Юмруците на "Черни връх" – след афект заради ранена жена

Адвокатът на побойника: Той е тих, спокоен... ама има дело!
16 мар 2016 09:07,
269
Юмруците на "Черни връх" – след афект заради ранена жена
Снимка: Булфото

От години след пътни инциденти се раздават шамари, но някой реши, че това е голяма новина, обяви адвокат Павел Чернев, защитник на Симеон Христов, един от участниците в боя на "Черни връх".

Чернев допълни обаче, че подобни случаи не са нормални. "Побоищата по пътищата са престъпления, излизането от колата след ПТП е хулиганство", поясни адвокатът.

"Това не е поредният случай с онези типове, които обикалят мотивирани да бият други хора", настоя адвокатът пред bTV.

Още по темата

По думите му инцидентът е предизвикал много сериозна травма на съпругата на Симеон Христов и това е провокирало последвалото насилие. Адвокатът обясни, че съпругата на Христов е с тежка травма на едната ръка, със счупвания на две места и й предстои операция.

"Симеон до този момент ми призна само, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена си", каза Чернев.

Пострадалата Веселка Василева коментира от своя страна, че е видяла много хора, но не е видяла побой. Твърди обаче, че това не е "мутренска ситуация".

"Четох, че дошли подкрепления с джипове – дойде наш приятел, който ме съпроводи до болницата с линейката", поясни тя.

"Видях хора, които само ме снимаха, вместо да извикат линейка. Симеон ми даваше вода и питаше дали съм добре", каза Веселка. Тя отрече шофьорът, причинил катастрофата, да е разговарял с нея или с приятеля й.

Жената допълни, че възнамерява да съди човека, предизвикал катастрофата. "Искам да му кажа – да се беше извинил, вместо да се прави на жертва. Да се покаже, да се извини", каза още тя.

Според очевидец, обаче, приятелят на Василева е бил много агресивен и афектиран.

"Шофьорът на джипа беше доста агресивен, доста нападателен. Предполагам за това се уплашиха хората на булеварда", каза Божидара, която живее на булеварда и е пряк очевидец на случката.

По думите й след като трите автомобила се удрят, шофьорът предизвикал инцидента, слиза от автомобила си и тръгва към другите две коли. В този момент шофьорът на джипа го напада и започва да го удря.  Третият шофьор пък започнал да удря автомобила на първия мъж.

Адвокат Петър Чернев определи Симеон Христов като много тих, сериозен човек и негов приятел. На въпрос дали Христов е криминално проявен, бившият депутат от "Атака" каза: "Има едно дело от 2004 година, но беше признат за невинен, делото беше за средни телесни повреди".

"Да не го нарочват за някаква мутра бияч. Аз познавам този уличен бияч от много години, знам какъв човек е", категоричен бе Чернев.

Според него на видеоклиповете и снимките се разпознава едно лице като основен деец – огромен мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства. По думите му Симеон Христов също е "специалист по бойни изкуства", но не е огромен мъж с кожено яке.

"Нека свидетели, които са заснели и са видяли случая, да дадат свидетелски показания в Четвърто РПУ в София", призова той.

По думите на Чернев най-важното е да се изяснят всички версии, но подчерта, че това е битов инцидент, случил се на обикновен човек.

Чернев допълни, че състоянието на бития шофьор не е сериозно, оказало се, че се възстановил бързо. Той смята, че сбивания след пътни произшествия е имало и ще има и не може да си обясни "болния" медиен интерес към обикновения случай на сбиването в София.

"Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена", заяви още бившият депутат.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова също коментира случая и каза, че подобни ситуации трябва да се разглеждат професионално, за да се избегнат конфликти, в които хората сами започват да търсят справедливост.

"Тук най-адекватната реакция би била да се извика полиция", настоя тя.

"Този случай е добра илюстрация, че напрежението в личностните отношения е много високо. Не мисля, че има съзнателна умисъл за тези действия. Затова такава сложна ситуация наистина трябва да се остави на професионалистите", категорична бе Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
2
 
! Отговори
99999999999999 преди 8 години
В Япония тези тримата ще се кланят един на друг в знак на извинение 1 час
160
2
 
0
 
! Отговори
Некой преди 8 години
"Да не го нарочват за някаква мутра бияч. Аз познавам този уличен бияч от много години, знам какъв човек е", категоричен бе Чернев. Може и да го вкарат в панделата с такъв "адвокатин".
159
1
 
11
 
! Отговори
идиотизъма преди 8 години
Заради куп ръждиви тенекии да налитам на бой?Тъпо .
158
2
 
