Заради едната "Хумана" пребили баба Дона

Боят бил "нормален", защото било "за децата"
130
Заради едната "Хумана" пребили баба Дона
Снимка: Dnes.bg

"Малката нямаше храна и той затова направи тази беля. Аз имам две деца от него и си го обичам", обяви пред Нова тв съпругата на Андон Митев, единият от мъжете, пребили зверски 93-годишната баба Дона от Ръжево Конаре, за да ѝ откраднат 100 лева.

Още по темата

За Лина Митева боят над бабата бил "нормален", защото било "за децата".

Андон и съучастникът му Георги замислили нападението, докато пасели кравите край селото. Двамата мъже работили в кравефермата на бай Иван. Назначил ги на заплата от 550 лева да пасат животните му.

Георги бил във фермата от 10 години и работодателят му го описва като изпълнителен и кротък. "Никога нищо не ми е взел и пари имам тука и нищо не е пипнал", разкава фермерът.

Андон, който е от съседното село Дълго поле, започнал работа в стопанството преди три месеца. Собственикът не бил доволен от него и възнамерявал скоро да го освободи. "Постоянно ме изнудваше за пари. Пък съм му давал и напред", разказва бай Иван.

31-годишният Георги Лазаров живее със семейството си близо до фермата. Регистриран е в полицията за множество кражби. Леля му твърди, че за да участва в нападението на баба Дона, е бил подведен от Андон. Според полицията именно Андон Митев бил по-агресивният. Той удрял с юмруци и душил с възглавницата възрастната жена.

27-годишният мъж живее в махалата на Дълго поле. Има две деца. Близките му оправдават постъпката, защото се нуждаел от пари.

"Малката нямаше"Хумана" и той заради това направи така", каза жена му.

Бащата на Андон Тодор Митов оправа действията на сина с с безработицата и кразата.

"Предишният път се наложи за два лева да убие", спомни си той. През 2007 г. Андон убил възрастен мъж в село Дълго поле, след като влязъл в къщата му да го обере. Удрял го с лопата.

За тежкото престъпление убиецът бил осъден на девет години затвор. От тях той излежава само седем. Освободен е предсрочно заради примерното си поведение в мястото за лишаване от свобода.

В Дълго поле и в Ръжево Конаре хората настояват двамата насилници да бъдат изгонени от селата им.

Съседите на пребитата баба Дона призоваха за приемането на закон, който дава право на жертвите дори да убиват крадци, които нахлуват в домовете им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
32
 
! Отговори
Лили преди 8 години
До БХКПърво, БУКВАРА те зове! ВъзмОтително нали?! Второ, по въпросите за мнозинство, дискриминация и образование, седни, почети, ограмоти се малко и тогава пак седни да пишеш простотии, че поне да не ни е срам толкова много, като ти четем простотиите!Поздрави!
90
8
 
35
 
! Отговори
рецидивисти преди 8 години
Не само, че не съжаляват, но и си измислят оправданияВ нормална д ржава правосъдния министър щеше да подаде оставка.Заради предсрочното освобождаване
89
8
 
43
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Да ви кажа как приключи подобен случай в ЮАР, още докато бялото правителство беше на власт, мисля през 1991г. Тогава петима *** въоръжени с хладно и огнестрелно оръжие се бяха опитали да оберат отдалечена ферма в провинция Натал, но възрастната бяла фемерка на мисля тогава 70-75 години ги обработи с гладкоцевна пушка и само двама оживяха. Та такава е разликата между белия свят и белите хора и тук при нас. За каква свобода говорим, когато нямаме право дори да се защитим адвкватно!
88
8
 
47
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
единственото наказание за тез е ампутация на левия крак и дясната ръка и никакъв затвор оставяй го така и следващи да влиза и така се оправя положението.
87
8
 
