Задържаният за убийството в Ботевград – с взривно устройство

Той е "стрелял по полицаи, по сарафи", разкри премиерът
Обновена: 26 мар 2016 19:37 | 26 мар 2016 19:31,
40

 Снимка: Булфото

У единия от заподозрените за убийствата в Ботевград е намерено взривно устройство. Той е "криминално проявен, стрелял е по полицаи, по сарафи", каза министър-председателят Бойко Борисов на форума на СГЕРБ (Организацията на старейшините към ПП ГЕРБ) в Стара Загора.

Освен това въпросното лице е извършвало грабежи, лежало е в затвора и "в момента е под домашен арест, защото чака трета инстанция за 25-годишна присъда".

Данните на премиера са от директора на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски. Главния прокурор Сотир Цацаров лично наблюдава случая, добави Борисов.

Десетки жители на махалата, в която са живеели убитите късно снощи братя от Ботевград, се организираха и се опитаха да стигнат до мястото, където Цветан и Марко намериха смъртта си.

Жандармеристи обаче ограничиха достъпа им до мястото и така недоволството на хората се прехвърли към служителите на реда. За щастие, до по-сериозни сблъсъци не се стигна, съобщава Нова тв.

Един човек беше задържан днес за двойното убийство. В града пристигнаха екипи и на жандармерията заради сигнал за възникнало напрежение в ромската махала.

Повече от сто служители на реда пазят центъра на града и махалата.

В родната къща на Цветан и Марко през следващите 40 дни ще гори огън - стара ромска традиция при смърт.

Двамата братя оставят две деца сираци. От сутринта в къщата се събираха хора. Близките отричат двамата мъже да са имали връзки с подземниия свят и дългове.
Пестелив по темата беше и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

Снощи към 20.10 часа от тел. 112 е получен сигнал за смъртоносно простреляни двама мъже. Престъплението е извършено в централната част на Ботевград. Веднага на място пристигнали полицейски и медицински екипи.

Районът бил отцепен, установена е самоличността на починалите – мъже на 31 и 35 години, криминално проявени и осъждани.

Извършен е оглед на място, на който е присъствал и окръжният прокурор.

Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща, обяви депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат' Сали.

Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити, каза Методиев.

"Не искам да гадая, но според предположенията на хората, вероятно има връзка между срещата и убийството", добави той.

Освен това, по информация, която Методиев има от хората в Ботевград, преди време е имало стълкновение между единия от братята и управител на заведение, след което последвали заплахи, включително за убийство.

Депутатът добави, че момчетата не са били криминално проявени, само единият имал регистрация, но това било свързано с работата му като охрана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко казано от бат'Сали е самата истина! Нема лъжа , нема измама! Концесията е ясна.