Юмруците на "Черни връх" – след афект заради ранена жена

Адвокатът на побойника: Той е тих, спокоен... ама има дело!
16 мар 2016 09:07,
269
Юмруците на "Черни връх" – след афект заради ранена жена
Снимка: Булфото

От години след пътни инциденти се раздават шамари, но някой реши, че това е голяма новина, обяви адвокат Павел Чернев, защитник на Симеон Христов, един от участниците в боя на "Черни връх".

Чернев допълни обаче, че подобни случаи не са нормални. "Побоищата по пътищата са престъпления, излизането от колата след ПТП е хулиганство", поясни адвокатът.

"Това не е поредният случай с онези типове, които обикалят мотивирани да бият други хора", настоя адвокатът пред bTV.

Още по темата

По думите му инцидентът е предизвикал много сериозна травма на съпругата на Симеон Христов и това е провокирало последвалото насилие. Адвокатът обясни, че съпругата на Христов е с тежка травма на едната ръка, със счупвания на две места и й предстои операция.

"Симеон до този момент ми призна само, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена си", каза Чернев.

Пострадалата Веселка Василева коментира от своя страна, че е видяла много хора, но не е видяла побой. Твърди обаче, че това не е "мутренска ситуация".

"Четох, че дошли подкрепления с джипове – дойде наш приятел, който ме съпроводи до болницата с линейката", поясни тя.

"Видях хора, които само ме снимаха, вместо да извикат линейка. Симеон ми даваше вода и питаше дали съм добре", каза Веселка. Тя отрече шофьорът, причинил катастрофата, да е разговарял с нея или с приятеля й.

Жената допълни, че възнамерява да съди човека, предизвикал катастрофата. "Искам да му кажа – да се беше извинил, вместо да се прави на жертва. Да се покаже, да се извини", каза още тя.

Според очевидец, обаче, приятелят на Василева е бил много агресивен и афектиран.

"Шофьорът на джипа беше доста агресивен, доста нападателен. Предполагам за това се уплашиха хората на булеварда", каза Божидара, която живее на булеварда и е пряк очевидец на случката.

По думите й след като трите автомобила се удрят, шофьорът предизвикал инцидента, слиза от автомобила си и тръгва към другите две коли. В този момент шофьорът на джипа го напада и започва да го удря.  Третият шофьор пък започнал да удря автомобила на първия мъж.

Адвокат Петър Чернев определи Симеон Христов като много тих, сериозен човек и негов приятел. На въпрос дали Христов е криминално проявен, бившият депутат от "Атака" каза: "Има едно дело от 2004 година, но беше признат за невинен, делото беше за средни телесни повреди".

"Да не го нарочват за някаква мутра бияч. Аз познавам този уличен бияч от много години, знам какъв човек е", категоричен бе Чернев.

Според него на видеоклиповете и снимките се разпознава едно лице като основен деец – огромен мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства. По думите му Симеон Христов също е "специалист по бойни изкуства", но не е огромен мъж с кожено яке.

"Нека свидетели, които са заснели и са видяли случая, да дадат свидетелски показания в Четвърто РПУ в София", призова той.

По думите на Чернев най-важното е да се изяснят всички версии, но подчерта, че това е битов инцидент, случил се на обикновен човек.

Чернев допълни, че състоянието на бития шофьор не е сериозно, оказало се, че се възстановил бързо. Той смята, че сбивания след пътни произшествия е имало и ще има и не може да си обясни "болния" медиен интерес към обикновения случай на сбиването в София.

"Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена", заяви още бившият депутат.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова също коментира случая и каза, че подобни ситуации трябва да се разглеждат професионално, за да се избегнат конфликти, в които хората сами започват да търсят справедливост.

"Тук най-адекватната реакция би била да се извика полиция", настоя тя.

"Този случай е добра илюстрация, че напрежението в личностните отношения е много високо. Не мисля, че има съзнателна умисъл за тези действия. Затова такава сложна ситуация наистина трябва да се остави на професионалистите", категорична бе Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
18
 
! Отговори
Monti преди 8 години
Па и нагли бе - "Побой ли - аз не помня да е имало насилие". Явно бития от превъзбуда му се разкървавило лицето, а останалите, станали очевидци, им се е привидяло нещо.
80
16
 
6
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Не одобрявам саморазправята. но ако някой (да не дава Господ!) осакати вашата жена/дъщеря/майка как ще реагирате? Спокойно изчакване на линеика и полиция докато виновника знае че ще му се размине (та те за убииство не вкарват в затворите, за средна телесна по непредпазливост какво ще е наказанието?), а такава травма оставя белези за цял живот + стреса и ужаса от катастрофата. Отделно не знаеш дали няма вътрешни наранявания които не се виждат с просто око.
79
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато си с малко акъл в главата налитаи на бой.
78
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 93Цяла София е бъкана от пишлемета и *** дето си правят маневри където и както поискат.Ако някои ми блъсне колата и счупи ръката на приятелката ми заради поредната неправилна маневра и аз ще му набия шамарите.строшен от бой ? големи дами станахте...Ама утре ако някой го причини на вашата половинка и вие ще го влачите..
77
1
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
ама как лъжат всички - адвокат , мутри... лъжат та се късат - направо ангели се изкарват
76
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И адвокатът, и биячът не са мъжкари, а две каци пълни с вонящи вайна!
75
1
 
