Тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, трима загинаха

Челно са се ударили микробус и тежкотоварен камион
Обновена: 11 мар 2016 05:56 | 10 мар 2016 21:49, Елка Василева
29
Тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, трима загинаха
Снимка: архив, Булфото

Тежка катастрофа е станала тази вечер по пътя Русе-Бяла. Загинали са трима души. Това информираха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за инцидента е бил подаден в 20:46 часа.

В участъка между разклона за град Борово и кръговото кръстовище на Бяла са се ударили челно микробус "Мерцедес" с германска регистрация и тежкотоварен камион "Скания" с бургаска регистрация.

Веднага на място са пристигнали екипи на Спешна помощ, на полицията и на противопожарната служба.

Загиналите са пътували в микробуса. Шофьорът на камиона не е пострадал, но е в шок.

Участъкът в района на произшествието е затворен за движение. Шофьорите могат да използват обходен маршрут през Гара Бяла - Ценово и Обретеник.

Екипи на полицията извършват оглед на място. Вероятната причина за тежкия инцидент е неправилно изпреварване от страна на микробуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: катастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Едва ли се слага лимит на скоростта по-малък от съществуващия преди това. Експертите отдавна знаят, че ограничението на скоростта под безопасната скорост за даден път, води до увеличаване на катастрофите.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чужденците шофират като отвързани в България, защото добре знаят, че в България КАТ не работи и никой няма да ги накаже за нарушенията, които правят. Специално колите са немски номера са едни от най-опасните на пътя в България.Това е просто поредния случай.
16
7
 
1
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Nujni sa magistrali....i da promenim povedenieto si ..kogato sme zad volana! Leka im prust...za murtvite samo dobro...ili nay dobroto!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В страни като Швеция, Норвегия и тн този проблем се решава при първата катастрофа дори без жертви с поставянето на разделителна мантинела по средата на двулентовия път и лимит на скоростта. Има интелигентни и мислещи държавници, които са пресметнали, че в дългосрочен план е по-евтино да се предпазват хората от такива трагедии. А когато има възможност и е оправдано се преправя пътя изцяло.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русе-Бяла е невероятно отвратителен път, и на всичко отгоре не знаеш в кой завой ще изскочи каруца пред тебе. Случвало ми се е, и добре че тогава нямаше никой в насрещното. Отделно около пътя има орехи и като мексиканците тръгнат да ги берат става още по-страшно.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В една нормална държава проблемът щеше да е решен много отдавна. В клоаката Бг никой не го е грижа за хората, кметовете гледат само как да крадат и всички са за затвора! Да не говорим за политиците в парламента - те са за разстрел!
12
2
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Какви камери какви 5 лева те вълнуват...този участък е сами завои и баири...НОВ ПЪТ ТРЯБВА...
11
1
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
в нормална държава одавна да е намерено решение но бг не такава!
10
4
 
24
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Много неприятна българска черта е се чепкаме за глупости под такива новини. Редно е в случая да замълчим, защото загиналите са си загинали, но има много зачернени семейства - няма значение турци, българи, германци или марсианци. Единият е бързал, за да се прибере в къщи, а другия за да си изкара прехраната. Сега трима човека ги няма. Този път винаги е бил гробница, независимо от ограниченията на скоростта(кой ли ги спазва). Там трябва а се насочат усилията на правителството, че се изтрепахме!
9
2
 
11
 
! Отговори
До Огите преди 8 години
Цъкай, като ти е толкова акъла :).
8
2
 
13
 
! Отговори
До Огнян преди 8 години
Дет отида, мамо, все ме бият. (Българска..)
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от години се говори за магистрала Русе-В.Търново
6
1
 
27
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Този път е много натоварен и опасен, миналата година ми се размина челен удар с тир малко след кръговото на Бяла посока Русе, тира ( само видях че е чужда регистрация) караше в насрещното и изпреварваше колона от тирове и то в завой , не се стигна до сблъсък , успях да се махна от пътя му . Който кара по този път да внимава много, но и това не е гаранция , че като спазваш правилата няма да се случи най-лошото.
5
3
 
21
 
! Отговори
Егати преди 8 години
Пак някакъв турчин-"германец" е карал буса. Като излязат от Германия, и забравят за правилата, почват да си карат, както си искат. Глобите нали не ги плащат.
4
21
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Какво ме интересуват разни селяни от провинцията, важното е, че аз ходя на море за 2 часа.
3
4
 
18
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Ами то какво искате да се направи?!? Да не е виновен пътя?!? Шофьора е виновен , че е отнел предимство.
2
1
 
19
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Не знам колко хора са намерили смъртта си на този участък,но не са малко и какво трябва да се направи,но това е ненормално и трябва да се спре.
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно ми е, не е ли възможно да се забрани този път за камиони и да се пусне влак за камионите между Русе и Горно Оряховица съобразен с трафика, примерно през деня на всеки час, а през нощта на всеки 2? Май това ще е много по-добро решение, спрямо сегашните постоянни жертви и рушенето на пътя, а е и бързо, а не да чакаме новия скоростен път, нейде в бъдещето.