Маскиран преби 93-годишна баба за 100 лева

Вече има двама задържани - мъже на 27 и 32 години
Обновена: 11 мар 2016 12:19 | 11 мар 2016 12:19,
39
Маскиран преби 93-годишна баба за 100 лева
Снимка: Нова тв

Маскиран мъж преби и ограби самотна жена в село Ръжево Конаре в района на Пловдив. Нападението е станало късно вечерта, след като жената заспала.

Нападателят ударил възрастната жена в лицето и й взел 100 лева. Тя е откарана в пловдивска болница, където е настанена в хирургичния блок. Жертвата е с травми по гърдите и лицето.

93-годишната Дона Чернева живее сама в пловдивското село Ръжево Конаре. Във вторник вечерта легнала, без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал със 100 лв. – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.

Хората в селото са в шок от случилото се. Разказват, че миналата година при подобен грабеж е била убита друга самотна пенсионерка. Експертите по сигурността твърдят, че напоследък крадците подбират жертвите според това дали са монтирали аларма в домовете си.

Междувременно от Главна дирекция "Национална полиция" информираха, че двама мъже са задържани за побоя над възрастната жена. Единият е физическият извършител на деянието, а другият му бил помагач.
 
"Лицата са задържани преди излъчването на вашия репортаж. Единият мъж е на 27 години, а другият – на 32. Имат криминални прояви от всякакво естество", обясни пред Нова тв Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
do 22 преди 5 години
каква самозащита при тази 93-годишна баба?!
22
0
 
16
 
! Отговори
Бай Кольо преди 8 години
Това са зверове,а не хора и трябва да бъдат избивани като зверове.А тези некъдърници в парламента,като не могат да създадат 25 години един читав закон за самозащита,поне да си направят труда да препишат от страни ,в които такива закони действат ефективно от столетия.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както се очакваше -извършителите са цветни ,цветни та чак тъмнолилави
20
1
 
7
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Мъчи ме една еретична мисъл : Да не би ВЛАСТИТЕ нарочно да ги оставят тия катили /убийци/ на свобода, за да вилнеят и тормозят възрастните хора - пенсионерите ? Защото ако успеят да заровят поне половината, ще олекне на Здравна каса, НОИ, на бюджета като цяло. Освен това може да се заселят цели села със сирийски /афганистански, иракски т.е. всякакви/ бежанци и да се реши евро-проблема с бежанците !!Ще има работа за погребалните бюра и икономиката ще разцъфне-кофчези, цветя, траурни ленти,свещи..
19
2
 
4
 
! Отговори
Balgarska raboto преди 8 години
Tova e BG-za 100 leva ,93 godisna jena da se bie???Ne vi li e sram?
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва референдум за възстановяване на висшата мярка за наказание - смърт! Да го започнем сега! Който е "за" да слага +! И това да продължи и следващите дни и месеци!
17
0
 
0
 
! Отговори
до interesno преди 8 години
Минусите са заради първата част,която беше изтрита!Като не знаеш,не се пали!
16
0
 
13
 
! Отговори
Обяснете! преди 8 години
Защо биват избивани възрастните хора- за да спрат харчовете за пенсии. Защо се палят коли на обикновенни хора- защото вероятно са участвали в митинги и протести. Защо се правят големи обири- използват се за издръжка на категории хора. Защо се нападат и убиват без причина млади хора- защото няма работни места. Защо всички видове престъпления остават ненаказани? И как да си ги обясни човек?!
15
0
 
11
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
3) И всяко обвинение си влече собствена присъда. Когато Съдията свърши с присъдите по всички обвинения, той/тя взима калкулатура и почва да събира, колкото е общата сметка, толкова *** ще е зад решетките. Забравих да спомена също и : Извършване на тежко престъпление срещу личност в условията на организирана престъпност, понеже извършителят е подпомаган. Автоматично удвоява присъдата.
14
0
 
15
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
2)Нападение на възрастен Човек, автоматично удвоява присъдата. Изоставяне на жертвата в безпомощно състояние. А ако са показали дори и само писалка на жената, то деянието автоматично се превръща във въоръжен грабеж.
13
0
 
16
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
1)Тези Бабаити ако бяха направили този грабеж тук в САЩ, никога нямаше да видят отново Слънце без решетки. Прокурорът ще ги обвини в поне 10 престъпления извършени във връзка с грабежа като. Извършване на тежко престъпление след залеза на Слънцето, Нелегален взлом и влизане в обитаемо жилище. Използване на специални средства за извършване на тежко престъпление. Използване на лична маскировка при извършване на тежко престъпление. Грабеж извършен с използване на физическа сила (Strong Arm Robbery)
12
0
 
13
 
! Отговори
жорж преди 8 години
Ежечасие У НАС. Но пък ИНФОРМАЦИЯТА НА т. н. Министър е ЗАВИШЕНИЕ НА РАЗКРИВАЕМОСТТА НА БИТОВИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Ако ТЯ не се сеща , някой да Й каже , че се подиграва с народа ни.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР почти винаги нищо не прави в такива случаи, но таз случка се раздуха по телевизиите и се наложи МВР да си размърдат дебелите д-та. С други думи, значи можело, щом се наложело.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, политиците! Разрешете на старите хора да имат оръжие! Какво се правите на чукнати? Веднага ще се реши този проблем! Или ви е страх от народната любов?!
9
2
 
28
 
! Отговори
Сега преди 8 години
БХК да ги номинира за личности на годината!
8
0
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Горката жена, дали има роднини, които да 'помогнат' на правосъдието.... И после как ще живее с мисълта за случилото се.... Нямам думи. Държавата не си пази най-важните активи - младите и старите. Все още лъвовете са малцинство сред овцете.........................
7
0
 
25
 
! Отговори
s преди 8 години
Е, преди години, това нямаше да се случи. Ако се беше все пак случило, тея вече щяха да са в безименен гроб с куршум в тила. Днес те ще бъдат на свобода най-късно до 72 часа, и то в най-добрия случай. Кво да се прави, демократични ценности.
6
0
 
26
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
За пдобоно нападение над възрастни хора, искам да лежат с години и като влизат да съобщават на всичките останали затворници: Престъплението им е, че пребиха жестоко възрастен човек. И после честит им 20-годишен престой. Това е от най-долните проби изродщина!
5
0
 
17
 
! Отговори
Gni преди 8 години
*** мръсни!
4
0
 
38
 
! Отговори
аз преди 8 години
по новините казаха,че единия излежава убийство-7г.Това го няма никъде по свтета май трябва да върнат крумовите закони да видим дали ще посягат на родителите ни на имуществото ни