32
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Интересен е и факта, как така наречените "мъжкари" са големи страхливци когато дойде време да отговарят за делата си и тогава демонстрират съвсем не мъжко поведение а се правят на нещастни жертви молещи за милост. От една страна - агресивно, невъздържано поведение на животно а не на човек от друга поведение на безпризорно псе мяукащо за милост. И в първия случай недостойно поведение и във втория случай недостойно поведение. И тези ще ги сочи чернев за пример? Това са комплексирани диваци.
74
2
 
31
 
! Отговори
Джон преди 8 години
"Така реагират мъжкарите"Под думата "мъжкар" явно се разбира агресивния мъж-животно с два пръста чело който на всяка негативна ситуация реагира с насилие. За да разбере, че такова поведение не е приемливо лекарството е едно - той самия трябва да бъде пребиван като тъпан докато в малкото му м0зъче се зароди разбирането, че агресивното поведение не е добро и той самия наранен от многото бой който му е бил хвърлен разбере грешката си, п0мъдрее и приеме поука. Бий гъзенце, да не биеш гъзище.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само софия не съм чул варна , пловдив , бургас , русе само софия баце
72
13
 
8
 
! Отговори
непукист преди 8 години
нормална реакция в тази ситуация е да изпаднеш в афект. Никой не споменава каква е причината за катастрофата, а само, че имало шамари и юмруци. Няма как да откараш жена си в тази ситуация в болницата, защото не можеш по закон да напускаш мястото на ПТП докато не дойде полицията. Не мога да оправдая раздаващия шамари, но мога да го разбера. Това, което не разбирам е как битов инцидент се превърна във водеща новина.
71
2
 
7
 
! Отговори
Луд преди 8 години
До АнонименДа разбирам ли, че ако премиера не беше мутра, а балетист, всички щяха да са много културни!!! Оправдания за простаците-БОЛ!
70
1
 
14
 
! Отговори
аман от глупУсти преди 8 години
след като "ЦърнеФ" обяснява как побоищата били наред и са нормални, тези които нямат преимуществото на свинските килограми да вземат ли тогаз с бренекета да се отбраняват, защото видиш ли тогаз пишман бабаитите да не вземат да пък да се изкарат пушачни жертви - тогава пак ли ще обясняваме как всичко е нормално и докъде ще отприщваме това "нормалното" дето всъщност е беззаконие?!
69
1
 
17
 
! Отговори
до 86 преди 8 години
Има двойно пресечена линия там. И ограничение 40 км/ч, този със старото БМВ ме съмнява да е карал с толкова и да може да спре навреме. Редовно надолу там се кара с 60-70 км/ч.
68
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена" Мъжката. Жена ти е осакатена, а ти се биеш с някой. Жена ти стои осакатена а ти се биеш.... Жена ми ако е осакатена ще ходя по доктори, болници. А не да се обяснявам на ченгетата какъв мъжкар съм, докато жена ми е осакатена. Чернев Чернев
67
1
 
42
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Типично за нашата действителност. Стара джипка БМВ, млад, зализан, самозабравил се анаболковец с чувство за безнаказаност. Адвокат, самият той за затвора. Битият - бит ... Виновни няма.
66
1
 
23
 
! Отговори
Край преди 8 години
Нормалната реакция е да търсиш начин спешно да си закараш жената в болница пък кой крив кой прав ще му мислиш после.
65
1
 
26
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Чернев къде се изказва и той. Преди години нали и той беше част от една такава случка и го закопчаха. Сега седнал акъл да ръси. Я той и приятелчето му на топло да си охладят мераците за 10г. напред. Човека може да е причинил ПТП, но това не им дава право да го пребият като куче. При ПТП се вика КАТ, а не се раздават тупаници. Ако иска да се бие - да излиза на ринга.И за такива изцепки е време да се вкарва в затвора за годинки, за да няма "ама той добро момче, не прави така".
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С мутра за премиер е напълно нормално да е пълно със селски бабаити, дошли от майн***та си, които си мислят че всички са им задължени, дори когато не спазват правилата. Ако си бяха карали двамцата с ограничението, третия и да им беше взел предимството щяха да реагират навреме!
63
2
 
29
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
"Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена", заяви още бившият депутат.Чернеееев, вземи се застреляй! Не, по-добре върви се удави в някоя септична яма. Това ми било адвокат и депутат...
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един път афект - оправдан, втори път афект - ще видим ... ама ми се струва, че е време за нещо ефект-ивно