51
 
! Отговори
ЗА УБИИСТВОТО 20 г. преди 8 години
ЗА УБИИСТВО ИЛИ НАПАДЕНИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ЗАКОН - КОИТО ВЛЕЗЕ В ДОМА ТИ ДА МОЖЕШ ДА ГО УБИЕШ А НЕ ДА СЪДИШ ДОМАКИНА ЧЕ ГО Е НАПАДНАЛ - КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРИЕМЕ ТАКЪВ ЗАКОН !!! ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ДО КОГА ЩЕ СПИТЕ ИЛИ ОТСЪСТВАТЕ ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО - ОПОМНЕТЕ СЕ !!!
86
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Предишният път се наложи за два лева да убие", спомни си той. През 2007 г. Андон убил възрастен мъж в село Дълго поле, след като влязъл в къщата му да го обере. Удрял го с лопата.НА ЕДИН АВТОБУС СЕ НАТОВАРВАТ И ПРАВО ПРИ МЕРКЕЛ И ФРАНСЕТАТА
85
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ал съм ти и правосъдието. Седем години пансион за убийство на човек.Тоя е трябвало още първия път да му теглят куршума.
84
9
 
59
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 8 години
Този шотландец е на 27 години и вече има записани две убийства.Ще става и по-лошо. Ще ви пребиват, изнасилват, грабят, крадат и убиват, защото шотланците стават все повече (при новородените -вече мнозинство), българите все по-малко, а БКХ-то все по-нагло.
83
8
 
49
 
! Отговори
Българин преди 8 години
За пореден път се убеждавам,че в България ще останем само простаците!!!С това робско мислене и примирение не ни чака нищо добро!!!!!Бог да пази България!!!
82
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БХККато нямаш финансова стабилност, няма да правиш деца. Никой не е длъжен да ти ги гледа.А и ча.ве.та.та са жални и безпомощни като малки алигаторчета, но като пораснат в какво се превръщат...
81
8
 
42
 
! Отговори
Край преди 8 години
Още един демократичен факт. Човек работещ със средна заплата не може да си купи или построи законно жилище в България. Не говорим за наследства - със собствен труд в България не можеш да имаш подслон. Това не е нормално. Ако тръгнеш да си строиш къщичка за семейството където и да било в България ще си похарчил 10-15 хил лева за всякакви хартии преди да си направил първа копка. Това е абсурд които мори и българи и роми.
80
8
 
56
 
! Отговори
... преди 8 години
Първо - кастрация, че току виж направи още едно ча.ве, и ще вземе масово да трепе вече. Второ, 7 години за убийство??? Напишете името на съдията, който му е дал такава смешна присъда.
79
8
 
53
 
! Отговори
Кина преди 8 години
До БХК 1.Мисли преди да раджаш; 2.Учи и работим 3.Ако не се справиш с 1. и 2. - марш в Индия ... там можеш спокойно да раждаш и под моста, ама ще ти е топло целогодишно ...
78
8
 
44
 
! Отговори
Край преди 8 години
Демократични факти - избиват старци по селата за пенсиите им и деца ровят в кофите за храна. Това не е моята България.
77
8
 
53
 
! Отговори
!? преди 8 години
заплата от 550 лв !? че хората с много по -малко им се налага да живеят и не пребиват никого ,другия път да ида аз да го пребия за 50лв заради децата
76
8
 
38
 
! Отговори
Иван89 преди 8 години
Проблема е в такива *** като теб и тяхното приматско разсъждаване.
75
13
 
36
 
! Отговори
Neanonimen преди 8 години
Горките момчета, направо да ги ожалиш.Нормални хора са си , а искат да ги съдят!
74
9
 
73
 
! Отговори
някой преди 8 години
Браво на мургавелката!- поне описа достатъчно ясно как живеят тези *** и престъпници1. Заплата от 550 лв. и доста социални придобивки, както и къща с двор на село не са им достатъчни. Явно пенсията на пострадалата баба от около 150-200 лв им се вижда голяма.- признава, че крадат, бият и убиват.- правят всичко това, защото им се ПОЗВОЛЯВА.- това е следствие от държавната политика, която допуска тези гаври.- много са и все повече ще стават такива зверства, ние научаваме само за някои от
73
11
 
41
 
! Отговори
Край преди 8 години
До БХК. За проблема са виновни и българи и роми. Ромите могат да бъдат вкарани в правилата /и сега физическата работа се върши основно от тях/ обаче за целта са необходими Морков и Тояга. България може да изхранва 20 млн. а сега деца ровят в кофите за храна. Трябва да се оземлят ромите с общински и държавни земи за да се изхранват и е необходимо ЖЕСТОКА репресия към престъпността от всякакво естество.
72
8
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като нямат пари за хумана, държавата да им отнеме децата, а тях да ги кастрира, за да не убиват възрастни хора с оправданието..... гладно било ц*гането.