Юмруците на "Черни връх" – след афект заради ранена жена

Адвокатът на побойника: Той е тих, спокоен... ама има дело!
16 мар 2016 09:07,
269
Юмруците на "Черни връх" – след афект заради ранена жена
Снимка: Булфото

От години след пътни инциденти се раздават шамари, но някой реши, че това е голяма новина, обяви адвокат Павел Чернев, защитник на Симеон Христов, един от участниците в боя на "Черни връх".

Чернев допълни обаче, че подобни случаи не са нормални. "Побоищата по пътищата са престъпления, излизането от колата след ПТП е хулиганство", поясни адвокатът.

"Това не е поредният случай с онези типове, които обикалят мотивирани да бият други хора", настоя адвокатът пред bTV.

Още по темата

По думите му инцидентът е предизвикал много сериозна травма на съпругата на Симеон Христов и това е провокирало последвалото насилие. Адвокатът обясни, че съпругата на Христов е с тежка травма на едната ръка, със счупвания на две места и й предстои операция.

"Симеон до този момент ми призна само, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена си", каза Чернев.

Пострадалата Веселка Василева коментира от своя страна, че е видяла много хора, но не е видяла побой. Твърди обаче, че това не е "мутренска ситуация".

"Четох, че дошли подкрепления с джипове – дойде наш приятел, който ме съпроводи до болницата с линейката", поясни тя.

"Видях хора, които само ме снимаха, вместо да извикат линейка. Симеон ми даваше вода и питаше дали съм добре", каза Веселка. Тя отрече шофьорът, причинил катастрофата, да е разговарял с нея или с приятеля й.

Жената допълни, че възнамерява да съди човека, предизвикал катастрофата. "Искам да му кажа – да се беше извинил, вместо да се прави на жертва. Да се покаже, да се извини", каза още тя.

Според очевидец, обаче, приятелят на Василева е бил много агресивен и афектиран.

"Шофьорът на джипа беше доста агресивен, доста нападателен. Предполагам за това се уплашиха хората на булеварда", каза Божидара, която живее на булеварда и е пряк очевидец на случката.

По думите й след като трите автомобила се удрят, шофьорът предизвикал инцидента, слиза от автомобила си и тръгва към другите две коли. В този момент шофьорът на джипа го напада и започва да го удря.  Третият шофьор пък започнал да удря автомобила на първия мъж.

Адвокат Петър Чернев определи Симеон Христов като много тих, сериозен човек и негов приятел. На въпрос дали Христов е криминално проявен, бившият депутат от "Атака" каза: "Има едно дело от 2004 година, но беше признат за невинен, делото беше за средни телесни повреди".

"Да не го нарочват за някаква мутра бияч. Аз познавам този уличен бияч от много години, знам какъв човек е", категоричен бе Чернев.

Според него на видеоклиповете и снимките се разпознава едно лице като основен деец – огромен мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства. По думите му Симеон Христов също е "специалист по бойни изкуства", но не е огромен мъж с кожено яке.

"Нека свидетели, които са заснели и са видяли случая, да дадат свидетелски показания в Четвърто РПУ в София", призова той.

По думите на Чернев най-важното е да се изяснят всички версии, но подчерта, че това е битов инцидент, случил се на обикновен човек.

Чернев допълни, че състоянието на бития шофьор не е сериозно, оказало се, че се възстановил бързо. Той смята, че сбивания след пътни произшествия е имало и ще има и не може да си обясни "болния" медиен интерес към обикновения случай на сбиването в София.

"Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена", заяви още бившият депутат.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова също коментира случая и каза, че подобни ситуации трябва да се разглеждат професионално, за да се избегнат конфликти, в които хората сами започват да търсят справедливост.

"Тук най-адекватната реакция би била да се извика полиция", настоя тя.

"Този случай е добра илюстрация, че напрежението в личностните отношения е много високо. Не мисля, че има съзнателна умисъл за тези действия. Затова такава сложна ситуация наистина трябва да се остави на професионалистите", категорична бе Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
27
 
! Отговори
ММА преди 8 години
Това, че си *** дивак не ти дава право да се саморазправяш каквото и да е станало. Със сигурност тоя с джипа е карал с над 50км/ч, иначе жена му нямаше да се потроши толкова. Това с афекта е пълна глупост. От днес ще пребивам всеки, който ме афектира щом бой под афект е разрешен. Отдавна трябва да сме разбрали, че законът "око за око, зъб за зъб" не поправя нещата. Той човекът иначе е много спокоен и тих. Само под афект бие и има дело за побой. Селска чест...
100
2
 
29
 
! Отговори
. преди 8 години
Симеон ако толкова мислеше за жена си, първо щеше да обърне внимание на нея. Но Симеон е патрон и батка - първо излизаме от колата и отиваме да бием. Личи си, колко е бил загрижен... за приятелката/жена си. 100% и тя е отнасяла шамарите, ама си трае, щото се вози на баварец и я водят на чалга редовно. А и си личи, колко и е акъла, след като е била без колан.
99
19
 
