159 ало измами само за януари и февруари

През 2015 те са били 157
19 мар 2016 10:57,
9
159 ало измами само за януари и февруари
Снимка: архив, Reuters

През януари и февруари тази година регистрираните телефонни измами са 159. Това каза пред "Фокус" Златка Падинкова, началник на сектор "Престъпления против собствеността и културно- исторически ценности" към Главна дирекция "Национална полиция".

"За двата месеца на 2015 година са регистрирани 157 измами. Както виждате увеличението при телефонните измами е минимално. На този етап можем да говорим за относителна устойчивост", уточни тя.

"През двумесечието на настоящата година 27 лица са установени като извършители на телефонни измами. За сравнение отново със същия период на миналата година 25 са установените извършители на телефонни измами", посочи Падинкова.

По думите й през януари и февруари тази година разкритите престъпления са 26, като от тях има и такива, които са регистрирани през предишни години. Тя допълни още, че през същите месеци на 2015 година разкритите престъпления са едва 13.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците мамят електората, елецтората *** мит'ряла, мит'ряла *** пенционерите и така до края на света! Всеко гепи кой как може!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко хванати и осъдени? Значи?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто нямат желание да ги хващат.Да не ми обясняват, че съвместно с моб.оператори не могат засекат от къде се обаждат, че не могат да засекат къде се зареждат ваучери(щото някои са толкова нагли че лъжат хора да им купуват ваучери)...и тн.Да не говорим че винаги има замесени много хора - много често знаят имена, роднини и дали имат пари в къши и тн.-все някой ще се издаде, издъни и тн.Но явно е че и тази групировка си има чадъри на високо ниво...
1
0
 
6
 
! Отговори
ист преди 8 години
Ало измамниците са аматьори пред банко измамниците.Банко измамниците ги търсят, но гледат да не ги открия.От четирите милиарда откраднати от КТБ, ще има за много банко измамници.