоперацията започна около 8:30 ч. Очевидци твърдят, че униформени и цивилни полицаи нахлули на втория етаж на ведомството. Достъпът до кабинетите е бил незабавно отцепен, започнало претърсване на помещенията и проверка на документацията.

Достъпът до канцелариите бил незабавно отцепен, а служителите изведени навън. Незабавно започнало претърсване на работните помещения. Вниманието на антимафиотите било насочено към канцелариите на Дирекция "Събирания".

Запознати с работата на данъчната служба поясниха, че Дирекция "Събирания" работи със стотици фирми и организира провеждането на публични търгове, там се решава дали да бъдат наложени запори на парични авоари и имоти заради задължения.

След като се разчу за зрелищната акция, в старата столица се заговори, че разследването е за "игри" със задлъжнели фирми и е ударена организирана престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Велико ТърновоТомов има образование, но няма висок стандарт на живот.
10
1
 
5
 
! Отговори
Велико Търново преди 8 години
Доста от изброените хора демонстрират доста висок стандарт на живот, несъответстващ на заплатите им ( понеже сме малък град тези неща се виждат и знаят).
9
1
 
4
 
! Отговори
vanina преди 8 години
Надявам се това да не е поредната PR акция и този път провинилите се да бъдат осъдени и да върнат сумите, които са взели.Писна ни вече!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анон преди 8 години
До СмяхххххххТози е бил там за няколко месеца, тъкмо е започвал сигурно и са го сбарали, пълна бушонерка
7
0
 
7
 
! Отговори
Велико Търново преди 8 години
Пламен Томов, няма 100 000 лева, вие за милиони говорите, квартален ми е , знам го, пълен бушон, дори съм сигурен че няма и образованието да заема този пост.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А шефа на пътното,пътни строежи а да те са ваши
5
1
 
13
 
! Отговори
а преди 8 години
всички хванати са снасяли по веригата за софийските си началства-това без чадър не става ,после ще обжалват и ако недай-боже загубят ще си направят счетоводни къщи и пак ще рекетират с връзките си с останалите на работа бивши колеги в НАП,НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ЗА ТЯХ,като свински черва са оплетени
4
0
 
13
 
! Отговори
М...ДА.. преди 8 години
ЗАПОЧНАХА ПАК ПОКАЗНИТЕ АРЕСТИ ТОВА НИ Е ПОЗНАТО ЦВ.ЦВ. СЕ УСПОКОИ ЧЕ Е ПАК НЯКАКЪВ???И ЗАПОЧНА С КОМАНДИ САМО ЧЕ ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ СА ВИНОВНИ ТЕЗИ С БЕЛЕЗНИЦИТЕ АКО НЕ СА ЩЕ ХОДЯТ ПАК В СТРАСБУРГ И БЪЛГАРИНА ПАК ЩЕ ПЛАЩА - НА КОЛКО АРЕСТУВАНИ ПРЕЗ ЦВЕТАНОВОТО ВРЕМЕ ПЛАЩАХМЕ А ТРЯБВАШЕ ТОЙ ДА ГИ ПЛАЩА
3
1
 
15
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
А шефа на НАП-а кога???
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Цветанка Недева кога ще я опандизят? Тая колко се облажи ... бедна ви е представата.
1
2
 
33
 
! Отговори
Смяххххххх преди 8 години
Арестуват бушона, след 1-2 месеца ще го пуснат да си харчи милионите. Ще повярвам, ако направят тотални проверки на имущество и арестуват всички, които не могат да докажат доходите. Е, да, ама: 1. Трябва да арестуват 99.9999999999% от политиците в България, както и спонсорите им. 2. Няма да ни стигнат затворите, ако арестуваме всички мошеници.