60 секунди за спец с шперца и колата... дим да я няма

Апашите връщат половината от задигнатите автомобили срещу откуп
29 фев 2016 07:07,
34
60 секунди за спец с шперца и колата... дим да я няма
Снимка: flickr

60 секунди - толкова отнема на опитен автокрадец да задигне кола.

Мъжът без име е в бранша е от 15 години. Той е един от най-сръчните джамбази в столицата. Има три присъди, изтърпял е наказанието си и пак е в играта.

"Аз нищо друго не мога да правя. Цял живот с това се занимавам. Друго не мога да правя", споделя автокрадецът пред bTV и допълва, че няма нещо, което да го е спирало да задигне кола.

Казва, че 50% от колите се връщат срещу конкретна сума. Практиката не била отживелица. По думите му хората предпочитат да дадат 30% и да си приберат колата, отколкото да си купят нова.

Топ автокрадците са с прякори - Лъвицата, Шумахера, Пери, Софиянеца, Китаеца. Всички с пребогати досиета. И са на свобода. Задържани са много пъти, но...

Веселин Динчев попада под прицела на автокрадците повече от поносимото - два пъти. Вижда ги за последно пред блока си в столичния квартал "Младост".

"Паркирах, качих се в апартамента, и в момента, който погледнах, видях, че мястото е празно, гледам и не вярвам на очите си. Слизам, гледам - няма я. Изпарила се е. След месец и половина взех втори автомобил, беше по-добър от първия, но успях да го заредя с гориво и още резервоар не бях изхабил и пак на същото място", разказва потърпевшият.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продайте си колите,ще се почувствате свободни!
20
0
 
8
 
! Отговори
men преди 8 години
Аз не знам но май основната цел и задача на полицаите е да събират парите на народа чрез глоби и рекети , ръка за ръка са с престъпниците и като ги уволнят от системата отиват и те веднага да работят с бандитите или си основават охранителни фирми....
19
1
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
То хубаво сте им написали прякорите, ами сложете по една снимка и им напишета адресите, та ако ми изчезне колата да ги почвам един по един без да задавам много въпроси и да чакам помощ от полицията.
18
1
 
11
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Защо правите реклама на крадците на автомобили? Кой ви плаща за това?
17
2
 
4
 
! Отговори
AAA преди 8 години
Не е вяpно, че се кpадът само автомобили с ГО без каско. На мен от София ми откpаднаха 2 джипа с каско. Платиха ми ги на 100 % от ЗАД "Аpмеец".Сега каpам 3-ти , чакам да го откpаднат та да си купя по-нов 4-ти.
16
0
 
15
 
! Отговори
Реално преди 8 години
Чета коментарите и не мога да се начудя. Все някой друг ни е виновен - държавате, съда, крадците. А реално сме си виновни ние. Защото вместо да излезем на улицата и да ги изметем, пишем под статиите и във ФБ, колко сме възмутени. След като не можем да се съберем повече от 500 човека на протест срещу праводъдната реформа си го заслужаваме (примерно). Да, никой не е длъжен да ни прави живота хубав. Ние трябва да си го направим сами.
15
3
 
5
 
! Отговори
С преди 8 години
Ало Ваньо какво правиш Бойко се обажда!Не е Ваньо, Петър е!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автокрадците никога не пипат на сляпо. Имат си човек в застрахователна компания, който им подава инфо за съответен сравнително скъп автомобил, който е с ГО, а не с каско. Адрес име на собственика, тел. За връзка с него и остава най-лесната техническа част да се задигне колата. Нататък нещата са ясни. Изнудване или разфасоване. Застрахователите нищо не плащат и така всички са доволни освен собственика. По този начин застрахователите печелят и от това, че повече хора ще си правят каско. Хитро!
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Аз нищо друго не мога да правя. Цял живот с това се занимавам. Друго не мога да правя"..............ми това е отговора на всички незададени въпроси ... проблема е, че тези които могат да правят различни и полезни неща отдавна не са в България ... пък тоя въпросния си стои в родината, защото където и другаде да иде ще е взатвора
12
0
 
7
 
! Отговори
До dominici преди 8 години
Кокошкари уима навсякъде.
11
3
 
11
 
! Отговори
dominici преди 8 години
До АнонименЛоби няма как да имат. Кражбите на автомобили, колкото и да са неприятни за нас потърпевшите, са доста ниска топка за депутатите. Те си имат строителен, енергиен, горивен бизнес - това са им на тях силните места и си цъкат по тези струни. А пък за НК ... просто ги мързи и им липсва капацитета.
10
8
 
23
 
! Отговори
без преди 8 години
Къде ни е държавата? Искам си социализма. И да закрият съда / от него файда няма.
9
1
 
46
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Абе журналисти, като се срещате с тях и пишете статии за тях, на кого помагате??? На тях, нали? Що направо след интервюто не отидете при ченгетата и да дадете тъпaка под съд, ами пишете статии за тях и ги боготворите? Вие сте измислени бе, червеи такива. И кво като написахте тази статия - крадеца се кефи и вика "четете, за мен пишат" и се хили, куките се чудят кой е а вие гледате да има четени статии. Объркана държава и 80% от положението в тази държава е благодарение на медиите. НА МЕДИИТЕ
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явное, че автокрадците имат лоби в НС. Как ще обясните факта, че 26 години никой не е повдигнал въпроса за промяна на НК, така щото *** посегнал на чужда кола, да гние в затвора до второ пришествие.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застрахователите обмислят да има и застраховка само за кражба. Предлагам държавата да я плаща, а като хванат апашите да си възстановят загубите.
6
1
 
22
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Значи предлагаш ако открадне гола ние всички 20 години да му плащаме подслон , храна , топление ,здравеопазване ,охрана и дрехи? А не е ли по-добре да постъпим като хан Крум?
5
0
 
17
 
! Отговори
Крадеца на мечти преди 8 години
При така изнесените факти нали МеВеРе защитава обществото от подобни криминални деяния ? Щото явно законотворците явно не го знаят или са решили друго .
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V america grand theft ***, e ot 2 do 4 s probacia, pri vtora prisuda, moje da se stigne do 8 godini, zavisi na shtata. Obiknovenno ne se razminavash samo s edna prisuda, taka che sled 3 hvashtania sigurno shte minat obshto 20tina godini. Vsichko e ot sudebnata systema, ako vseki put te hvanata i ti davat po 9 meseca, i na 6tia izlizash, shto da ne produljavash da kradesh
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходете още повече по морги за части втора ръка.Така им вдигате оборота и ги насърчавате да гепат повече.
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей... Не можел да прави друго.. Що не го покажат кой е, да му дадем няколко урока как се прави CV, не за друго..