С наближаването на 3-и март скочиха... кражбите на винетки

На ден в страната се крадат по 10 годишни винетки
Обновена: 25 фев 2016 09:41 | 25 фев 2016 07:30,
34
С наближаването на 3-и март скочиха... кражбите на винетки
Снимка: Архив Bulphoto

Полицията в страната отчита двоен скок на кражбите на винетки. Само от началото на февруари у нас са задигнати над 100 годишни стикера, чиято цена е 97 лева, потвърждават от вътрешното ведомство.

Именно и от началото на месеца хората започнаха да ги лепят, тъй като срокът на старите изтече на 31 януари.

В последните дни обаче сигналите за задигнати стикери са скочили двойно. От полицията предполагат, че това е най-вече заради предстоящите четири почивни дни около 3-и март, когато хората ще пътуват повече в страната.

Така цифрите показват, че дневно изчезват по 10 годишни винетки, пише "Монитор".

Рекордът държи София, където са регистрирани 60 кражби, следва Пловдив, Бургас и Хисаря. В курорта са отмъкнати 7 стикера за един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки мухъл с 1000 лева в джоба (2-3 минимални заплати!!!), купува първата срещната бракма и тръгва по пътищата. После реве че винетката била колкото колата. Не е скъпа винетката - колата ти е евтина. Като нямаш пари за винетка - няма да си купуваш кола.
22
0
 
6
 
! Отговори
radoslav преди 8 години
Ясно е,че не трябва да има стикер,който се залепя на стъклото.Трябва да се издава документ ,че си платил и да се носи с останалите документи.При поискване да се предоставя на кат и така....Както се очаква цената на винетката да се увеличава всяка година стикера си е безумие...
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно е че няма такава държава, както е писал един по надолу. Само че за 15г сандък данъка му е 50лв а трябва да е 500лв. Нека погледнем данните за замърсяване, яя ми ние сме най зле. Затова в нормалните държави ти 10-15г сандъци ги изхвърлят. Като нямаш възможност ходиш с масов транспорт или с колело. Аз зимам доста над средната заплата и кола нямам, повечето *** обаче нямат два по 1лв ама се качили в безценната им барака и мръхтунят че било скъпо. *** народ..
20
1
 
5
 
! Отговори
позизия преди 8 години
Така ще е! доц.Иво Христов като ви казва истината, правите се че не разбирате. Гледайте си биг брадърите, сървайварите, гледайте Фики и недейте да мрънкате, заслужавате си скапанат съдба!
19
0
 
6
 
! Отговори
Yu преди 8 години
*** *** селски, има пари да ходи някъде но неще да си купи винетка. А кой *** измисли стикерите? В Англия за пример, нямаш нищо на предното стъкло, не е необходимо дори да имаш документи в себе си и живота си върви.Ако някой беше инвестирал парите вложени до сега за всякакви стикери и полици и разни бланки в елктронна система за контрол, по малко пари щяха да отидат, нама ше да има кражби и тарикати но това е .....
18
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
Значи не са достатъчно защитени. Като нямаш отрязъка как ще докажеш, че е твоя винетката? И като се сваля тя направо се разпада, не знам как после ще се залепи на друго стъкло.
17
2
 
9
 
! Отговори
Водач на МПС преди 8 години
Дебелата *** дотам докара нещата. През миналите години изобщо не е имало кражби на винетки.
16
2
 
7
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Понеже в статията няма факти - как се крадат тези винетки - направо да попитам Боряна: Борянче, лъжеш ли за увеличението на кражбите на винетки през февруари?Отначало лъгаха че се отрязва част от стъклото заедно с винетката. Даже по телевизията показаха експерт, който обясняваше как лесно става това. Явно тази лъжа не предизвика доверие сред читателите, та сега без обяснения - крадат се винетки и толкова, при това тази лъжа е в съответствие с измислицата от януари, че ще има такова увеличение.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе я тихо, като я направят електронна, няма да може да се менка между колите. Искате за всяка кола по 100 лв. ли да давате, или само еднократно? Така си е добре, имам си една винетка и за двете коли, даже по-евтино ми излиза от друга година, като купувах по 2. Дано само не ми я гепят :D
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vseka vinetka da vazi samo za voda4a i kolata za koqto e vinetkata ii nema da q kradat
13
0
 
3
 
! Отговори
Св преди 8 години
Е те станаха електронни за гражданската и прегледа, нали сега снимат номера и имало връзка там със съответните слжби и се сравнява, но се продължава лепенето по стъклата. Какъв е проблема по същи начин а стане и с винетката, или фирмата на тия три вида лепки е една и съща? Само помислете защо седмичната, месечната и годишната са със различна цена като се съберат дните, защото струва скъпо (а и е) отпечатването холограмите и т.н. Иначе има логика да се изравнят както казваше Лилито - 8 - 9 лв./м.
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нема такава държава - данъка за 15год. ми кола (120коня) + винетка + гражданска струват повече от колата. Всяка година подарявам да държавата по една кола и карам по разбити пътища, ами сега и трябва авто каско да си правя заради винетката на прозореца или другия вариянт е като се прибирам в къщи освен касетофона да прибирам и винетката, джантите, гумите... щото и тия работи крадат (вече сами крали ал.джанти). А от полицията файда няма - идват цъкат с език тц,тц,тц и до там...
11
1
 
9
 
! Отговори
Георги Ж преди 8 години
Държавата ни изсмуква и народа се краде.Какво по-хубаво от това
10
0
 
34
 
! Отговори
Бл.Благов преди 8 години
Крайно време е винетките, прегледите и застраховките да станат електронни! Стига с тези стъкла -АГИТ ТАБЛА!
9
0
 
22
 
! Отговори
zuzu преди 8 години
Чисто и просто ще я махам вечер. Например, пътувам на 3 март и като стигна в Банско ,отлепям стикера. Тръгвам си за София,залепям го. Надявам се КАТ да разберат ,че това е превенция.
8
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо винетката не е електронна бе?В Румъния е такава от 3 години?В кой век живеем??????
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От въвеждането на винетките всяка година съм си купувал годишна винетка,но тая година няма да си купя---понеже смятам че това увеличение е неоправдано и ще предизвика още по-голямо увеличение догодина.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак една фалшива новина - като новините за ало-измамници всеки ден. Нали уж още преди месец вече бяха откраднати 100 винетки ( и тогава същия текст, същите места).
5
1
 
28
 
! Отговори
Кесяки Алексиев преди 8 години
Имам оперативни данни че и Лилиту си е откраднала една,понеже и се сторила много висока цената.
4
2
 
37
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
Мили, скъпи родни безумия! Полудели, корумпирани и продажни управляващи, психясали и бездарни чиновници - това е причината за филма на ужасите, в който живеем. Натикаха ни в НАТО и ЕС без да ни питат, всичко се прави по системата каквото дойде и проба - грешка. Вместо да има електронни винетки или въобще да няма, както е в Германия - някакви *** измислили да залепваме 100 лева на предното стъкло. Затова, че изменниците и предателите ни докараха до тоя хал някои за сто лева разбиват стъклата.