Жертвите на пътя Русе-Бяла – румънец и двама германци

Причината за катастрофата е неправилно изпреварване
11 мар 2016 11:52,
11
Жертвите на пътя Русе-Бяла – румънец и двама германци
Снимка: Булфото, архив

Румънец и двама германци са загиналите при тежката катастрофа, която стана снощи по пътя Русе-Бяла. Това казаха днес от полицията в крайдунавския град за БТА.

Сигнал за инцидента бе подаден в 20:46 часа. В участъка между разклона за град Борово и кръговото кръстовище на Бяла са се ударили челно микробус "Мерцедес" с германска регистрация и тежкотоварен камион "Скания" с бургаска регистрация.

Веднага на място са пристигнали екипи на Спешна помощ, на полицията и на противопожарната служба.

Загиналите са пътували в микробуса. Това са 42-годишният румънски шофьор и двама мъже с германско гражданство - на 45 и на 34 години. Шофьорът на камиона - на 53 г., не е пострадал.

Още по темата

Участъкът в района на произшествието бе затворен за движение за около осем часа. Шофьорите използваха обходен маршрут през Гара Бяла - Ценово и Обретеник.

Вероятната причина за тежкия инцидент е неправилно изпреварване от страна на микробуса.

При друг инцидент тази нощ отново на пътя Русе-Бяла пострадаха трима души. Сигнал за катастрофата е подаден в 3:22 часа.

Автомобил "Мерцедес", нерегистриран, управляван от неправоспособния 23-годишен И.П., напуска пътното платно и се преобръща. В колата са пътували четирима души, като трима от тях са пострадали - шофьорът е получил множество наранявания по тялото, 24-годишно момиче е с травма на главата, а младеж на 25 години е с натъртвания по тялото.

След преглед в болницата първите двама са освободени за домашно лечение, а последният е настанен в Отделението по неврохирургия.

Това са поредните два тежки инцидента по пътя Русе-Бяла, наричан от русенци "път-убиец". Полицейската статистика показва, че през миналата година по него са станали 234 произшествия с 11 убити и 68 ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
Тези "германци" сигурно са от онези, с които сме съжителствали 500 години:)
3
0
 
1
 
! Отговори
Управляван преди 8 години
от неправоспособнияТ...научете се да пишете правилно!Защо отделението е написано с главно О?
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От наша страна загуби няма!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
естествен подбор ,не пълен