Закопчаха автоджамбаз с мачете, палки, дрога...

Иван Тодоров-Главата е сред най-добрите крадци в София
Обновена: 11 мар 2016 22:41 | 11 мар 2016 22:37,
35
Закопчаха автоджамбаз с мачете, палки, дрога...
Снимка: Булфото

Известният автокрадец Иван Тодоров-Главата е бил арестуван с 2 мачетета, 2 сгъваеми палки и няколко вида наркотици при акцията на полицията в София за крадени коли, мутренски кортежи, дрога и др.

Задържани са общо 19 души, проверени са 850 коли, сред които и 4 кортежа. Проверява се и рамата на "Крайслер" заради съмнения, че е краден, пише "24 часа".

Главата и 2-ма негови авери - Санчо и Боян Г., криминално проявени за автокражби и издирвани от МВР, са спрени в кв. "Лозенец". Полицията търсела сподвижниците на Главата като свидетели по дело, на което те не се явили няколко пъти.

Мъжете не дали обяснения за наркотиците и за намерени в колата мечове. Всички оръжия са иззети.

Главата е сред най-добрите крадци на стари бусове в София, твърдят от СДВР. 42-годишният мъж крадял из целия град и продавал на авточасти в моргите. Посягал и на нисък клас коли.

Има над 20 висящи дела и няколко присъди. 2 от тях са издадени в чужбина. В Замбия Главата е осъден за източване на банкови карти, а в Турция - за кражба на кола.

През 2012 г. той е арестуван след гонка в София, при която забил джипа си в дърво.

Още един от останалите арестувани при акцията в София е хванат с наркотици. Други двама не носели разрешение за оръжие и лични карти. След проверка обаче са пуснати. Оръжие е намерено у 73-ма души. Проверява се дали документите им са изрядни.

От началото на акцията преди 2 дни са проверени 950 души, 51 - с кримирегистрации.

4 коли са спрени, защото били със затъмнени стъкла. "Други четири кортежа пък се движили демонстративно в пакет", поясни Златанов.

Снощи акцията продължи в столичния кв. "Бокар". Полицаите спираха луксозни коли.

Пернишките полицаи разкриха при акция и три незаконни автоморги в Радомир, съобщи още МВР.

Площадките за разфасоване на коли били ползвани от 34-годишен мъж. Той е с регистрации за кражби, хулиганство и търговия с отпадъци от черни и цветни метали без разрешително. Задържан е за 24 ч. Иззети са 68 коли, излезли от употреба.

Другите две автоморги са в кв. "Бела вода" и в село Батановци. Първата въртели 2-ма мъже. Единият е на 36 г. и преди е проверяван за използване на фалшиви документи и акцизни стоки без бандерол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
В Замбия има правосъдие и го осъдили, а в България си се разхожда по улиците с 20 висящи дела. Защо ли висят тези дела?
10
0
 
10
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Тоя с редица дела и присъди се разхожда - сега за две палки ли ще го приберат? Освен да му изсмучат някой лев за тях, харчат и нашите пари на данъкоплатците. Ние няма да плащаме за това съд, прокуратура и полиция да се правят на частен крими НАП и да си събират рушветите. Внимамайте как харчите НАШИТЕ пари.
9
0
 
17
 
! Отговори
Бл.Благов преди 8 години
С тези заловени престъпници се докарват бонусите /подкупи/ за адвокати, прокурори ,полицаи,съдии ,защото може би през миналата година при тези бонуси не се е отчела навярно инфлацията !
8
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Hubavo ste gi hvanali,podragte gi 72 chasa i gi pusnete pod garancia,za da mogat da izbiagat izvan granica.Izobsto mnogo shum za nishto.MN=nogo dobre si gi znaete banditite,za tova taka lesno si gi hvashtate
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е нашата милиция и нашата държава. Хванати с незаконно оръжие, дрога, имат 100 висящи дела, проверени и пуснати.Обаче, я дядо Марко Тотев /81 год./ от село Долно нанагорнище го хванат с едно не маркирано дърво от собствената му градина. Цялата строгост на закона се изсипва върху главата му - съдилища , глоби, наказания . Изобщо тогава съдиите са много принципни. Ама хората са казали - ще дойде видовден и тогава ще ядете яко сопата всички изедници.
6
1
 
18
 
! Отговори
VANBOXER преди 8 години
Никога няма да се оправи нашата държава. Пълно е с *** и рецидивисти а няма съдебна система. Няма , но пък си имаме корупция навсякъде и чувство за безнаказаност. Както е казал дядо Вазов- "Не народ а ***"
5
0
 
24
 
! Отговори
хахахах преди 8 години
Ама то проблемът значи не е в това, че краде коли, а че имал мачете и палка?!?!?! Иначе за колите няма грижи родната милиция. Даже си е много добър човекът в работата, ценен специалист за държавата. Дето се вика ако ви потрябва краден бус на него се обаждайте. Ей го, жандармерията като закъсат с ония сините брички и му поръчват на него, че им излизат новите без пари. Пестят, че да останат за 20-те заплати. Не знам да се смея ли, да плача ли...
4
0
 
25
 
! Отговори
Значи можело бе преди 8 години
Какво се оказва сега - полицията трябва да направи някаква показна акция, за да хване някой друг "добре познат" и издирван, с висящи дела... А в останалото време какво прави ако не е тайна? Те бандитите си ходят спокойно без да се крият. Утре ще ги пуснат и всичко ще си е по старому
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такива кортежи се движат крадците защото ги е страх .Пък тея дето ги пазят са по прости от кучетата ама са много .Трябва да се трепят редовно и постоянно без да се спира -това не са хора а ***.
2
1
 
20
 
! Отговори
Много интересно. преди 8 години
"От началото на акцията преди 2 дни са проверени 950 души, 51 - с кримирегистрации. Сред тях бе и Ивайло Борисов-Ториното. Той е пуснат с предупредителен протокол, че няма да нарушава реда." ...това е истински написаната новина,защо сте преписали всичко дословно,ала за Ториното не пишете нищо ? Хм..интересно
1
2
 
17
 
! Отговори
Тиквата преди 8 години
Тоя главата ще да е близак до тиквата ми се чини?