5
 
! Отговори
Горан преди 8 години
А, бе не че го оправдавам, ама в случая разбирам състоянието му на афект!
98
2
 
15
 
! Отговори
haha преди 8 години
Е да, ама сега в кафето в Обеля 10 всички ще го боготворят. Прителката му, вероятно с прическа на вафлички от близкото село Требич, когато и да и счупиш нещо все ще е от полза стига да е тежко, безполезно и в главата.
97
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба му продала нивите си и купила на внучито си за навършване на 40 години и послучай успешно завършване на осми клас джип BMW. Нормално е поведението му е да бие другия шофьор при положение , че следващата кола ще му я купят когато завърши 12 клас / а това едва ли е възможно/
96
3
 
24
 
! Отговори
смешник преди 8 години
"Симеон до този момент ми призна само, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена си", каза Чернев. - Симеон как разбра на място, след секунди и без преглед, какво е състоянието на жена му?И Симеон ако беше карал с позволената скорост, нямаше да се случи това.Симеон се е ядосал, защото се е изложил, а не защото е било тежко състоянието на жена му.
95
4
 
17
 
! Отговори
До haha преди 8 години
Мани диагоналката - виж с какви дамски очила се е изпъпанчил , направо цепи мрака "батката" :D
94
5
 
23
 
! Отговори
haha преди 8 години
Еми, то само му виж диагоналката (гадната чантичка през рамото), и ще ти стане ясно за какво става въпрос. Поредния фолк терминатор с 75 годишен "джип", с десен волан, на газ. Дето виси по-цял ден по кафетата и си говори за за "преуспели" мутри и гъзарски живот и мечтата му е да бъде охранител. Ето това е представителната извадка. Биг Брадър ценностна система.
93
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи мъжката ви казвам ако някой осакати жена ми при настъпило птп направо вадя оръжие и го убивам на място. Жена ми да се оправя докато съм в затвора. А това да е за пример на другите да внимават как карат.... :D :D
92
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да беше си сложила колана нямаше да и се счупи ръката.
91
2
 
23
 
! Отговори
Не откачайте преди 8 години
Не се опитвайте да оправдавате този ***. Има предишни негови "изяви" и не са свързани с горката му контузена приятелка, а с празната му глава и множеството му комплекси Такива трябва да бъдат мачкани от държавата и държани в постоянен страх. Арести, разпити, бой и стригане - това е рецептата в този случай. Скъсани смешници, като този, тровят живота в България, кога най-сетне ще го разберета?
90
4
 
2
 
! Отговори
до 98 преди 8 години
Я направо влизай в затвора отсега.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 45Неразбралия си ти.Пребития е със шкода.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Катастрофа2. Сбиване3. Болници4. Полиция5. Медии6. Раследване7. Съд8. Наказание. 1. Катастрофа2. Линейка.3. Полиция. До какво води едно сбиване
87
3
 
8
 
! Отговори
Колт прави хората... преди 8 години
Оръжията трябва да бъдат разрешени и такива селски драми ще останат в историята. Когато измислената "мутра" знае, че можеш да му извадиш пистолет, ще бъде по-тих от тревата. Иначе се събират на тумби, като братята си по интелект от махалата и почват да безчинстват. А полицията дреме и отива след случката да прави записки. След това стакмистиката ти съобщава, че е отчетено поредното намаляване на нивата на престъпност.
86
1
 
14
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 100 и до 102Това е пътнотранспортен инцидент, такива неща се случват. Седиш си и си чакаш линейка и се грижиш доколкото можеш за пострадалия а не да реагираш като животно и да се хвърляш да се биеш. Ако и другите наоколо бяха животни като животното в случая, те провокирани пък от неговата агресия можеха да се нахвърлят да бият него или да го сгазят с колите си - такова е поведението на подобни първобитни индивиди. Така хем щеше да е с пострадала жена хем и бит.
85
1
 
18
 
! Отговори
:( преди 8 години
Във всеки голям западен град има гета, даже доста по-лоши от най-лошите в България. Кофтито е, че в БГ-то цялата страна е едно голямо гето - корупция, престъпност и анархия. Нормалните хора един по един се махат. Какъвто и патриот да си, един ден ти писва и почваш да обмисляш заминаването. Афектирал се мутанта? Ако някой с оръжие се афектира, добре ли ще му е на анаболния ***, ако му пръсне празната кратуна? Пожелавам му го!
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"не може да си обясни "болния" медиен интерес към обикновения случай на сбиването в София." А защо се съгласяваш да ходиш по медиите да обясняваш ...
83
3
 
9
 
! Отговори
обикновен преди 8 години
И Симеончо и Веселка и Пвелчо са *** ! *** с усещане за недосегаемост . Не се ли замислят ,че каквито и "майстори" на бойни изкуства да са , могат много лесно да бъдат направени на кръв и *** от хора които не са каратисти, боксьори, айкидоджии и т.н Има толкова много начини...
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се отде тая смелост да налиташ на бой на който ти падне? Аз съм си постоянно с кно-то, посегне ли ми подобен оставям го на място.