Заради едната "Хумана" пребили баба Дона

Боят бил "нормален", защото било "за децата"
130
Заради едната "Хумана" пребили баба Дона
Снимка: Dnes.bg

"Малката нямаше храна и той затова направи тази беля. Аз имам две деца от него и си го обичам", обяви пред Нова тв съпругата на Андон Митев, единият от мъжете, пребили зверски 93-годишната баба Дона от Ръжево Конаре, за да ѝ откраднат 100 лева.

Още по темата

За Лина Митева боят над бабата бил "нормален", защото било "за децата".

Андон и съучастникът му Георги замислили нападението, докато пасели кравите край селото. Двамата мъже работили в кравефермата на бай Иван. Назначил ги на заплата от 550 лева да пасат животните му.

Георги бил във фермата от 10 години и работодателят му го описва като изпълнителен и кротък. "Никога нищо не ми е взел и пари имам тука и нищо не е пипнал", разкава фермерът.

Андон, който е от съседното село Дълго поле, започнал работа в стопанството преди три месеца. Собственикът не бил доволен от него и възнамерявал скоро да го освободи. "Постоянно ме изнудваше за пари. Пък съм му давал и напред", разказва бай Иван.

31-годишният Георги Лазаров живее със семейството си близо до фермата. Регистриран е в полицията за множество кражби. Леля му твърди, че за да участва в нападението на баба Дона, е бил подведен от Андон. Според полицията именно Андон Митев бил по-агресивният. Той удрял с юмруци и душил с възглавницата възрастната жена.

27-годишният мъж живее в махалата на Дълго поле. Има две деца. Близките му оправдават постъпката, защото се нуждаел от пари.

"Малката нямаше"Хумана" и той заради това направи така", каза жена му.

Бащата на Андон Тодор Митов оправа действията на сина с с безработицата и кразата.

"Предишният път се наложи за два лева да убие", спомни си той. През 2007 г. Андон убил възрастен мъж в село Дълго поле, след като влязъл в къщата му да го обере. Удрял го с лопата.

За тежкото престъпление убиецът бил осъден на девет години затвор. От тях той излежава само седем. Освободен е предсрочно заради примерното си поведение в мястото за лишаване от свобода.

В Дълго поле и в Ръжево Конаре хората настояват двамата насилници да бъдат изгонени от селата им.

Съседите на пребитата баба Дона призоваха за приемането на закон, който дава право на жертвите дори да убиват крадци, които нахлуват в домовете им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
76
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
"Справедливият" български съд дава на ромите за убийство по 7-8 години.Те лежат 5 и излизат на свобода, за да могат да убият още един-двама българи до края на жалкия си животински живот.Не вярвате ли ?Спомнете си убиецът на студентката Вероника във Велико Търново.Това му е второ убийство !Млад е. Ще излежи 15-20 години и ще излезе.Ще има възможност и за трето !Този на снимката е същият случай. Истинско чудо е, че бабата е жива !Браво на тази "правова държава" !
10
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава дори, не дори, а задължително! На всички хора дасе разреши да пртежават оръжие и да имат право да стрелят по пресъпници влезли в дома им! Щом държавата не може да ни пази и им дава по 7 години за убийство, да ни разрешат сами да се пазим и проблемът бързо ще се разреши!
9
9
 
77
 
! Отговори
Трол преди 8 години
С 550 лева заплата на село, където може да си отглежда 90% от храната, а и жена му 10000% е на помощи , интересно ми е за какво си харчат парите.Този етнос няма оправяне.
8
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президента спи ли защо още не ги е амнестирал и наградил !
7
11
 
47
 
! Отговори
НПО преди 8 години
2 деца има човека ! Аз ако имах деца също щях да крада за да ги нахраня. Пуснете го да се грижи за децата.Хумана трябва да им купи с пенсията на някои старец които няма нужда от толкова много пари.
6
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ми изкочат такива черни печки на въпреки ще ги изпозастрелям на място. Няма таквиа шубета като ***
5
8
 
72
 
! Отговори
... преди 8 години
По принцип си е нормално, да, само че е нормално да лежи до края на живота си след това.
4
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
държавата на ГЕРБескимоси нормално бият бледоликитеБорисов подай си оставката бе тюффлек
3
11
 
55
 
! Отговори
Хайде преди 8 години
пак за демократите ще напиша-има много да го търсим бай Тошо...
2
8
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново "шведи"...
1
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам го за орден Стара плаина за хуманото отношение към старите хора