5
 
! Отговори
They call him skunka преди 8 години
Господа "демиурзи", много моля!Кой определя и по какъв критерий "кой може да кара и кой не може"?Разберете, тъпоглавци:На пътя има: жени, жени с деца, баби, дядовци, 18-годишни тийнове, 18-годишни "професия син" тийнове, кола за 50к и кока в носленце,За къде сте се юрнали???????, професионалистите питам?Седете си в колата, заключете се и викайте КАТ. Ако не излезеш от комата, няМа да те бият.(личен опит,3 опита-0проблеми)
157
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак мутренска история, ясно.Член, спонсор на Атака пребива човек след инцидент.
156
2
 
15
 
! Отговори
Кон преди 8 години
За счупена ръка не е виновен бития, а девойката, която не си е сложила колана. Защо не са изяснили писачите, била ли е с колан мадамата?След това, като са я видели - открито ли е било счупването на ръката и, както някъде четох?
155
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали ММА бойците ги бяха поканили разните там биячи на спарингче?! Или този юнак е от тях? Нещо не е ясно кой виновен и кой бой ял, ама някой да ми почупи така Хондата ще има да му ядат житцето след това! Мутричките с дебелите вратлета могат да поемат доста оловце!
154
1
 
6
 
! Отговори
дългогодишен с-л преди 8 години
Ако е така както казвате! Няма да му излезе краят!Всеки блъснал се ще намери кой да обвини за катастрофата си! Приерно полиция да дойде да ви арестува защото някой се блъснал и твърди че е заради вас а вие не сте участвал в ПТП-то и няма следи от удар по колата ви е пълен абсурд!
153
1
 
5
 
! Отговори
дългогодишен с-л преди 8 години
Пак казвам! Участниците в едно ПТП са само и единственно потърпевшите м/у тях се търсят виновници и жертви! Тези дето нямат следи от физическо съприкосновение не са интересни за органите!
152
2
 
23
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Този селски бек е възможно най-*** комплексирано момченце в цяла София.Обективно погледнато той дори не е имал никаква вина - нито отнема предимство, нито влиза в насрещното. Просто е бил най-потърпевш от всичките, до момента в който решава да се бие.И о чудо - селския бек става виновен за всичко. Мислех че не може да съществува толкова *** човек, но този с 20 год джип изби рибата просто.
151
2
 
6
 
! Отговори
до211 преди 8 години
Ами да! Ако няма удар между колите! Ти като си изхвърчал си се водиш самостоятелно катастрофирал! Като дойде полиция не гледа какво е можело да стане и не я интересува! Гледа само това което е станало! Дори другия да е извършил нарушение то трябва да бъде установено от компетентен орган (КАТ)! Иначе нищо твоята дума с/у неговата и на някви свидетелства евентуално-НИЩО! Като каже минах си нормално нз що се си блъснал всичко приключва! Въобще няма да си губят времето да го търсят!
150
5
 
5
 
! Отговори
катаджия преди 8 години
Ей селска нация и тва! Карането е като секса и боя-всеки се мисли за по-добър от другия! Що на лошият шофьор колата му е цяла а на добрият смляна и жена му в гипс!?Закона за движение по пътища ясно казва че си длъжен да караш със съобразена с пътните условия скорост и след като си се надънил, значи не си го направил и вината си е твоя!Въобще нз тоя пък набития за какво е спрял като не е бил засегнат в катастрофата!?
149
3
 
10
 
! Отговори
Виготура преди 8 години
Следващата стъпка е да се стреляме по светофарите.
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Симеончо ще му омекнат бузките в пандиза!:)))))
147
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един *** *** с бмв, който се мисли за мутра. Made in Bulgaria.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пафкааа! Спасявай положението, брат, че в централния софийски постилат белите чаршафи да видят дали "булката" е честна! :)))))
145
5
 
12
 
! Отговори
до 196 преди 8 години
Ами да акцентират, че жената е проста кухавелка и не си е сложила колана. Защото мъжа и е мутра и тя е над тези неща. Е, вече ще си слага колана. Овца!
144
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гъзар с кола за 10 бона и гледа лошо, размахва юмруци. Пази боже сляпо да прогледне! И какъв точно предприемач е този ***? Коя е фирмата му? Не се напъвайте. Въпросът е риторичен. Този Симеон виси цял ден по кафенетата и се мисли за "нацепен батка", но сега вече него ще го нацепят. Каквото повикало, такова се обадило.
143
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 196 Защото не е това начинът за раздаване на правосъдие! Да не стане така да изядеш и ти шамарите някъде и после обяснявай, че не се обръща внимание на някаква кифла! Емоционален шок! Хаха! ***!
142
5
 
13
 
! Отговори
точен преди 8 години
Мъжкарска постъпка е да спреш и да видиш как са пострадалите и да признаеш вина макар да нямаш драскотина по боята на колата! В това да скачаш на бой няма нищо мъжкарско а по-скоро си е Л*****ско и е криминално престъпление!